Palkkahallinnon palvelut

Yksi tärkeimmistä, yrityksen jokaiseen työntekijään henkilökohtaisesti vaikuttava työnantajan velvoite on palkan maksaminen oikein ja ajallaan.

Palkkahallinnon asiantuntijamme ovat valmiita suunnittelemaan kanssanne kokonaisvaltaiset palkkahallinnon palvelut työsuhteen kaikissa vaiheissa sekä konsultoivat tarvittaessa yritystänne niin kotimaan kuin ulkomaiden palkkaprosesseihin sekä työnantajavelvoitteisiin liittyvissä kysymyksissä.

Olemme erikoistuneet kansainvälisiin palkkahallinnon ulkoistusratkaisuihin ja tarjoamme kansainvälisille konserneille alan johtavan palkkahallintoalustan PwC Global Payroll Platformin eli tuttavallisemmin GPP:n. Alusta sisältää kaikki asiakkaan tarvitsemat raportointi- ja analyysipalvelut, integroinnin globaalien HR-järjestelmien kanssa (mm. Workday), sekä paikallisten palkkahallinnon asiantuntijoiden tuen ja palvelut kaikissa toimintamaissa. 

Voit tutustua tarkemmin erilaisiin palkkahallinnon palveluihimme alla.

Ulkoistettu palkkahallinto

Ulkoistamalla palkkahallinnon osin tai kokonaan voit keskittyä yrityksesi ydinliiketoimintoihin ja saada myös taloudellista hyötyä. 

Tarjoamme yrityksellesi yksityiskohtaisesti räätälöidyt palkkahallinnon palvelut alkaen työsuhdeneuvonnasta aina palkkojen laskemiseen ja maksamiseen. Huolehdimme puolestasi myös tarvittavat raportoinnit, viranomaisilmoitukset ja hakemukset.

Tiimillämme on aina ajantasainen osaaminen liittyen eri alojen työehtosopimuksiin ja lakimuutoksiin. Tarjoamme myös kattavaa, juuri teille suunniteltua Työoikeus ja HR- palvelua.

Työskentely ulkomailla

Onko yritykselläsi riittävät resurssit ja asiantuntemus palkkahallinnon hoitamiseen Suomessa tai ulkomailla? Tunnetko kansainväliseen työskentelyyn liittyvät palkkahallinnon erityissäännökset?

Asiakkaitamme ovat pääsääntöisesti kansainväliset yritykset ja olemme valmiit tukemaan teitä työnantajavelvoitteissa suomessa ja ulkomailla. Kansainvälisen verkostomme avulla voimme palvella teitä asiantuntevasti yli 150 maassa.  

Asiantuntijoidemme vahvaa osaamisaluetta ovat erilaiset kansainväliset tilanteet kuten sosiaaliturvasopimukset, suomeen saapuvien ja suomesta ulkomaille siirtyvien työntekijöiden raportointi- ja verovelvollisuudet, nettopalkkasopimustilanteet sekä osakepalkkiot ja -optiot. Tiimiimme kuuluu myös henkilöverotuksen asiantuntijoita, jotka ovat valmiita auttamaan teitä ja työntekijöitänne henkilökohtaisesti.

Yksityishenkilöiden neuvonta

Lakisääteiset velvoitteet ja raportointi

Palkkahallintoon sisältyy palkanlaskennan ja -maksun lisäksi myös monenlaisiin lakisääteisiin raportointeihin liittyvien velvollisuuksien hoitaminen.

Suomessa lakisääteisiin velvollisuuksiin kuuluu maksetun palkan ilmoittaminen tulorekisteriin viiden kalenteripäivän kuluessa maksupäivästä. Raportointi kuuluu automaattisesti osaksi palkkahallinnon palveluitamme, mutta tarvittaessa hoidamme puolestanne vain pelkän raportoinnin. 

Meiltä löytyy osaamista hoitaa puolestanne lakisääteiset vakuutukset, työterveyshuollon palveluiden avaaminen sekä yhteydenpito muiden tarvittavien viranomaisten kanssa.

Konsultointi

Perinteisen palkkahallinnon hoitamisen lisäksi, palveluihimme kuuluu myös muu konsultointi. 

Tarjoamme neuvontaa palkka- sekä työsuhdeasioissa niin perinteisissä kuin myös kansainvälisissä erikoistilanteissa. Työehtosopimusten ja lakien tulkinta on vahvaa osaamisaluettamme.

Alta löydät esimerkkejä tarjoamistamme konsultointipalveluista:

  • Auditointi ja riskien arviointi
  • Takautuva raportointi sekä virheellisen raportoinnin oikaiseminen
  • Kansainväliseen työskentelyyn liittyvien työnantajavelvoitteiden hoitaminen
  • Tulorekisterin raportointivelvollisuudet ja niiden toteuttaminen

Global Payroll Platform

Palkkatietojen siirtoon käytämme suurten konsernien tarpeisiin rakennettua PwC:n omaa alustaa, joka on suunniteltu erityisesti palkkahallinnon näkökulmasta auttamaan asiakkaitamme päivittäisissä toiminnoissa. 

GPP - Global Payroll Platform tarjoaa reaaliaikaisen kommunikointikanavan oman palkkayhteyshenkilösi kanssa sekä näkymän palkanlaskennan työnkulkuun ja tehtäviin. Liitännät muihin järjestelmiin ovat tarvittaessa mahdollisia. Alustan kautta on mahdollista luoda monipuolisia palkanlaskennan raportteja ja palkkalaskelmia. GPP tarjoaa yhdenmukaisen käyttökokemuksen palkanlaskennan ja taloushallinnon tiimeille sekä työntekijöille sijainnista riippumatta.

Jos haluat kuulla lisää GPP:stä, voit ottaa yhteyttä meihin!

Shaun Duncan
+358 (0)20 787 7126
shaun.duncan@pwc.com

Tiinamari Ahlholm
+358 (0)20 787 8070
tiinamari.ahlholm@pwc.com

Miksi PwC?

  • Työnantajavelvoitteiden, ennakkoperinnän, sosiaaliturvan, yksityishenkilöiden veroneuvonnan ja veroraportoinnin neuvonnan lisäksi tarjoamme työnantajille muun muassa palkkahallinnon palveluja, palkitsemiseen liittyvää neuvontaa, HR-neuvontaa sekä työoikeusneuvontaa. Meiltä saat kaiken saman katon alta.
  • PwC:llä palvelumme ovat kokonaisvaltaisia ja kokoamme asiantuntijatiimimme eri osaamisaloilta aina asiakkaamme tarpeiden mukaan. Laaja asiantuntijaverkostomme koostuu mm. verotuksen, yhtiöoikeuden, työoikeuden, palkitsemisen, arvonmäärityksen ja taloudellisen raportoinnin osaajista.
  • Olemme luotettava ja kotimainen laajan asiantuntemuksen omaava toimija jonka kansainvälisen verkoston avulla voimme palvella sinua joustavasti Suomessa sekä yli 150 maassa.

Ole meihin yhteydessä!

Ota yhteyttä

Harri Hirvonen

Harri Hirvonen

People and Organisation, PwC Finland

puh. +358 (0)50 337 8218

Kristine Skurnik

People and Organisation, PwC Finland

puh. +358 (0)20 7877785

Seuraa ja osallistu