Tapahtumat

Tulevat tapahtumat

PwC & Microsoft Event: Time to Act - Towards Sustainable Value Chains in the Nordics 15.9.2023

PwC and Microsoft have joined forces to host a hybrid discussion event on how companies can solve important issues around sustainability in operations through leveraging the latest technologies. During the morning, we will hear insights from PwC's study Time to Act - Towards Sustainable Value Chains in the Nordics.

In addition to reviewing the findings and results of the study there will be a roundtable discussion on the topic with Antti Koulumies, Senior Vice President, Timber and Forest, UPM, Stefan Erdmann, CTO & Head of Group Sustainability, Outokumpu and Laura-Marie Töpfer, PhD, Chief Sustainability Lead from Microsoft hosted by PwC. 

Join us to explore new opportunities and define the way forward for sustainability in the market by saving the date and reserving your seat for our morning session aimed at top management. 

Register here

Tapahtuma: Tietosuoja-aamiainen 20.9.2023

Uhkaako tekoäly tietosuojaa? Entä millainen rooli tietosuojalla on tekoälyn kehittämisessä? Millaisia vaatimuksia EU-maiden tietosuojaviranomaiset asettavat ChatGPT:tä kehittävälle OpenAI:lle?

Nämä pinnalla olevat kysymykset pohdituttavat paljon ja haluamme omalta osaltamme tarjota vastauksia ja eri näkökulmia aiheeseen järjestämällä tietosuoja-aamiaisen keskiviikkona 20.9.2023 klo 8.30-10 PwC:llä. Tarjolla on mielenkiintoisia puheenvuoroja tekoälystä ja tietosuojasta sekä juridisesta että riskienhallinnan näkökulmasta. Pureudumme teemoihin tarkemmin asiantuntijoidemme johdolla. Maksuton tilaisuus on suunnattu tietosuojavastaaville, mutta kaikki asiasta kiinnostuneet ovat tervetulleita.

Ilmoittaudu mukaan

Menneiden webinaarien tallenteet

Webinaari: Global Family Business Survey -tulosjulkistustilaisuus 29.3.2023

Miltä näyttää suomalaisten perheyritysten tulevaisuus? Järjestimme perheyrityksille suunnatun webinaarin, jossa julkistimme PwC-ketjun tekemän uunituoreen Global Family Business Surveyn tulokset. Esittelimme keskeisimmät kohdat globaaleista ja Suomen maakohtaisista tuloksista lyhyesti, ja pureuduimme tarkemmin tuloksiin paneelikeskustelussa perheyritysvieraidemme kanssa. Katso tallenne perheyritysten omistajille, toimitusjohtajille ja hallitusten jäsenille suunnatusta tilaisuudestamme!

Katso tallenne

Kansainvälistyvän kasvuyhtiön kyberturva

Webinaari: Kansainvälistyvän kasvuyhtiön kyberturva 23.3.2023

Kuinka taklata yleisimmät haasteet tietoturva- ja tietosuoja-asioissa, kun toimitaan kansainvälisillä markkinoilla? 

Järjestimme maaliskuussa webinaarin, jossa kerroimme kyberturvasta ja tietosuojasta kansainvälistyvän ja kasvua hakevan yrityksen näkökulmasta. Kävimme läpi sekä kyberturvan merkitystä kasvun tukena että eri toimialoille ja markkinoille tyypillisiä vaatimuksia ja odotuksia. Yrityscasessa Evondosin palvelutuotepäällikkö Sari Ojala kertoi, mitä on otettava huomioon, kun Pohjoismaissa toimivia digitaalisia palveluja lähdetään viemään uusille markkina-alueille.

Katso tallenne

CEO Survey 2023

Virtuaalitilaisuus: PwC:n Global CEO Surveyn Suomi-tulosten julkistustilaisuus 15.2.2023

Mitkä ovat juuri nyt toimitusjohtajien näkemykset kasvusta taloudessa yleisesti ja omassa yrityksessä? Mitkä teemat löytyvät toimitusjohtajien agendan kärkipaikoilta? Millaisia uhkia, epävarmuuksia ja maailmantalouden lähiajan haasteita nähdään kasvun esteinä? PwC toteuttaa vuosittain CEO Survey -tutkimuksen, johon osallistuu toimitusjohtajia ympäri maailmaa. Tämän vuoden kyselyyn haastattelimme marras-joulukuussa noin 4400  toimitusjohtajaa 105 maasta. 

