PwC:n podcastissa asiantuntijamme keskustelevat yritysjohdon agendalla olevista teemoista vaihtuvien vieraiden kanssa. Aiheet koskevat niin vastuullista bisnestä, johtamista, omistajuutta kuin verojakin.
Löydät podcastimme:
Soundcloudista
Spotifysta
iTunesista
Tutustu myös PwC-ketjun Take on Tomorrow -podcastiin, jossa pureudutaan maailmanlaajuisesti merkittäviin haasteisiin.
Take on Tomorrow -podcast
Täytyykö kaikkien tähdätä pomoksi? Mitä sinä olet olet valmis uhraamaan urasi vuoksi? Voiko 7,5 tuntista päivää tekemällä menestyä? Miten löydät omannäköisen tavan menestyä?
Nämä kysymykset osuvat sattuvat lähes jokaisen uraa tekevän ihmisen kohdalle ennemmin tai myöhemmin. Niihin on helppo löytää vastauksia uran loppumetreillä, kun taistelut ovat jo takana päin. Mutta entäs uran alussa tai keskivaiheilla, kun kaikki on vielä mahdollista, mutta mikään ei tule annettuna?
Tässä sarjassa PwC:n HR-konsultti Ella Maisonlahti keskustelee urallaan pärjänneiden henkilöiden kanssa menestymisen hinnasta, vaikeista uravalinnoista ja työelämän avainkysymyksistä. Vieraslistalle mahtuu niin somevaikuttajia, kuin bisnesammattilaisiakin. Luvassa ei ole pelkkää konsulttijargonia, vaan rehellistä keskustelua aiheista, joihin harvoin on yhtä oikeaa vastausta.
Kurkkaa uusimmat jaksot täältä.
Lisäarvontuottajat Spotifyssa. Tervetuloa mukaan!
PwC:n veropartneri Juha Laitinen keskustelee Keskuskauppakamarin johtavan veroasiantuntijan Tomi Viitalan, SAK:n veropoliittisen asiantuntijan Niko Pankkan, Ajatushautomo EVA:n johtavan veroasiantuntijan Emmiliina Kujanpään ja EK:n verojohtajan Anita Isomaan kanssa vaalituloksesta ja seuraavan hallituskauden polttavista verokysymyksistä: mikä on todennäköinen hallituskokoonpano, miten veroasioissa päästään hallituksessa sopuun ja mihin veroihin asiantuntijat uskovat tulevan muutoksia hallituskauden aikana?
Puhetta omistamisesta -podcastin vieraaksi saapuu tällä kertaa pitkän linjan rahoitusalan ja pääomasijoittamisen ammattilainen, kasvurahoitusyhtiö Bocapin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Julianna Borsos. Julianna ja PwC:n Marko Korkiakoski keskustelevat muun muassa Juliannan vaiheikkaasta urasta ja matkasta pääomasijoittajaksi, vastuullisesta pääomasijoittamisesta ja kotimaisesta omistamisesta.
This time in the Ownership Inside podcast, Marko Korkiakoski Partner and Private Company Services Leader of PwC Finland and EMEA Startup/Scaleup Network Leader invites CEO & founder of the Impact Office Risto Väyrynen to talk about the impact a family office can have. What do family offices do and what makes them stand out? How family office definition and the entire industry evolved over time? Is there anything family offices could learn from VCs? What is Impact Investing? Listen to the episode and find out, as Risto shares his own story and how family offices make an impact and help create a sustainable future.
Puhetta omistamisesta -podcastissa vieraana on tällä kertaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun omistajuuden professori Samuli Knüpfer. PwC:n Marko Korkiakoski ja Samuli keskustelevat jaksossa muun muassa siitä, miksi omistajuutta tutkitaan ja millä perustein tutkimuksen kohteet valitaan. Samuli jakaa myös mainion kirjavinkin kaikille omistamisesta kiinnostuneille.
