Podcastit

PwC Suomen podcastit

PwC:n podcastissa asiantuntijamme keskustelevat yritysjohdon agendalla olevista teemoista vaihtuvien vieraiden kanssa. Aiheet koskevat niin vastuullista bisnestä, johtamista, omistajuutta kuin verojakin.

Löydät podcastimme:
Soundcloudista
Spotifysta
iTunesista

Tutustu myös PwC-ketjun Take on Tomorrow -podcastiin, jossa pureudutaan maailmanlaajuisesti merkittäviin haasteisiin. 
Take on Tomorrow -podcast


Lisäarvontuottajat

Täytyykö kaikkien tähdätä pomoksi? Mitä sinä olet olet valmis uhraamaan urasi vuoksi? Voiko 7,5 tuntista päivää tekemällä menestyä? Miten löydät omannäköisen tavan menestyä? 

Nämä kysymykset osuvat sattuvat lähes jokaisen uraa tekevän ihmisen kohdalle ennemmin tai myöhemmin. Niihin on helppo löytää vastauksia uran loppumetreillä, kun taistelut ovat jo takana päin. Mutta entäs uran alussa tai keskivaiheilla, kun kaikki on vielä mahdollista, mutta mikään ei tule annettuna? 

Tässä sarjassa PwC:n HR-konsultti Ella Maisonlahti keskustelee urallaan pärjänneiden henkilöiden kanssa menestymisen hinnasta, vaikeista uravalinnoista ja työelämän avainkysymyksistä. Vieraslistalle mahtuu niin somevaikuttajia, kuin bisnesammattilaisiakin. Luvassa ei ole pelkkää konsulttijargonia, vaan rehellistä keskustelua aiheista, joihin harvoin on yhtä oikeaa vastausta. 

Kurkkaa uusimmat jaksot täältä.

Lisäarvontuottajat Spotifyssa joka tiistai! Tervetuloa mukaan!

Kuuntele täällä

Lisäarvontuottajat podcast
PwC:n podcast - Hallitus vuosimallia 2023: miltä Suomen verotus tulevaisuudessa näyttää?

Hallitus vuosimallia 2023: miltä Suomen verotus tulevaisuudessa näyttää?

Huhtikuu 2023

PwC:n veropartneri Juha Laitinen keskustelee Keskuskauppakamarin johtavan veroasiantuntijan Tomi Viitalan, SAK:n veropoliittisen asiantuntijan Niko Pankkan, Ajatushautomo EVA:n johtavan veroasiantuntijan Emmiliina Kujanpään ja EK:n verojohtajan Anita Isomaan kanssa vaalituloksesta ja seuraavan hallituskauden polttavista verokysymyksistä: mikä on todennäköinen hallituskokoonpano, miten veroasioissa päästään hallituksessa sopuun ja mihin veroihin asiantuntijat uskovat tulevan muutoksia hallituskauden aikana?

Soundcloud Spotify iTunes

Marko Korkiakoski ja Julianna Borsos

Puhetta omistamisesta: Julianna Borsos, mitä sinivalkoinen omistaminen tarkoittaa sinulle?

Marraskuu 2022

Puhetta omistamisesta -podcastin vieraaksi saapuu tällä kertaa pitkän linjan rahoitusalan ja pääomasijoittamisen ammattilainen, kasvurahoitusyhtiö Bocapin perustaja ja hallituksen puheenjohtaja Julianna Borsos. Julianna ja PwC:n Marko Korkiakoski keskustelevat muun muassa Juliannan vaiheikkaasta urasta ja matkasta pääomasijoittajaksi, vastuullisesta pääomasijoittamisesta ja kotimaisesta omistamisesta.

Soundcloud Spotify iTunes

Marko Korkiakoski ja Risto Väyrynen

Ownership Inside: Risto Väyrynen, how Family Office can turn values into action?

September 2022

This time in the Ownership Inside podcast, Marko Korkiakoski Partner and Private Company Services Leader of PwC Finland and EMEA Startup/Scaleup Network Leader invites CEO & founder of the Impact Office Risto Väyrynen to talk about the impact a family office can have. What do family offices do and what makes them stand out? How family office definition and the entire industry evolved over time? Is there anything family offices could learn from VCs? What is Impact Investing? Listen to the episode and find out, as Risto shares his own story and how family offices make an impact and help create a sustainable future.

Soundcloud Spotify iTunes

Samuli Knüpfer ja Marko Korkiakoski

Puhetta omistamisesta: Samuli Knüpfer, miksi omistajuutta pitää tutkia?