PwC:n Global CEO Surveyn Suomi-tulosten julkistustilaisuudessamme käsittelimme tutkimuksen tuloksia Suomen osalta mielenkiintoisten toimitusjohtajavieraidemme kanssa. Katso tallenne alta! 

Katso tallenne

Ajankohtaista yhdistyksille ja säätiöille

Webinaari: Ajankohtaista yhdistyksille ja säätiöille 14.12.2022

Käsittelimme webinaarissamme ajankohtaisia asioita yhdistysten ja säätiöiden lainsäädännöstä, verotuksesta, kirjanpidosta ja raportoinnista. Aiheina olivat muun muassa viimeaikaiset oikeustapaukset arvonlisäverotukseen ja tuloverotukseen liittyen, laki- ja verokantamuutokset sekä yhdistyslain muutos mm. etäosallistumisen helpottamista koskien. Lisäksi asiantuntijamme toivat yhdistys- ja säätiökenttään tietoa taloudellisen työnantajan käsitteestä sekä vastuullisuuden raportoinnista, joka saattaa koskettaa kolmatta sektoria esimerkiksi sijoitusten kautta. Tarjolla oli myös vinkkejä tilinpäätökseen valmistautumiseen ja budjetointiin. 

Katso tallenne

Testamenttilahjoitukset yhdistyksille ja säätiöille - Merkittävä rahoitusmuoto vai työläs toiminto? Hybriditapahtuma 13.10.2022

Testamenttilahjoitukset yhdistyksille ja säätiöille - Merkittävä rahoitusmuoto vai työläs toiminto? Hybriditapahtuma 13.10.2022

Järjestimme hybriditapahtuman torstaina 13.10.2022, jossa kerroimme erilaisia käytännön esimerkkejä ja annoimme vinkkejä siitä, mitä yhdistysten ja säätiöiden tulisi tietää testamenttilahjoituksista.

Katso tallenne

Kansainvälistymisen rahoitus

Webinaari: Kansainvälistymisen rahoitus 8.6.2022

Mietityttääkö kansainvälisen kasvun rahoitus, rahoituskierrokset ja kestävä rahoitus? PwC:n webinaarissa käsiteltiin sijoituskierrosten suunnittelua ja toteutusta ja käytiin läpi mistä kaikkialta rahoitusta voi hakea, kun tavoitteena on kasvu globaalisti. Asiantuntijamme kertoivat lisäksi ajankohtaisista rahoitustrendeistä ja vihreästä rahoituksesta.

Katso tallenne

 

Taloushallinnon rooli kansainvälistymisessä

Webinaari: Taloushallinnon rooli kansainvälistymisessä 25.5.2022

Kansainvälistyminen ja uusien markkinoiden avaaminen vaatii paljon osaamista myös organisaation sisällä, jolloin on hyvä keskustella kansainvälistymisestä strategisesti. PwC:n järjestämässä webinaarissa kuulet kansainvälisen kasvun tukemisesta yhtiön taloushallinnon näkökulmasta! Webinaari on suunnattu erityisesti talousjohtajille, group controllereille ja controllereille, mutta myös laajemmin taloushallinnon eri ammattilaisille. 

Tapahtumassa kuultiin PwC:n asiantuntijoiden lisäksi myös kiinnostava case-esimerkki Frameryltä miten taloushallinnon tiimi voi ottaa roolia kansainvälistymisprosessissa sekä heidän parhaat käytännön opit.