Puhetta omistamisesta -podcastissa annetaan tällä kertaa ääni yrityksen seuraajasukupolvelle! Yrittäjä, omistaja ja Ensto Investin seuraajasukupolven edustaja Lari Raitavuo kertoo oman tarinansa ja jakaa vinkkejä perheyritysten omistajille ja heidän seuraajilleen. Miten seuraajasukupolvea voidaan sitouttaa yritykseen ja turvata toiminnan jatkuminen? Entä miten omaa omistajaosaamista voi kasvattaa? Lari ja PwC:n Marko Korkiakoski pohtivat muun muassa näitä kysymyksiä keskustelussaan.
Puhetta omistamisesta -podcastin vieraana on tällä kertaa Ouran perustaja Petteri Lahtela. Petteri ja PwC:n Marko Korkiakoski pohtivat jaksossa, mikä omistajan tuoma lisäarvo yhtiölle on ja miten varmistetaan, että ulkopuolisen sijoittajan myötä perustajien inspiraatio tekemiseen vähintään säilyy ja parhaimmillaan vahvistuu.
Petteri on kokenut kansainvälisen liiketoiminnan tekijä sekä rahoituskierrosten kerääjä, joka suhtautuu kriittisesti sellaisiin hallituksen jäseniin, jotka eivät tuo mukanaan osaamista. Petterin mielestä pelkkä omistaminen ei riitä yrityksen hallituspaikkaan vaan sen lunastamiseen tarvitaan paljon muutakin. Kuuntele Puhetta omistamisesta -podcastin viides jakso ja Petterin koko mielenkiintoinen uratarina.
Puhetta omistamisesta -podcast palaa kesätauolta! PwC:n Marko Korkiakoski ja Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma pohtivat uusimmassa jaksossa mikä voisi olla paras omistamisen malli, mitä yhteistä perheyrittäjillä ja pääomasijoittajilla on ja mitä he voisivat oppia toisiltaan. Luvassa myös ajatuksia siitä, mikä tekee Suomesta erityisen paikan omistamisen näkökulmasta.
Miltä omistajuus näyttää perheyrityksen omistajan silmin? Miten omistaminen perheyrityksessä eroaa omistamisesta kasvuyhtiössä? PwC:n Marko Korkiakosken vieraaksi Puhetta omistamisesta -podcastiin saapuu Haltonin hallituksen varapuheenjohtaja Tarja Takki-Halttunen. Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, mitkä asiat perheyrittäjät kokevat kasvun kannalta suurimmiksi haasteiksi, miltä omistajan rooli näyttää meillä ja maailmalla ja millainen on omistamisen ilmapiiri Suomessa.
PwC:n sisäisessä yritysvastuutyössä puhaltavat muutoksen tuulet, kun pitkäaikainen partnerimme ja yritysvastuutyön pioneeri Sirpa Juutinen lähtee ansaitulle eläkkeelle. Sirpan manttelinperijät COO:mme Kati Tammilehto ja partnerimme Niina Vilske ja Tiina Puukkoniemi hyppäävät puikkoihin tulevan tilikauden alussa. Millaisia ajatuksia kolmikolla on uusista rooleistaan? Miten tasa-arvo- ja monimuotoisuusasioita, yritysvastuuta ja net zero -tavoitteita tulevaisuudessa edistetään? Kuuntele jakso!
Puhetta omistamisesta -podcast-sarjassa vieraana on tällä kertaa Aalto-yliopiston dekaani Timo Korkeamäki. Timo ja PwC:n Marko Korkiakoski keskustelevat mm. siitä, miksi omistajuutta ei ole tutkittu aikaisemmin, millaisia tavoitteita Aallon uudella professuurilla on ja kuinka uniikki Aallon innovaation ja yrittäjyyden keskittymä on.
Kuuntele jakso ja ota PwC:n podcast seurantaan, niin saat ensimmäisenä tiedon uudesta jaksosta.
Jokainen meistä omistaa jotakin, mutta mistä omistamisesta todella on kysymys? Miten Suomeen saadaan lisää yrittäjiä ja omistajia? Onko kotimainen omistaminen parempaa kuin kansainvälinen? Mitä on vastuullinen omistaminen? Näistä aiheista Marko Korkiakosken kanssa podcast-studiossa on keskustelemassa Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma. Kuuntele Puhetta omistamisesta -sarjan ensimmäinen jakso.