Elokuu 2022

Puhetta omistamisesta -podcastissa vieraana on tällä kertaa Aalto-yliopiston kauppakorkeakoulun omistajuuden professori Samuli Knüpfer. PwC:n Marko Korkiakoski ja Samuli keskustelevat jaksossa muun muassa siitä, miksi omistajuutta tutkitaan ja millä perustein tutkimuksen kohteet valitaan. Samuli jakaa myös mainion kirjavinkin kaikille omistamisesta kiinnostuneille.

Soundcloud Spotify iTunes

Miika Huttunen ja Marko Korkiakoski

Ownership Inside: Miika Huttunen, What is the renaissance of entrepreneurship?

December 2021

In this episode of Ownership Inside, Marko Korkiakoski, Partner and Private Company Services Leader of PwC Finland and EMEA Startup/Scaleup Network Leader is joined by Miika Huttunen, CEO of Slush, the world’s leading start-up event. We talk about why entrepreneurship and its evolution is so important for all of us in the future. Miika has an important message which is based on his personal experiences working with entrepreneurs and investors. Give it a listen!
 
Inka Mero ja Marko Korkiakoski

Puhetta omistamisesta: Inka Mero, millainen omistaja pääomasijoittajana olet?

Joulukuu 2021

Puhetta omistamisesta -podcastin seitsemännessä jaksossa vieraana on pääomasijoittaja Inka Mero. Inka ja Marko Korkiakoski keskustelevat jaksossa pääomasijoittajan motivaatiosta omistamiseen, siitä, milloin ja miten on oikea aika ottaa ulkopuolinen rahoittaja mukaan kasvuun, sekä yleisesti naisyrittäjien asemasta pääomasijoituskentällä. Kuuntele jakso!
 
Nextin näkökulma omistamiseen

Puhetta omistamisesta: Nextin näkökulma omistamiseen

Lokakuu 2021

Puhetta omistamisesta -podcastissa annetaan tällä kertaa ääni yrityksen seuraajasukupolvelle! Yrittäjä, omistaja ja Ensto Investin seuraajasukupolven edustaja Lari Raitavuo kertoo oman tarinansa ja jakaa vinkkejä perheyritysten omistajille ja heidän seuraajilleen. Miten seuraajasukupolvea voidaan sitouttaa yritykseen ja turvata toiminnan jatkuminen? Entä miten omaa omistajaosaamista voi kasvattaa? Lari ja PwC:n Marko Korkiakoski pohtivat muun muassa näitä kysymyksiä keskustelussaan. 

Soundcloud Spotify iTunes

 

Puhetta omistamisesta: Mikä on omistajien tuoma lisäarvo?

Puhetta omistamisesta: Mikä on omistajien tuoma lisäarvo?

Syyskuu 2021

Puhetta omistamisesta -podcastin vieraana on tällä kertaa Ouran perustaja Petteri Lahtela. Petteri ja PwC:n Marko Korkiakoski pohtivat jaksossa, mikä omistajan tuoma lisäarvo yhtiölle on ja miten varmistetaan, että ulkopuolisen sijoittajan myötä perustajien inspiraatio tekemiseen vähintään säilyy ja parhaimmillaan vahvistuu.

Petteri on kokenut kansainvälisen liiketoiminnan tekijä sekä rahoituskierrosten kerääjä, joka suhtautuu kriittisesti sellaisiin hallituksen jäseniin, jotka eivät tuo mukanaan osaamista. Petterin mielestä pelkkä omistaminen ei riitä yrityksen hallituspaikkaan vaan sen lunastamiseen tarvitaan paljon muutakin. Kuuntele Puhetta omistamisesta -podcastin viides jakso ja Petterin koko mielenkiintoinen uratarina. 

Soundcloud Spotify iTunes

 

Mikä on omistamisen ideaali?

Puhetta omistamisesta: Mikä on omistamisen ideaali?

Elokuu 2021

Puhetta omistamisesta -podcast palaa kesätauolta! PwC:n Marko Korkiakoski ja Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma pohtivat uusimmassa jaksossa mikä voisi olla paras omistamisen malli, mitä yhteistä perheyrittäjillä ja pääomasijoittajilla on ja mitä he voisivat oppia toisiltaan. Luvassa myös ajatuksia siitä, mikä tekee Suomesta erityisen paikan omistamisen näkökulmasta. 

