Skip to content Skip to footer
Hae

Ladataan hakutuloksia

Historia

PwC:n historia on osa modernin Suomen taloushistoriaa.

Tilintarkastus on kokenut valtavan muutoksen vuosien varrella: 1950-luvulla tilintarkastaja oli talouselämän yleisosaaja, joka joutui jatkuvasti improvisoimaan. Nykyaikaa ohjaavat lukuisat ja jatkuvasti täydentyvät säännökset, jotka eri alojen asiantuntijoiden on hallittava hyvin.

Kahden hengen Salmi & Virkkunen -tilintarkastustoimistosta alkunsa saanut Suomen PwC on kasvanut toimintaympäristön muuttuessa laajan palveluvalikoiman asiantuntijaorganisaatioksi. Yrityksen nykyään yli 1 200 asiantuntijaa auttavat asiakkaitaan kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti.

Suomen PwC on edelleen suomalaisten omistama yritys, vaikka se on osa kansainvälistä PwC-verkostoa. PwC Suomen asiakaskunta on laajentunut vuosikymmenien aikana hurjaa vauhtia: yrityksellä on tällä hetkellä noin 9 600 asiakasta, joiden joukossa on niin kasvuyhtiöitä, perheyrityksiä, pörssilistattuja, julkisen sektorin toimijoita kuin yksityishenkilöitä.

Yrittäjyyden tukena jo yli 60 vuotta

Suomen PwC täytti 60 vuotta toukokuussa 2014. Juhlavuoden kunniaksi Franck Media teki PwC:stä dokumentin, joka esitettiin MTV3-kanavalla keväällä 2014.

Katso PwC:n merkittävimmät käänteet aikajanalla.

 

Menestyksen takana: PwC Suomi

Dokumentti kertoo, kuinka kahden helsinkil\u00E4isen ekonomin perustama tilintarkastusyhti\u00F6 kasvoi muiden menestyneiden suomalaisyhti\u00F6iden rinnalla alansa suurimmaksi asiantuntijaorganisaatioksi.

Playback of this video is not currently available

Jaa video

Perustajat

Olle V. Salmi (1905–1987) oli kolmikosta vanhin ja kokenein. Hän toimi vuoteen 1960 asti Jenny ja Antti Wihurin rahaston asiamiehenä. Ennen sotaa hän oli ollut SOK:n OKO:n ja OKL:n palveluksessa taloushallinnon eri tehtävissä. Vuodesta 1960 alkaen hän työskenteli päätoimisena tilintarkastajana.

Henrik Virkkunen (1917–1963) oli Helsingin kauppakorkeakoulun opiskelijoiden ja talouspiirien arvostama laskentatoimen professori ja myöhemmin rehtori, joka tunnettiin ennakkoluulottomana liikeideoiden kehittäjänä. Konekirjanpito Oy ja Tehokaluste Oy (nykyisin Martela) syntyivät pitkälti Virkkusen ideoimina. Laskentatoimen ohella hän oli kiinnostunut johtamistaidosta.

Antti Helenius (1930–2019) oli Salmen ja Virkkusen palvelukseen tullessaan vielä tilintarkastusalaa opetteleva ekonomi, mutta vähitellen hänestä kehittyi suomalaisen tilintarkastusalan keskeinen hahmo ja mielipidevaikuttaja. Helenius ehti 40-vuotisen tilintarkastajan uransa aikana toimia laajalla alueella ja hankkia poikkeukselliset tiedot suomalaisesta talouselämästä. Tilintarkastuskentässä Helenius tunnettiin perinteisen tilintarkastajan ydinosaamisen ja riippumattomuuden puolestapuhujana.

Ota yhteyttä

Mikko Nieminen

Mikko Nieminen

Partner, CEO, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7257

Kaisa Heikkinen

Kaisa Heikkinen

Brand & Communications Leader, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7906

Seuraa ja osallistu