Teollinen internet

Teollisuuden digitaalinen muutos

Digitaalisen kehityksen ansiosta tuotteista tulee entistä edistyneempiä ja tuotteiden ympärille voidaan rakentaa palveluja ja liiketoimintamalleja täysin uusilla tavoilla. Yritysten, toimittajien, kumppanien ja asiakkaiden välinen kanssakäyminen muuttuu entistä tehokkaammaksi, kun tieto kulkee arvoketjun läpi saumattomasti toisiinsa kytkeytyneiden tietojärjestelmien ansiosta.

Yritykset investoivat voimakkaasti Teollisen Internetin ratkaisuihin. Juuri nyt puhutaan lähestyvästä neljännestä teollisuuden vallankumouksesta, jota teknologiakehitys entisestään nopeuttaa. Toisiinsa verkon kautta linkittyneiden laitteiden määrän ennustetaan kasvavan 50 miljardiin laitteeseen vuoteen 2020 mennessä. Suomen teollisuuden kilpailukyky on koetuksella ja siksi sille on elintärkeää menestyä teollisuuden digitaalisessa muutoksessa.

 

Digital factories 2020

Digitalisointi on korkealla teollisuusyritysten ylimmän johdon asialistalla: yhdeksän kymmenestä teollisuusyrityksestä investoi tehtaiden digitalisointiin, selviää Digital Factories 2020 -julkaisusta. Menestyksen avaimia ovat digitaaliset konseptit ja tekniikat kuten ennakoiva huolto, liitetyt anturit tai 3D-tulostus. Digitalisoitumisen matkalla yritykset kohtaavat myös haasteita, sillä puolet selvityksemme vastaajista uskoo, että työntekijät eivät ole avoimia digitaaliselle muutokselle ja että heidän yrityksissään ei ole todellista digitaalista kulttuuria.

Lataa julkaisu ja tutustu tarkemmin tutkimustuloksiin.

 

Ota yhteyttä

Kimmo Nieminen

Kimmo Nieminen

Partner, Advisory and Markets Leader, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7504

Sami Karttunen

Sami Karttunen

Operations Consulting, Manufacturing services lead, PwC Finland

puh. +358 50 337 3932

Seuraa ja osallistu