Katso tallenne

Hybriditilaisuus: Ajankohtaista yhdistyksille ja säätiöille 11.5.2022

Webinaari: Ajankohtaista yhdistyksille ja säätiöille 11.5.2022

Käsittelimme tapahtumassa ajankohtaisia asioita yhdistysten ja säätiöiden lainsäädännöstä, verotuksesta sekä kirjanpidosta. Aiheina mm. sopimuksiin liittyvät riskit, tilanteet, joissa yleishyödylliset tahot voivat hakeutua arvonlisäverovelvollisiksi (elinkeinotoiminnan käsite), ydintehtävän muutos sekä yhteistyön tekeminen yritysten kanssa. Käsittelimme myös ajankohtaisia työoikeudellisia asioita. Katso tallenne alta!

Katso tallenne

Verkkokauppawebinari 20.4.2022
Webinaari: Verkkokaupalla kansainvälistä liiketoimintaa 20.4.2022

Verkkokaupan kasvu on ollut huimaa viime vuosina ja se jatkuu edelleen. Verkkokauppa tarjoaa paljon erilaisia mahdollisuuksia myös yrityksille, jotka suuntaavat kansainvälisille markkinoille tai haluavat laajentaa toimintaansa uusille markkinoille. Asiantuntijamme kertoivat verkkokaupan kansainvälisestä näkökulmasta huhtikuun webinaarissamme, jonka tallenteen löydät alta!

Katso tallenne

Kansainvälinen liiketoiminta uudessa normaalissa
Webinaari: Kansainvälinen liiketoiminta uudessa normaalissa 23.3.2022

Oletko kiinnostunut kansainvälistymisestä, mutta kansainvälistymisstrategia tai käytännön toimenpiteet vielä mietityttävät? Tai onko kansainvälisesti toimiminen yrityksellesi jo arkipäivää, mutta uuden markkinan valloitus kiinnostaa? Järjestimme webinaarin, jossa käsittelimme kansainvälistymisprosessia ja kohdemarkkinan potentiaalia ymmärrettävästi. Mukana webinaarissa oli PwC Suomen asiantuntijoiden lisäksi kansainvälisiä asiantuntijoita PwC:n Growth Market Centrestä. Katso webinaarin tallenne alta!

Katso tallenne

Ajankohtaista yritysverotuksesta
Webinaari: Ajankohtaista yritysverotuksesta -ajankohtaistilaisuus 30.11.2021

Ajankohtaista yritysverotuksesta on perinteinen PwC:n verotuksen asiantuntijoiden vuosittain järjestämä seminaari, jossa käydään läpi kotimaisen ja kansainvälisen verotuksen ajankohtaisia asioita, oikeustapauskatsauksia sekä muita yritysverotuksen tärkeitä aihealueita. 

Katso 30.11.2021 järjestetyn tilaisuuden tallenne! Tallenne on jaettu kahteen osaan, joten muista katsoa molemmat osat:

Katso tallenne (1/2)   Katso tallenne (2/2)

Mitä strategista hyötyä ESG:stä on suomalaisille yhtiöille?
Webinaari: Mitä strategista hyötyä ESG:stä on suomalaisille yhtiöille? 24.11.2021

Järjestimme marraskuussa webinaarin, jossa asiantuntijamme taustoittavat yritysten yleisimpiä ESG-haasteita ja tuovat uusia näkökulmia strategiaan sekä ESG-asioihin. Kerroimme tilaisuudessamme, miten suomalainen pk-yritys voi lähteä viemään ESG-asioita eteenpäin ja kuinka pysyä mukana markkinan yhä kasvavissa vaatimuksissa.

Katso tallenne

Webinaari: Listautuminen strategisena vaihtoehtona kasvussa
Webinaari: Listautuminen strategisena vaihtoehtona kasvussa 27.10.2021

Järjestimme webinaarin, jossa kerroimme listautumisesta eri näkökulmista. IPO-vuosi on ollut erityisen kuuma Helsingin pörssissä ja moni yritys pohtii listautumista myös tulevaisuudessa. Ennen listautumista yrityksellä on kuitenkin paljon asioita tehtävänä ja selvitettävänä. Asiantuntijamme jakoivat tilaisuudessa konkreettisia vinkkejä siitä, mistä aloittaa ja miten välttää sudenkuopat. Kerroimme myös, miten listautumiseen tulee valmistautua ja millaisia kyvykkyyksiä se vaatii yritykseltä. Voit katsoa tilaisuuden tallenteen linkin takaa.