Soundcloud Spotify iTunes

 

Puhetta omistamisesta: Perheyrityksen omistajan näkökulma

Puhetta omistamisesta: Perheyrityksen omistajan näkökulma

Kesäkuu 2021

Miltä omistajuus näyttää perheyrityksen omistajan silmin? Miten omistaminen perheyrityksessä eroaa omistamisesta kasvuyhtiössä? PwC:n Marko Korkiakosken vieraaksi Puhetta omistamisesta -podcastiin saapuu Haltonin hallituksen varapuheenjohtaja Tarja Takki-Halttunen. Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, mitkä asiat perheyrittäjät kokevat kasvun kannalta suurimmiksi haasteiksi, miltä omistajan rooli näyttää meillä ja maailmalla ja millainen on omistamisen ilmapiiri Suomessa.

Soundcloud Spotify iTunes

Yritysvastuun uudet tuulet

Yritysvastuun uudet tuulet

Kesäkuu 2021

PwC:n sisäisessä yritysvastuutyössä puhaltavat muutoksen tuulet, kun pitkäaikainen partnerimme ja yritysvastuutyön pioneeri Sirpa Juutinen lähtee ansaitulle eläkkeelle. Sirpan manttelinperijät COO:mme Kati Tammilehto ja partnerimme Niina Vilske ja Tiina Puukkoniemi hyppäävät puikkoihin tulevan tilikauden alussa. Millaisia ajatuksia kolmikolla on uusista rooleistaan? Miten tasa-arvo- ja monimuotoisuusasioita, yritysvastuuta ja net zero -tavoitteita tulevaisuudessa edistetään? Kuuntele jakso!

Soundcloud Spotify iTunes

Omistajuus tutkijan silmin

Puhetta omistamisesta: Omistajuus tutkijan silmin

Toukokuu 2021

Puhetta omistamisesta -podcast-sarjassa vieraana on tällä kertaa Aalto-yliopiston dekaani Timo Korkeamäki. Timo ja PwC:n Marko Korkiakoski keskustelevat mm. siitä, miksi omistajuutta ei ole tutkittu aikaisemmin, millaisia tavoitteita Aallon uudella professuurilla on ja kuinka uniikki Aallon innovaation ja yrittäjyyden keskittymä on.

Kuuntele jakso ja ota PwC:n podcast seurantaan, niin saat ensimmäisenä tiedon uudesta jaksosta.

Soundcloud Spotify  iTunes

Puhetta omistamisesta: omistamisen syvin olemus

Puhetta omistamisesta: Omistamisen syvin olemus

Toukokuu 2021

Jokainen meistä omistaa jotakin, mutta mistä omistamisesta todella on kysymys? Miten Suomeen saadaan lisää yrittäjiä ja omistajia? Onko kotimainen omistaminen parempaa kuin kansainvälinen? Mitä on vastuullinen omistaminen? Näistä aiheista Marko Korkiakosken kanssa podcast-studiossa on keskustelemassa Taalerin sijoitusjohtaja Tero Luoma. Kuuntele Puhetta omistamisesta -sarjan ensimmäinen jakso.

Soundcloud Spotify iTunes

 

Parempaa verotusta yhdessä

Parasta verotusta yhdessä 

Helmikuu 2021

Digitalisaatio, viestintä, veromyönteisyys. Miten nämä asiat nivoutuvat yhteen? PwC:n verokonsultti Juha Laitisen kanssa aiheesta keskustelee Verohallinnon pääjohtaja Markku Heikura. Mikä on seuraava askel verotuksen digitalisoitumisessa? Entä miten Verohallinnon ja yritysten välistä keskustelua pitäisi kehittää? Kuuntele jakso!

Soundcloud SpotifyiTunes

 

Reijo ja Juha

Verosuunnittelu – oikeus, velvollisuus, välttelyä vai vielä pahempaa?

Tammikuu 2021

Verosuunnittelusta puhutaan paljon, mutta mistä siinä todellisuudessa on kysymys? PwC:n verokonsultti Juha Laitinen ja Turun yliopiston professori Reijo Knuutinen pureutuvat aiheeseen. Onko olemassa vastuullista verosuunnittelua ja milloin verosuunnittelu muuttuu aggressiiviseksi? Vastaukset mm. näihin kysymyksiin saat jakson kuuntelemalla.

SoundCloudSpotify iTunes

Kohti vastuullista juomakulttuuria

Kohti vastuullista juomakulttuuria

Tammikuu 2021

Voiko juomakulttuuri olla Suomessa vastuullista? Vuoden 2021 ensimmäisessä PwC:n podcast-jaksossa Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu alkoholijuomayhtiö Altian viestintä- ja vastuullisuusjohtaja Petra Gräsbeck. Miten Altia aikoo saavuttaa tavoitteensa hiilineutraalista tuotannosta vuoteen 2025 mennessä? Entä miten Altia varmistaa hankintaketjun vastuullisuuden? Vastaukset muun muassa näihin kysymyksiin saat jakson kuuntelemalla!