Digitalisaatio, viestintä, veromyönteisyys. Miten nämä asiat nivoutuvat yhteen? PwC:n verokonsultti Juha Laitisen kanssa aiheesta keskustelee Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura. Mikä on seuraava askel verotuksen digitalisoitumisessa? Entä miten Verohallinnon ja yritysten välistä keskustelua pitäisi kehittää? Kuuntele jakso!
Verosuunnittelusta puhutaan paljon, mutta mistä siinä todellisuudessa on kysymys? PwC:n verokonsultti Juha Laitinen ja Turun yliopiston professori Reijo Knuutinen pureutuvat aiheeseen. Onko olemassa vastuullista verosuunnittelua ja milloin verosuunnittelu muuttuu aggressiiviseksi? Vastaukset mm. näihin kysymyksiin saat jakson kuuntelemalla.
Voiko juomakulttuuri olla Suomessa vastuullista? Vuoden 2021 ensimmäisessä PwC:n podcast-jaksossa Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu alkoholijuomayhtiö Altian viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petra Gräsbeck. Miten Altia aikoo saavuttaa tavoitteensa hiilineutraalista tuotannosta vuoteen 2025 mennessä? Entä miten Altia varmistaa hankintaketjun vastuullisuuden? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin saat jakson kuuntelemalla!
Tarkennuksia jakson sisältöön: Jakso on äänitetty marraskuussa 2020. Äänityksen jälkeen Altian valtio-omistus on siirtynyt Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:lta valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukseen. Lisäksi yhtiö tuo Climate Action -tuotteensa markkinoille vuonna 2021, ei 2022.
Hyvän verotuksen edellytyksenä pidetään ennakoitavuutta, mutta miten ennakoitavuuden heikentyminen näkyy verojohtajan elämässä? Entä miten kansainväliset megatrendit kuten globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat yritysten verotukseen? Muun muassa näistä teemoista PwC:n veroasiantuntija Juha Laitinen keskustelee Fortumin verojohtajan, Reijo Salon, kanssa.
Kiinnostus ESG-tekijöitä kohtaan on viime vuosien aikana noussut merkittävästi, vaikka joillekin yrityksille ESG voi näyttäytyä vaikeasti hahmotettavana kokonaisuutena. Millaisia toimenpiteitä yritysten hallituksilta tarvitaan, että ESG-asiat saadaan toteutettua käytännössä ja miten edistystä mitataan? Sirpa Juutinen pureutuu aiheeseen Ahlström Capitalin toimitusjohtajan Lasse Heinosen kanssa.
Viimeisten kuukausien aikana koronapandemia on hallinnut uutisia ja yleistä keskustelua, ja ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvät kysymykset ovat jääneet hieman taka-alalle. Ilmastonmuutos ja muut uhkaavat ympäristökriisit eivät silti ole kadonneet mihinkään, ja aika ongelmien ratkaisemiseen alkaa olla kortilla. Sirpa Juutisen kanssa aiheeseen pureutuu ympäristövaikuttaja, kolumnisti, ja hallitusammattilainen Saara Kankaanrinta.
Kuuntele:
Tänään keskustelemme omistajastrategiasta, kun vieraaksi saapuu Kovanen Capital Oy:n toimitusjohtaja Eeva Kovanen. Kovasen perhe luopui muutama vuosi sitten kuljetusliiketoiminnastaan ja perheen yhtiö muuttui kaupan myötä sijoitusyhtiöksi. Pohdimme Eevan kanssa mm. sitä, mikä perheyrityksestä luopumisessa on vaikeinta, ja miten perheyrittäjien osaaminen sekä pääoma voitaisiin saada nykyistä paremmin suomalaisten yritysten kasvun tueksi.
Kuuntele:
Tänään keskustelemme perheyrityksistä, kun PwC:n podcastin vieraaksi saapuu Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen. Pohdimme muun muassa perheyritysten omistajastrategiaa ja hallitustyöskentelyä. Millaisia neuvoja Marjolla on antaa seuraajasukupolvelle?
Kuuntele:
Takana on varsin poikkeuksellinen kevät. Mitkä ovat julkisen talouden suurimpia ongelmia ja kuinka ne korjataan? Miten verotuksella voidaan vaikuttaa? Aiheesta keskustelemassa PwC:n veroasiantuntija Juha Laitinen ja Aalto-yliopiston Professor of Practice Timo Viherkenttä.