Katso tallenne

Webinaari: Perhetaustainen säätiö – milloin, miksi ja miten?
Webinaari: Boardman Grow – Voittavat tiimit kasvussa -virtuaalitilaisuus 5.10.2021

Boardman Grown virtuaalitilaisuudessa pohdittiin muun muassa sitä, miten rakennetaan voittava tiimi kasvuyhtiöön ja kuinka oikeat osaajat rekrytoidaan ja sitoutetaan yrityksen toimintaan. Tilaisuudessa olivat mukana myös PwC:n asiantuntijat Enni Nyström ja Roosa Kohvakka, jotka puhuivat palkitsemisesta. 

Tutustu tilaisuuden tallenteisiin:

Strateginen HR-suunnittelu ja tiimien rakentaminen kasvussa
Motivoivat palkitsemismallit kasvun eri vaiheissa
Millaisia ovat kasvua tukevat tiimit 2020-luvulla?

Litigaatiowebinaari 15.6.2021

Webinaari: Litigaatiowebinaari: Verotuksen oikeuskäytäntöä pintaa syvemmältä 15.6.2021

Webinaari on osa webinaarisarjaa, jossa asiantuntijamme käsittelevät ajankohtaista verotuksen oikeuskäytäntöä ja syventyvät yksittäisiin oikeustapauksiin. Tässä webinaarissa aiheena muun muassa lopulliset tappiot, tullilainsäädännön kompleksisuus sekä korkeimman hallinto-oikeiden päätös tapauksessa KHO:2019:81.

Katso tallenne

Webinaari: Yhteistoimintalain uudistukset ja kilpailukieltosopimus

Webinaari: Yhteistoimintalain uudistukset ja kilpailukieltosopimus 14.4.2021

Webinaarissa käsittelemme yhteistoimintalain uudistusta ja kilpailukieltosopimuksia koskevia suuntaviivoja. Asiantuntijamme paneudutavat erityisesti yhteistoimintalain uuteen lakiesitykseen.

Katso tallenne

Webinaari: KPI-mittarit ja palkitseminen strategian toteuttamisessa

KPI-mittarit ja palkitseminen strategian toteuttamisessa 18.2.2021

Katso tallenne PwC:n järjestämästä webinaariin, jossa pureuduttiin strategian jalkauttamiseen KPI-mittareihin ja palkitsemiseen. Asiantuntijamme kertovat, kuinka yritys voi seurata strategian jalkauttamista ja asettaa johdon näkökulmasta oikeat KPI-mittarit. Kuinka johto määrittelee toimintatavat? Mistä esimerkiksi yrityksen kasvu tai kannattavuus tulee? Entä miten niiden toteutumista voidaan seurata? Millaiset KPI-mittarit työntekijätasolla tulisi olla? 
 
Webinaari: Säätiöiden erilaiset muutostilanteet

Säätiöiden erilaiset muutostilanteet 17.2.2021

Webinaarissa PwC:n asiantuntijat käsittelevät säätiöiden ajankohtaisia asioita ja säätiöiden toiminnan jatkuvuutta. Kerromme muun muassa, mitä asioita tulee ottaa huomioon säätiöiden tarkoituksen muuttamisessa sekä sulautumisprosessissa ja sulautumisprosessin suunnittelussa.
 

Virtuaalitapahtuma: Ajankohtaista kasvuun 26.11.2020

Ajankohtaista kasvuun -tapahtumassa luomme yrityksille uskoa kasvuun ja kansainvälistymiseen, vaikka tämä vuosi onkin koetellut yrityksiä. Kerromme miltä yritysrahoituksen tilanne näyttää ja millaisia muutoksia COVID-19 on tuonut yritysten strategiaan ja omistajastrategiaan sekä vinkkaamme ajankohtaisista asioista yrityskauppojen ja kansainvälistymisen saralla. 

