Private Wealth -palvelut

Varallisuuden suunnittelua varakkaille yksityishenkilöille, perheille, suvuille ja yhteisöille.

Kokeneet asiantuntijamme kartoittavat omistuksesi ja neuvovat, kuinka omaisuus olisi mahdollista omistaa niin hallinnollisesti kuin verotuksellisestikin järkevästi – halutessasi sukupolvelta toiselle.

Voit olla vaikkapa menestyksekäs perheyrityksen omistaja, sijoittaja, urheilija tai taiteilija. Autamme sinua luomaan strategian henkilökohtaisen varallisuutesi hallinnoimiseen ja suojelemiseen. Rakenteen suunnittelussa on huomioitava ja tasapainoteltava niin perheesi sisäisten omistusten siirtojen, elämäsi käytännön seikkojen kuin monimutkaisen ja muuttuvan verotuksenkin näkökulmasta. Asiantuntijoidemme avulla tästäkin kokonaisuudesta saadaan yksinkertaisempi, sinun ja perheesi tilanteeseen sopiva ratkaisu.


Miten voimme auttaa

Verosuunnittelu

Autamme sinua järjestämään toimintojesi, sijoitustesi, kiinteistöjen ja yrityksen omistusrakenteen niin, että odotuksesi kassavirtamielessä ja myös tulevaisuuden järjestelyissä täyttyvät.

Perintö- ja lahjasuunnittelu

Perhevarallisuuden siirtäminen eteenpäin suvussa on usein tunteellinen asia. Me neuvomme sinua ja perhettäsi suunnittelemaan tätä verotehokkaasti ja omistajuuteen liittyvät käytännön seikat huomioiden. Laadimme avioehdot ja testamentit sekä autamme myös kuolinpesän perunkirjoituksessa. Suunnittelemme ja toteutamme sukupolvenvaihdokset.

Yksittäinen sijoituskohde

Autamme sinua mielenkiintoisen ja tavallisesta poikkeavan sijoitusinstrumentin verotuksessa, mielekkyydessä ja rakenteen suunnittelussa.

Omistajaperheen varojen ja verojen kokonaisvaltainen suunnittelu ja hallinta

Kartoitus sisältää omistajien suunnitteluaikajanan, toimenpideohjeet, laskelmat eri vaihtoehdoista (perintövero) sekä vero- ja likviditeettikartoituksen. Huomioimme sijoitusrakenteen vaikutuksen näihin ja sen juoksevat verokustannukset.

Veroilmoitukset ja verotuksen muutoksenhaku

Veroilmoitusasiakkaanamme sinun ei tarvitse huolehtia vuosittain muuttuvista verotussäännöksistä eikä siitä, tuleeko veroilmoitus palautetuksi ajallaan. Perehdymme kanssasi siihen, mikä on kannattavin tapa toimia perheesi tulevaisuuden suunnitelmien kannalta.

Kansainväliset kysymykset

Autamme huomioimaan ulkomailla sijaitsevan perheen ja omaisuuden sekä ulkomailta tulevat tulot. Suunnittelemme ulkomaan muutot ja sijoitukset.

Juridiset dokumentit

Suunnittelemme ja laadimme tarvitsemasi kauppakirjat, lahjakirjat, perhe- ja perintöoikeudelliset asiakirjat sekä yhtiöoikeudelliset dokumentit.

Hyväntekeväisyys

Autamme sinua säätiön perustamisen tarkoituksenmukaisuuden arvioinnissa, vaihtoehdoissa ja perustamisessa.

Family Office -palvelut

Family Office toimii omistajaperheen, varallisuuden sekä perheyrityksen kiinnityskohtana. Autamme taloushallinnon sekä vero- ja lakiasioiden kanssa voidaksesi varmistua sitä, että esim. osakassopimukset, tulojen ja menojen seuranta, avioehdot ja testamentit ovat perheessä kunnossa ja linjassa omistajastrategian kanssa.

My Assets

My Assets - Omaisuutesi kokonaiskuva yhdessä paikassa

My Assets on digitaalinen yhteenveto varallisuudestasi ja suunnattu erityisesti varakkaille yksityishenkilöille ja perheille, joiden omaisuus koostuu useista erilaisista omaisuuslajeista ja -eristä.

Lue lisää

Ota yhteyttä

Veikko Niinikoski

Veikko Niinikoski

Private Wealth, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7183

Charlotta Olkinuora

Charlotta Olkinuora

Private Wealth, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7786

Seuraa ja osallistu