Kuuntele:
Valtioneuvosto antoi Vaurautta vastuullisella omistajuudella -nimisen omistajapoliittisen periaatepäätöksen 8.4.2020. Periaatepäätös pohjaa hallitusohjelmaan, jonka mukaan jokaisen valtionyhtiön perusarvona on oltava yhteiskuntavastuu. Yhtiöiden on huomioitava päätöksenteossaan taloudellisten tekijöiden lisäksi toiminnan sosiaaliset, alueelliset ja ympäristölliset vaikutukset. PwC:n Sirpa Juutinen keskustelee Valtioneuvoston kanslian Omistajaohjausosaston osastopäällikön, ylijohtaja Kimmo Viertolan kanssa siitä, mitä periaatepäätös pitää sisällään ja millaista viestiä se välittää.
Kuuntele:
COVID-19-pandemian aiheuttama poikkeustila asettaa yritysten hallitukset haasteen eteen. Miten hallituksen työ jatkuu ennennäkemättömän kriisin keskellä? Sirpa Juutinen keskustelee Boardman Oy:n hallituksen puheenjohtajan ja pitkän linjan hallitusammattilaisen Laura Raition kanssa siitä, mikä on hallituksen rooli poikkeusaikana. Eroaako se normaaliajasta? Entä mitä hallitus voi tästä kaikesta oppia?
Kuuntele:
Suomen hallitus tiedotti perjantaina 20.3.2020 15 miljardin euron tukipaketista koronaviruskriisin kanssa kamppailevien yritysten auttamiseksi. Riittävätkö toimet ja kuinka nopeasti ne auttavat? Entä mitä pitäisi tehdä, että rahoitus saadaan jaettua sitä tarvitseville yrityksille? Näihin kysymyksiin vastaa PwC:n sijoitus- ja rahoitusalan asiantuntija Antti Palkén.
Kuuntele:
Koronavirusepidemia koettelee niin yrityksiä ja yksityishenkilöitä kuin maailmantalouttakin. "Toimimalla itse vastuullisesti ja päämäärätietoisesti yritykset voivat auttaa yhteiskuntaa selviytymään globaalista kriisistä. Nyt jos koskaan on yritysten aika elää julistamiensa arvojen kautta", toteaa PwC:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen.
Kuuntele:
Lue Sirpan blogikirjoitus: Väistyykö vastuullisuus poikkeusaikoina?
Työeläkeyhtiö Varman tulee sijoittaa varat tuottavasti ja turvaavasti. Varman varatoimitusjohtaja Reima Rytsölän mukaan tähän yhtälöön liittyy olennaisesti myös vastuullisuus. Miten suomalaisten eläkevaroja hoidetaan vastuullisesti ja miten sijoituspäätöksillä vaikutetaan esimerkiksi ilmastonmuutokseen?
Kuuntele:
200 vuotta täyttävän Finlaysonin tavoite on olla hyvän puolella. Sirpa Juutinen keskustelee uudessa Sustiskahvit-jaksossa Finlaysonin luovan johtajan Jukka Kurttilan kanssa siitä, miten toimitaan vastuullisesti ja seistään rohkeasti yrityksen arvojen takana peloista huolimatta.
Kuuntele:
Lue Sirpan blogikirjoitus: Rohkeasti eteenpäin
Mitä eroa on vastuullisella ja vastuuttomalla mainonnalla? Kuka asiasta päättää? Sustiskahveilla keskustelemme mainonnan eettisyydestä ja vastuullisuudesta yhdessä Mainonnan eettisen neuvoston pääsihteerin, Paula Palorannan, kanssa.
Kuuntele:
Miten yritysvastuu tulisi huomioida hallitustyöskentelyssä ja mitä vastuullinen yrityskulttuuri merkitsee? Näistä teemoista keskustelemme DIF:in hallituksen puheenjohtajan, Kirsi Komin, kanssa.
