Veropalvelut kiinteistötoimialalle

PwC:llä on laaja kokemus sekä kotimaisesta että kansainvälisestä kiinteistösijoitustoiminnasta. Tarjoamme yrityksellesi vero-osaamista aina rahoituksen ja transaktioiden rakennesuunnittelusta, yksittäisten sekä laajempien kiinteistöportfolioiden hankintaan. Palvelumme kattavat kaikki verolajit sekä kiinteistöjen omistuksen koko elinkaaren.

Tutustu ratkaisuihimme:

Robotiikan hyödyntäminen kiinteistöportfolioiden verotuksen optimoinnissa ja veroilmoituksen hoitamisessa

Korkorajoitussäännösten voimaantulon myötä vuokratulosta maksettavien verojen määrä kasvaa ja tulee vaikeammaksi ennustaa. Ajan säästäminen rutiiniluonteisilta laskelmilta antaa mahdollisuuden keskittyä kokonaisuuden kannalta merkittäviin ratkaisuihin, jotka lisäävät portfoliosta saatavaa kassavirtaa ja sen arvoa pitkällä tähtäimellä.

Tutustu viimeaikaisen esimerkkimme avulla, miten robotiikkaa voidaan hyödyntää kiinteistöportfolioiden verotuksen optimoinnissa ja veroilmoitusvelvollisuuksien hoitamisessa.

Lue lisää

 

Kiinteistöverotus

Kiinteistöveroprosentit ovat nousseet jatkuvasti ja kiinteistövero on yksi merkittävin osa kiinteistön käyttökustannuksista.

Kiinteistöverotuksen pohjana olevien tietojen oikeellisuuden ja ajantasaisuuden varmentaminen on haasteellista ja vaatii erityisasiantuntemusta. Palveluissamme yhdistyy kiinteistöverotuksen syvällinen osaaminen sekä juridisesta että teknisestä näkökulmasta.  

Tutustu tarkemmin kiinteistöveropalveluihimme.

Lue lisää

Kansainvälinen kiinteistösijoittaminen

Paikallinen toimialaosaaminen ja verolainsäädännön tuntemus ovat välttämättömiä kansainvälisessä kiinteistösijoitustoiminnassa. PwC toimii 158 maassa, ja ketjun asiantuntijoiden tuella pystymme selvittämään kansainväliseen kiinteistösijoitustoimintaan liittyvät verokysymykset ja ennakoimaan sijoituksen verokohtelun sekä Suomen että kohdevaltion näkökulmasta.

Asiantuntijamme avustavat lukuisia eri tyyppisiä sijoittajia heidän suorissa ja epäsuorissa sijoituksissa ulkomaille. 

 

Varainsiirtoverotus

Varainsiirtovero on eräs merkittävimmistä kiinteistöjen ja kiinteistöyhtiöiden hankintaan liittyvistä kustannuksista. Varainsiirtoverolain uudistuksen jälkeen lain soveltamisongelmat ovat kuitenkin käytännössä yleisiä ja varainsiirtoverokustannuksen tarkka ennakointi on vaikeaa.

Avustamme asiakkaita säännöllisesti kiinteistötransaktioiden varainsiirtokysymyksissä ja näihin liittyvissä valitusprosesseissa eri oikeusasteissa. 

Selvitä ovatko kiinteistösi arvonlisäveroasiat menneet oikein

Kiinteistöjen arvonlisäveroasiat ovat välillä monimutkaisia. Kiinteistöihin liittyy mm. erityinen rekisteröintivaatimus, vuokralaisen arvonlisäverostatus, rekisteröinnit ja kiinteistön tosiasiallisen loppukäytön seuranta, kiinteistöinvestoinnin käsite, kiinteistöinvestointien arvonlisäveron tarkistusvastuu ja vähennysten erilaiset laskentaperiaatteet.

Olemme tehneet käyttöösi lyhyen kyselyn, josta näet yleisesti kiinteistöjen osalta selvitettäviä asioita. Jos haluat että käymme läpi, mitä potentiaalisia asioita kiinteistönne osalta tulisi selvittää tarkemmin, jätä yhteystietosi täytetyn kyselyn yhteydessä, niin käymme vastaukset läpi ja otamme yhteyttä.

Siirry kyselyyn

 

Ota yhteyttä

Mikko Leinola

Partner, Tax Services, PwC Finland

+358 (0)20 787 7484

Lähetä viesti

Karin Svennas

Partner, Corporate Taxation, PwC Finland

+358 (0)20 787 7801

Lähetä viesti

Petri Seppälä

Partner, Tax and Legal Services, PwC Finland

+358 (0)20 787 7909

Lähetä viesti

Juha Laitinen

Partner, Tax Services, PwC Finland

+358 (0)20 787 7409

Lähetä viesti

Seuraa ja osallistu