Tarkennuksia jakson sisältöön: Jakso on äänitetty marraskuussa 2020. Äänityksen jälkeen Altian valtio-omistus on siirtynyt Valtion kehitysyhtiö Vake Oy:lta valtioneuvoston kanslian omistajaohjaukseen. Lisäksi yhtiö tuo Climate Action -tuotteensa markkinoille vuonna 2021, ei 2022.

Soundcloud Spotify iTunes

Kuinka murtaa yrittäjyyteen liittyviä ennakkoluuloja?

Joulukuu 2020

Suomi tarvitsee nyt yrittäjiä enemmän kuin koskaan. Monilla voi kuitenkin olla yrittäjyyteen liittyviä ennakkoluuloja, jotka vaikuttavat ajatuksiin siitä kenelle yrittäjyys kuuluu. Millaisia stereotypiat ovat ja miten jokainen voi omalta osaltaan osallistua yrittäjäkuvan monipuolistamiseen? Aiheesta keskustelevat PwC:n Sanna-Maria Lanki ja Inklusiivin viestintä- ja markkinointijohtaja Iina Salminen.
 
Kohti hiilineutraalia liiketoimintaa

Kohti hiilineutraalia liiketoimintaa

Joulukuu 2020

Nettonollapäästöt, hiilineutraalisuus, vähähiilisyys. Hiilidioksidipäästöjen minimoimisesta puhutaan paljon, mutta mistä siinä kaikessa on kysymys? Jaksossa aiheesta Sirpa Juutisen kanssa keskustelee PwC Suomen ilmastokonsultoinnista vastaava Jussi Nokkala. Mitkä ovat valtioiden päätoimenpiteet nettonollapäästöisyyden saavuttamisessa tällä hetkellä? Riittävätkö ne? Mitä yritykset voivat tehdä nettonollapäästöisyyden saavuttamiseksi? Vastaukset kysymyksiin saat jakson kuuntelemalla!
 
Juha Laitinen ja Reijo Salo

Kansainvälisten megatrendien vaikutus verotukseen 

Marraskuu 2020

Hyvän verotuksen edellytyksenä pidetään ennakoitavuutta, mutta miten ennakoitavuuden heikentyminen näkyy verojohtajan elämässä? Entä miten kansainväliset megatrendit kuten globalisaatio ja digitalisaatio vaikuttavat yritysten verotukseen? Muun muassa näistä teemoista PwC:n veroasiantuntija Juha Laitinen keskustelee Fortumin verojohtajan, Reijo Salon, kanssa.

SoundCloud Spotify iTunes

Lasse Heinonen ja Sirpa Juutinen

ESG-asiat perheomisteisessa sijoitusyhtiössä ja hallitustyöskentelyssä

Marraskuu 2020

Kiinnostus ESG-tekijöitä kohtaan on viime vuosien aikana noussut merkittävästi, vaikka joillekin yrityksille ESG voi näyttäytyä vaikeasti hahmotettavana kokonaisuutena. Millaisia toimenpiteitä yritysten hallituksilta tarvitaan, että ESG-asiat saadaan toteutettua käytännössä ja miten edistystä mitataan? Sirpa Juutinen pureutuu aiheeseen Ahlström Capitalin toimitusjohtajan Lasse Heinosen kanssa.

SoundCloud Spotify iTunes

Saara Kankaanrinta ja Sirpa Juutinen

Ilmaston ja Itämeren puolesta pandemian aikanakin

Marraskuu 2020

Viimeisten kuukausien aikana koronapandemia on hallinnut uutisia ja yleistä keskustelua, ja ilmastonmuutokseen ja luonnon monimuotoisuuteen liittyvät kysymykset ovat jääneet hieman taka-alalle. Ilmastonmuutos ja muut uhkaavat ympäristökriisit eivät silti ole kadonneet mihinkään, ja aika ongelmien ratkaisemiseen alkaa olla kortilla. Sirpa Juutisen kanssa aiheeseen pureutuu ympäristövaikuttaja, kolumnisti, ja hallitusammattilainen Saara Kankaanrinta.