Kuuntele:
Sustiskahvien vieraaksi saapuu tällä kertaa FIBSin toimitusjohtaja Mikko Routti. Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, kuinka suomalaiset yritykset ovat havahtumassa kestävän kehityksen tärkeyteen ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja siitä, onko yrityksillä muitakin tarkoituksia kuin taloudellisen voiton tavoitteleminen.
Kuuntele:
Ilmastonmuutosta on hidastettava merkittävästi, mutta nykytoimet eivät riitä. Puron Antti Vihavainen kertoo, kuinka yritykset voivat tehdä toiminnastaan hiilineutraalia poistamalla ilmakehästä hiilidioksidia Puron tarjoamalta markkinapaikalta.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Jussin blogikirjoitus: Viisi faktaa hiilidioksidin poistosta
Miten kriisejä voidaan ennaltaehkäistä ja miten niistä kannattaa viestiä? Mitä on vastuullinen viestintä? Näistä kysymyksistä keskustelemme kriisiviestinnän ammattilaisen, Anna Soraisen, kanssa.
Kuuntele:
SoundCloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Kriisiviestinnän asiantuntija: ”Pikkunätti rehellisyys ei riitä, tarvitaan raivorehellisyyttä”
Mitä vastuullisuus tarkoittaa PwC:llä? PwC:n henkilöstön kiperiin vastuullisuuskysymyksiin pohdimme vastauksia yhdessä toimitusjohtajamme, Mikko Niemisen, kanssa. Keskustelemme muun muassa johtamisesta, ympäristöstä ja tasa-arvosta.
Kuuntele:
SoundCloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Henkilöstömme kysyi yritysvastuustamme – toimitusjohtaja vastasi
Miten johdetaan yritystä, jonka tulevaisuus on vaakalaudalla? Miten vastuullisuus näkyy hallitustyöskentelyssä? Näistä teemoista keskustelemme yhdessä kriisiyhtiöiden pelastajana tunnetun Lauri Ratian kanssa.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Kriisistä ylös ja vastuullisuudella eteenpäin
Kuinka paljon vastuullisuus ohjaa suomalaista pääomasijoittamista? Aiheesta keskustelemme Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtajan, Pia Santavirran, ja Vaaka Partnersin toimitusjohtajan, Juha Peltolan, kanssa.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Pääomasijoittajat ja vastuullinen kasvunrakentaminen
Yhä useammat meistä kokevat ilmastoahdistusta, mutta kuinka paljon vastuuta yksilöllä on? Ilmastonmuutoksesta, hiilidioksidipäästöistä ja työn merkityksellisyydestä keskustelemme Kompensäätiön perustajan, Antero Vartian kanssa.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Kuluttajan ilmastoahdistukselle helpotusta päästöjen kompensoinnista
Miten uusia teknologioita, esimerkiksi lisätyn todellisuuden eri elementtejä, voidaan integroida oopperaesitykseen? Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi kertoo, miten teknologia muokkaa taidetta. Lisäksi keskustelemme siitä, miten luovaa organisaatiota johdetaan vastuullisesti.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Digitaalisuus muokkaa taidetta
Ratkaiseeko Suomi ilmastonmuutoksen? Kuka ratkaisusta on vastuussa; poliitikot, yritykset vai kansalaiset? Jussi Nokkalan vieraaksi saapuu Elinkeinoelämän keskusliiton johtava ilmastoasiantuntija Matti Kahra, jonka kanssa keskustellaan ilmastonmuutokseen liittyvistä ajankohtaisista teemoista ja ilmastonmuutoksen merkityksestä kevään eduskuntavaaleissa.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Jussin blogikirjoitus: Ilmastovaaleista ilmastopolitiikkaan
Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu tällä kertaa Fortumin verojohtaja Reijo Salo. Hänen kanssaan keskustellaan veroista, verojen suunnittelusta ja raportoinnista. Mitä on hyvä verojalanjälkiraportointi ja kuinka siinä päästään alkuun?
