Valmisteverotus

Valmisteverotukseen liittyvät neuvontapalvelumme kattavat valmisteveron alaisten tuotteiden myyntiin, ostoon ja siirtämiseen liittyvät kysymykset. Avustamme yrityksiä valmisteverollisen toiminnan järjestämisessä, toiminnan tehostamisessa ja veroriidoissa.

PwC:n valmisteverotukseen liittyvät neuvontapalvelut kattavat valmisteveron alaisten tuotteiden myyntiin, ostoon ja siirtämiseen liittyvät kysymykset. Avustamme yrityksiä valmisteverollisen toiminnan järjestämisessä, toiminnan tehostamisessa ja veroriidoissa.

Valmisteveroilla kerätään vuosittain noin 7 miljardia euroa, joista suurin osa energiaveroina. Sähkön ja eri polttoaineiden lisäksi muita merkittäviä valmisteveron kohteita ovat alkoholi, tupakka, virvoitusjuomat ja jätteet. Tuotteen kuuluminen valmisteveron alaisuuteen voi usein yllättää yritykset. Tiesitkö esimerkiksi, että smoothiet ovat virvoitusjuomaveron piirissä, vaikka ne valmistetaan ravintolassa? Tai että teollisuusetanoli katsotaan veronalaiseksi alkoholiksi? Lisäksi, kun yhtiö harjoittaa mitä tahansa valmistustoimintaa, se voi käyttää kevyemmin verotettua sähköä, eikä työvoimavaltainen yhtiö saa samanlaisia huojennuksia kuin vuokratyövoimaa käyttävä yhtiö.

Tutustu ajankohtaisiin energiaveropalveluihimme

Palvelumme kattavat muun muassa seuraavat toimeksiannot:

  • Valmisteverotuksen lainsäädännön soveltamiseen liittyvät kysymykset ja ennakkoratkaisut
  • Valmisteveronalaisten tuotteiden liikkumiseen EU:ssa, maahantuontiin ja vientiin liittyvät kysymykset
  • Tuotteiden veronalaisuuden selvittäminen
  • Verotarkastuksissa ja oikeudenkäynneissä avustaminen

Ota yhteyttä

Juha Laitinen

Partner, Tax Services, PwC Finland

+358 (0)20 787 7409

Lähetä viesti

Seuraa ja osallistu