Kuuntele:

Soundcloud Spotify  iTunes

 

 

Eeva Kovanen ja Anne Launis

Case Kovanen: kun perheyrityksen business-malli muuttuu

Lokakuu 2020

Tänään keskustelemme omistajastrategiasta, kun vieraaksi saapuu Kovanen Capital Oy:n toimitusjohtaja Eeva Kovanen. Kovasen perhe luopui muutama vuosi sitten kuljetusliiketoiminnastaan ja perheen yhtiö muuttui kaupan myötä sijoitusyhtiöksi. Pohdimme Eevan kanssa mm. sitä, mikä perheyrityksestä luopumisessa on vaikeinta, ja miten perheyrittäjien osaaminen sekä pääoma voitaisiin saada nykyistä paremmin suomalaisten yritysten kasvun tueksi.

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

 

Marjo Miettinen ja Kari Stenqvist

Case Ensto: Miten perheyritystä hallitaan hyvin?

Lokakuu 2020

Tänään keskustelemme perheyrityksistä, kun PwC:n podcastin vieraaksi saapuu Enston hallituksen puheenjohtaja Marjo Miettinen. Pohdimme muun muassa perheyritysten omistajastrategiaa ja hallitustyöskentelyä. Millaisia neuvoja Marjolla on antaa seuraajasukupolvelle?

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Juha Laitinen ja Timo Viherkenttä

Kuinka verotuksella muutetaan maailmaa?

Kesäkuu 2020

Takana on varsin poikkeuksellinen kevät. Mitkä ovat julkisen talouden suurimpia ongelmia ja kuinka ne korjataan? Miten verotuksella voidaan vaikuttaa? Aiheesta keskustelemassa PwC:n veroasiantuntija Juha Laitinen ja Aalto-yliopiston Professor of Practice Timo Viherkenttä.

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Kimmo Viertola ja Sirpa Juutinen

Valtio-omistajan periaatteet vastuullisuudelle

Kesäkuu 2020

Valtioneuvosto antoi Vaurautta vastuullisella omistajuudella -nimisen omistajapoliittisen periaatepäätöksen 8.4.2020. Periaatepäätös pohjaa hallitusohjelmaan, jonka mukaan jokaisen valtionyhtiön perusarvona on oltava yhteiskuntavastuu. Yhtiöiden on huomioitava päätöksenteossaan taloudellisten tekijöiden lisäksi toiminnan sosiaaliset, alueelliset ja ympäristölliset vaikutukset. PwC:n Sirpa Juutinen keskustelee Valtioneuvoston kanslian Omistajaohjausosaston osastopäällikön, ylijohtaja Kimmo Viertolan kanssa siitä, mitä periaatepäätös pitää sisällään ja millaista viestiä se välittää. 

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Hallitustyöskentely pandemian aikana

Hallitustyöskentely pandemian aikana

Toukokuu 2020

COVID-19-pandemian aiheuttama poikkeustila asettaa yritysten hallitukset haasteen eteen. Miten hallituksen työ jatkuu ennennäkemättömän kriisin keskellä? Sirpa Juutinen keskustelee Boardman Oy:n hallituksen puheenjohtajan ja pitkän linjan hallitusammattilaisen Laura Raition kanssa siitä, mikä on hallituksen rooli poikkeusaikana. Eroaako se normaaliajasta? Entä mitä hallitus voi tästä kaikesta oppia?

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Covid-19:n vaikutus yritysten rahoitukseen ja likviditeettiin

Maaliskuu 2020

Suomen hallitus tiedotti perjantaina 20.3.2020 15 miljardin euron tukipaketista koronaviruskriisin kanssa kamppailevien yritysten auttamiseksi. Riittävätkö toimet ja kuinka nopeasti ne auttavat? Entä mitä pitäisi tehdä, että rahoitus saadaan jaettua sitä tarvitseville yrityksille? Näihin kysymyksiin vastaa PwC:n sijoitus- ja rahoitusalan asiantuntija Antti Palkén. 

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Miten kriisissä johdetaan omaa taloa ja autetaan asiakkaita?

Maaliskuu 2020

Koronavirusepidemia koettelee niin yrityksiä ja yksityishenkilöitä kuin maailmantalouttakin. "Toimimalla itse vastuullisesti ja päämäärätietoisesti yritykset voivat auttaa yhteiskuntaa selviytymään globaalista kriisistä. Nyt jos koskaan on yritysten aika elää julistamiensa arvojen kautta", toteaa PwC:n toimitusjohtaja Mikko Nieminen.

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Lue Sirpan blogikirjoitus: Väistyykö vastuullisuus poikkeusaikoina?

Miten eläkesijoittamisella muutetaan maailmaa?

Miten eläkesijoittamisella muutetaan maailmaa?