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Verojalanjäljillä
Vuoden 2019 ensimmäisessä Sustiskahvit-jaksossa Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu Google Cloudin Ari Lampela, jonka kanssa keskustellaan kuinka Google kerää ja käyttää dataa vastuullisesti. Lisäksi pohditaan miten Google voi datan avulla viedä kestävää kehitystä eteenpäin.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Kaikkihan me googletamme
Kahdeksannessa jaksossa vieraaksemme saapuu WWF:n ilmastoasiantuntija Kaarina Kolle, jonka kanssa Jussi Nokkala keskustelee sijoitusten ilmastovaikutuksista. Minkälaisia ilmastoriskejä sijoituksiin liittyy? Miten yksilö tai yhteisö voi sijoittaa ilmaston kannalta vastuullisesti? Kaarina kertoo myös, miten WWF:n sijoitussalkku on rakennettu.
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Jussin blogikirjoitus: Ilmastonmuutoksen ratkaisu piilee rahavirroissa
Tässä jaksossa Sirpa Juutisen vieraana on PwC Suomen toimitusjohtaja Mikko Nieminen. Mikon kanssa keskustellaan arvoista, niiden jalkauttamisesta ja johtamisesta. Mistä arvot syntyvät ja minkä tärkeän neuvon Mikko sai johtamisesta nuoruuden esimieheltään?
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Arvon piirtävät pelikentän rajat
Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu Eila Kreivi Euroopan investointipankista. Hänen kanssaan keskustellaan kestävästä rahoituksesta ja sen vaikutuksista planeettamme tulevaisuuteen. Löytyykö Suomesta aloja, joissa keskitytään muita enemmän kestävään rahoitukseen? Mikä on kestävän rahoituksen kasvispihvi ja kuinka suuri merkitys sillä on esimerkiksi ilmaston lämpenemiseen?
Kuuntele:
Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa
Lue Sirpan blogikirjoitus: Sijoittajat planeetan pelastajina
Jussi Nokkalan vieraaksi saapuu Auriel Equitiesin asiantuntija Antti Savilaakso, jonka kanssa keskustellaan vastuullisen sijoittamisen ja sen asiantuntijuuden kehityksestä. Mikä on seuraava iso askel lähivuosina?
Kuuntele:
Lue Jussin blogikirjoitus: Vastuullisuus kääntyy numeroiksi – ja euroiksi
Sustiskahvien neljännessä jaksossa Sirpa Juutisen vieraana on Hankenin professori Janne Tienari, jonka kanssa käsiteltiin tiedostamattomia ennakkoluuloja. Kuinka tiedostamattomat ennakkoluulot näkyvät ja vaikuttavat työelämässä, miten ne liittyvät tasa-arvokeskusteluun, sekä ennen kaikkea: minkälaisin keinoin näitä ennakkoluuloja voitaisiin murtaa?
Kuuntele:
Lue Sirpan blogikirjoitus: Alitajuiset ennakkoluulot tasa-arvon esteenä
Sustiskahvien kolmannessa jaksossa Jussi Nokkalan vieraana on Nordnetin talousasiantuntija ja Rahapodi-podcastista tuttu Martin Paasi. Keskustelun aikana pohdittiin, voiko piensijoittaja vaurastua vastuullisella sijoittamisella ja kuinka se näkyy tuotoissa.
Kuuntele:
Lue Jussin blogikirjoitus: Onko ESG uusi ETF? Kuinka sijoittaa vastuullisesti?
Sustiskahvien toisessa jaksossa Sirpa Juutisen vieraana on Varman HR-, viestintä- ja yritysvastuujohtaja Katri Viippola. Hänen kanssaan pohdittiin, mihin vastuullisuudessa tarvitaan pokkanaisia ja -miehiä.
Kuuntele:
Lue Sirpan blogikirjoitus: Tukifunktioiden pokkanaiset toimitusjohtajan tukena
Sustiskahvien ensimmäisessä jaksossa Sirpa Juutinen ruotii filosofi Maija-Riitta Ollilan kanssa tekoälyn etiikkaa. Muun muassa sitä, minkälaista on eettinen rinnakkainelo tekoälyn kanssa, ja joudummeko jossakin vaiheessa ns. kiskaisemaan töpselin irti ihmiskuntaa suojataksemme.
Kuuntele:
Lue Sirpan blogikirjoitus: Mistä silloin puhumme, kun puhumme tekoälyn etiikasta?
Jussi Nokkala
Partner, Sustainability Advisory Leader, PwC Finland
puh. +358 (0)20 787 8189