Helmikuu 2020

Työeläkeyhtiö Varman tulee sijoittaa varat tuottavasti ja turvaavasti. Varman varatoimitusjohtaja Reima Rytsölän mukaan tähän yhtälöön liittyy olennaisesti myös vastuullisuus. Miten suomalaisten eläkevaroja hoidetaan vastuullisesti ja miten sijoituspäätöksillä vaikutetaan esimerkiksi ilmastonmuutokseen?

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Case Finlayson: Miten seistä rohkeasti yrityksen arvojen takana?

Case Finlayson: Miten seistä rohkeasti yrityksen arvojen takana?

Helmikuu 2020

200 vuotta täyttävän Finlaysonin tavoite on olla hyvän puolella. Sirpa Juutinen keskustelee uudessa Sustiskahvit-jaksossa Finlaysonin luovan johtajan Jukka Kurttilan kanssa siitä, miten toimitaan vastuullisesti ja seistään rohkeasti yrityksen arvojen takana peloista huolimatta. 

Kuuntele:

Soundcloud Spotify iTunes

Lue Sirpan blogikirjoitus: Rohkeasti eteenpäin

Hyvän tavan mukaista mainontaa

Tammikuu 2020

Mitä eroa on vastuullisella ja vastuuttomalla mainonnalla? Kuka asiasta päättää? Sustiskahveilla keskustelemme mainonnan eettisyydestä ja vastuullisuudesta yhdessä Mainonnan eettisen neuvoston pääsihteerin, Paula Palorannan, kanssa.

Kuuntele:

SoundCloud Spotify iTunes

Kestävän kehityksen hallitustyöskentely

Joulukuu 2019

Miten yritysvastuu tulisi huomioida hallitustyöskentelyssä ja mitä vastuullinen yrityskulttuuri merkitsee? Näistä teemoista keskustelemme DIF:in hallituksen puheenjohtajan, Kirsi Komin, kanssa.

Kuuntele:

SoundCloud Spotify iTunes

 

Sirpa Juutinen ja Mikko Routti

Yritysvastuun järki ja tunteet

Marraskuu 2019

Sustiskahvien vieraaksi saapuu tällä kertaa FIBSin toimitusjohtaja Mikko Routti. Jaksossa keskustellaan muun muassa siitä, kuinka suomalaiset yritykset ovat havahtumassa kestävän kehityksen tärkeyteen ja ilmastonmuutoksen vaikutuksiin ja siitä, onko yrityksillä muitakin tarkoituksia kuin taloudellisen voiton tavoitteleminen.

Kuuntele:

SoundCloudissa iTunesissa    Spotifyssa

Pörssin ESG-uutiset

Lokakuu 2019

Tällä kertaa juomme kahvit Lauri Rosendahlin, Nasdaq Nordicin toimitusjohtajan, kanssa. Keskustelemme muun muassa pörssin kuulumisista ja ESG-raportoinnista. Miten voiton maksimointi ja vastuullisuus oikein sopivat yhteen?

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Case Puro: Ilmaston uudet markkinat

Lokakuu 2019

Ilmastonmuutosta on hidastettava merkittävästi, mutta nykytoimet eivät riitä. Puron Antti Vihavainen kertoo, kuinka yritykset voivat tehdä toiminnastaan hiilineutraalia poistamalla ilmakehästä hiilidioksidia Puron tarjoamalta markkinapaikalta.

Kuuntele:

Soundcloudissa  iTunesissa Spotifyssa

Lue Jussin blogikirjoitus: Viisi faktaa hiilidioksidin poistosta

Vastuullisuutta ja kriisiviestintää

Syyskuu 2019

Miten kriisejä voidaan ennaltaehkäistä ja miten niistä kannattaa viestiä? Mitä on vastuullinen viestintä? Näistä kysymyksistä keskustelemme kriisiviestinnän ammattilaisen, Anna Soraisen, kanssa. 

Kuuntele:

SoundCloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Kriisiviestinnän asiantuntija: ”Pikkunätti rehellisyys ei riitä, tarvitaan raivorehellisyyttä”

Henkilöstömme kysyy, toimitusjohtaja vastaa

Kesäkuu 2019

Mitä vastuullisuus tarkoittaa PwC:llä? PwC:n henkilöstön kiperiin vastuullisuuskysymyksiin pohdimme vastauksia yhdessä toimitusjohtajamme, Mikko Niemisen, kanssa. Keskustelemme muun muassa johtamisesta, ympäristöstä ja tasa-arvosta.

Kuuntele:

SoundCloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Henkilöstömme kysyi yritysvastuustamme – toimitusjohtaja vastasi

Kriisistä ylös ja vastuullisuudella eteenpäin

Toukokuu 2019

Miten johdetaan yritystä, jonka tulevaisuus on vaakalaudalla? Miten vastuullisuus näkyy hallitustyöskentelyssä? Näistä teemoista keskustelemme yhdessä kriisiyhtiöiden pelastajana tunnetun Lauri Ratian kanssa.

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Kriisistä ylös ja vastuullisuudella eteenpäin

Pääomasijoittajat ja vastuullinen kasvunrakennus

Toukokuu 2019

Kuinka paljon vastuullisuus ohjaa suomalaista pääomasijoittamista? Aiheesta keskustelemme Pääomasijoittajat ry:n toimitusjohtajan, Pia Santavirran, ja Vaaka Partnersin toimitusjohtajan, Juha Peltolan, kanssa.

Kuuntele:

Soundcloudissa  iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Pääomasijoittajat ja vastuullinen kasvunrakentaminen

Päästöjen kompensoinnista helpotusta ilmastoahdistukseen

Päästöjen kompensoinnista helpotusta ilmastoahdistukseen

Huhtikuu 2019

Yhä useammat meistä kokevat ilmastoahdistusta, mutta kuinka paljon vastuuta yksilöllä on? Ilmastonmuutoksesta, hiilidioksidipäästöistä ja työn merkityksellisyydestä keskustelemme Kompensäätiön perustajan, Antero Vartian kanssa.

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Kuluttajan ilmastoahdistukselle helpotusta päästöjen kompensoinnista

Lilli Paasikivi ja Sirpa Juutinen

Digitaalisuus taiteen muokkaajana

Huhtikuu 2019

Miten uusia teknologioita, esimerkiksi lisätyn todellisuuden eri elementtejä, voidaan integroida oopperaesitykseen? Suomen kansallisoopperan taiteellinen johtaja Lilli Paasikivi kertoo, miten teknologia muokkaa taidetta. Lisäksi keskustelemme siitä, miten luovaa organisaatiota johdetaan vastuullisesti.

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Digitaalisuus muokkaa taidetta

PwC:n Jussi Nokkala ja Elinkeinoelämän keskusliiton Matti Kahra

Ilmastovaaleista ilmastopolitiikkaan

Maaliskuu 2019

Ratkaiseeko Suomi ilmastonmuutoksen? Kuka ratkaisusta on vastuussa; poliitikot, yritykset vai kansalaiset? Jussi Nokkalan vieraaksi saapuu Elinkeinoelämän keskusliiton johtava ilmastoasiantuntija Matti Kahra, jonka kanssa keskustellaan ilmastonmuutokseen liittyvistä ajankohtaisista teemoista ja ilmastonmuutoksen merkityksestä kevään eduskuntavaaleissa.

Kuuntele:

Soundcloudissa  iTunesissa Spotifyssa

Lue Jussin blogikirjoitus: Ilmastovaaleista ilmastopolitiikkaan

 

Case Fortum: Veroista ja verojalanjäljistä - mikä niissä kiinnostaa?

Case Fortum: Veroista ja verojalanjäljistä - mikä niissä kiinnostaa? 

Helmikuu 2019

Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu tällä kertaa Fortumin verojohtaja Reijo Salo. Hänen kanssaan keskustellaan veroista, verojen suunnittelusta ja raportoinnista. Mitä on hyvä verojalanjälkiraportointi ja kuinka siinä päästään alkuun?

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Verojalanjäljillä

 

sustiskahvit-podcast

Vaikuttava data — datalla vaikuttaminen

Helmikuu 2019

Vuoden 2019 ensimmäisessä Sustiskahvit-jaksossa Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu Google Cloudin Ari Lampela, jonka kanssa keskustellaan kuinka Google kerää ja käyttää dataa vastuullisesti. Lisäksi pohditaan miten Google voi datan avulla viedä kestävää kehitystä eteenpäin. 

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Kaikkihan me googletamme

 

Kaarina Kolle ja Jussi Nokkala

Minkälaisia ilmastovaikutuksia sijoituksilla on?

Joulukuu 2018

Kahdeksannessa jaksossa vieraaksemme saapuu WWF:n ilmastoasiantuntija Kaarina Kolle, jonka kanssa Jussi Nokkala keskustelee sijoitusten ilmastovaikutuksista. Minkälaisia ilmastoriskejä sijoituksiin liittyy? Miten yksilö tai yhteisö voi sijoittaa ilmaston kannalta vastuullisesti? Kaarina kertoo myös, miten WWF:n sijoitussalkku on rakennettu.

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Jussin blogikirjoitus: Ilmastonmuutoksen ratkaisu piilee rahavirroissa

 

Mikko Nieminen

Mistä yrityksen arvot syntyvät?

Joulukuu 2018

Tässä jaksossa Sirpa Juutisen vieraana on PwC Suomen toimitusjohtaja Mikko Nieminen. Mikon kanssa keskustellaan arvoista, niiden jalkauttamisesta ja johtamisesta. Mistä arvot syntyvät ja minkä tärkeän neuvon Mikko sai johtamisesta nuoruuden esimieheltään?

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Arvon piirtävät pelikentän rajat

 

Eila Kreivi ja Sirpa Juutinen

Kestävällä rahoituksella kohti parempaa maailmaa?

Marraskuu 2018

Sirpa Juutisen vieraaksi saapuu Eila Kreivi Euroopan investointipankista. Hänen kanssaan keskustellaan kestävästä rahoituksesta ja sen vaikutuksista planeettamme tulevaisuuteen. Löytyykö Suomesta aloja, joissa keskitytään muita enemmän kestävään rahoitukseen? Mikä on kestävän rahoituksen kasvispihvi ja kuinka suuri merkitys sillä on esimerkiksi ilmaston lämpenemiseen?

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa Spotifyssa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Sijoittajat planeetan pelastajina

 

Antti Savilaakso ja Jussi Nokkala

Vastuullisen sijoittamisen matka kohti valtavirtaa

Marraskuu 2018

Jussi Nokkalan vieraaksi saapuu Auriel Equitiesin asiantuntija Antti Savilaakso, jonka kanssa keskustellaan vastuullisen sijoittamisen ja sen asiantuntijuuden kehityksestä. Mikä on seuraava iso askel lähivuosina?

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa

Lue Jussin blogikirjoitus: Vastuullisuus kääntyy numeroiksi – ja euroiksi

 

Janne Tienari ja Sirpa Juutinen

Kuinka murtaa työelämän tiedostamattomia ennakkoluuloja?

Marraskuu 2018

Sustiskahvien neljännessä jaksossa Sirpa Juutisen vieraana on Hankenin professori Janne Tienari, jonka kanssa käsiteltiin tiedostamattomia ennakkoluuloja. Kuinka tiedostamattomat ennakkoluulot näkyvät ja vaikuttavat työelämässä, miten ne liittyvät tasa-arvokeskusteluun, sekä ennen kaikkea: minkälaisin keinoin näitä ennakkoluuloja voitaisiin murtaa?

Kuuntele:

Soundcloudissa  iTunesissa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Alitajuiset ennakkoluulot tasa-arvon esteenä

 

Jussi Nokkala ja Martin Paasi

Voiko sijoittaja vaurastua vastuullisella sijoittamisella?

Lokakuu 2018

Sustiskahvien kolmannessa jaksossa Jussi Nokkalan vieraana on Nordnetin talousasiantuntija ja Rahapodi-podcastista tuttu Martin Paasi. Keskustelun aikana pohdittiin, voiko piensijoittaja vaurastua vastuullisella sijoittamisella ja kuinka se näkyy tuotoissa.

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa

Lue Jussin blogikirjoitus: Onko ESG uusi ETF? Kuinka sijoittaa vastuullisesti?

 

Sirpa Juutinen ja Katri Viippola

Pokalla kohti muutoksia

Lokakuu 2018

Sustiskahvien toisessa jaksossa Sirpa Juutisen vieraana on Varman HR-, viestintä- ja yritysvastuujohtaja Katri Viippola. Hänen kanssaan pohdittiin, mihin vastuullisuudessa tarvitaan pokkanaisia ja -miehiä.

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Tukifunktioiden pokkanaiset toimitusjohtajan tukena

 


Maija-Riitta Ollila ja Sirpa Juutinen

Kuinka vastuullisuus ja etiikka ohjaavat tekoälyä?

Syyskuu 2018

Sustiskahvien ensimmäisessä jaksossa Sirpa Juutinen ruotii filosofi Maija-Riitta Ollilan kanssa tekoälyn etiikkaa. Muun muassa sitä, minkälaista on eettinen rinnakkainelo tekoälyn kanssa, ja joudummeko jossakin vaiheessa ns. kiskaisemaan töpselin irti ihmiskuntaa suojataksemme. 

Kuuntele:

Soundcloudissa iTunesissa

Lue Sirpan blogikirjoitus: Mistä silloin puhumme, kun puhumme tekoälyn etiikasta?

 

Ota yhteyttä

Jussi Nokkala

Jussi Nokkala

Partner, Sustainability Advisory Leader, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 8189

Seuraa ja osallistu