Katso tallenne

Verkkokauppawebinaari 18.11.2020

Verkkokaupan muutokset ja trendit 18.11.2020

Verkkokaupan muutokset ja trendit -webinaarissa PwC:n asiantuntijat käyvät läpi verkkokaupan ajankohtaisia trendejä. Aiheina muun muassa B2C-verkkokaupan arvonlisäveromuutokset EU:ssa, sähköisten palveluiden arvonlisäverotus ja digiveron vaikutukset verkkokauppaan. 

Katso tallenne

Ajankohtaista yhdistyksille ja säätiöille

Ajankohtaista yhdistyksille ja säätiöille 18.11.2020

Ajankohtaista yhdistyksille ja säätiöille -webinaarissa käsitellään yhdistyksille ja säätiöille ajankohtaisia ja tärkeitä aiheita. Mitä asioita on syytä pohtia yhdistysten varainhankintaan liittyvien muutosten myötä, esimerkiksi jäsenmaksuperusteiden määrittämisessä? Mitä ajankohtaista verotuksessa on yleishyödyllisille yhteisöille? Miten COVID-19 on vaikuttanut yleishyödyllisen sektorin toimintaan ja millaisia säännöksiä tämän vuoksi on tehty?

Katso tallenne

 

Brexit - the final countdown

Webinaari: Brexit - the final countdown 19.10.2020

Siirtymäkausi lähenee loppuaan ja Brexitin lähtölaskenta on alkanut. Yrityksiltä odotetaan valmiutta toimia UK:n uuden roolin vuoksi uusin säännöksin heti 1. tammikuuta 2021. PwC:n webinaarissa käsitellään sitä, mitä yrityksenne tarvitsee tehdä taatakseen tavaroiden, työntekijöiden, yritysten ja palveluiden liikkumisen sekä liiketoiminnan jouhevan toimimiseen myös Brexitin jälkeen. Mikäli haluat katsoa webinaarin tallenteen, ota yhteyttä Annika Niemeen. 

Ota yhteyttä

KPI-mittarit ja tiedolla johtamisen työkalut

Webinaari: KPI-mittarit ja tiedolla johtamisen työkalut 29.9.2020

Tehokas suorituksen mittausjärjestelmä auttaa yhtiöitä saavuttamaan strategiset tavoitteensa ja luo perustan yhtiön johdon päätöksenteolle. Mitä ovat ne avaintekijät, jotka johtavat liiketoiminnan tavoitteita tukevien KPI-mittareiden määritykseen? Entä miten BI-työkaluja voidaan hyödyntää syvällisten näkökulmien ja syy-yhteyksien tunnistamisessa sekä tiedolla johtamisessa? Webinaarissa käymme läpi KPI-mittareiden määrittämistä tavoitteiden asetannasta aina analytiikkaan ja raportoinnissa hyödynnettäviin BI-työkaluihin saakka. Poraudumme tiedolla johtamisen työkalujen osalta Power BI -raporttien rakennukseen niin relaatioiden ja pikamittareiden, kuin visualisointienkin luonnin osalta. 

Katso tallenne

Webinaari: Strategisen palkitsemisen suunnittelu 15.9.2020

Suunnitteletko palkitsemisjärjestelmän käyttöönottoa tai onko yritykselläsi tarvetta uudistaa nykyistä palkitsemisjärjestelmää? Webinaarin jälkeen tiedät millaisia palkitsemistrendejä on ja miten esimerkiksi yrityksen elinkaari ja kulttuuri vaikuttavat strategisen palkitsemisen suunnitteluun. Käymme palkitsemista läpi myös Suomen työlainsäädännön kautta: millaisia suosituksia työsopimuksissa ja työehdoissa on ja millaisia työoikeudellisia asioita tulee ottaa huomioon. Lopuksi palkitsemista ja etenkin osakepohjaisia kannustimia pohditaan verotuksellisesta näkökulmasta.

Katso tallenne

Näin parannat liiketoiminnan kannattavuutta budjetoinnilla ja ennustamisella 16.6.2020

Suunnitelmallinen toiminta parantaa liiketoiminnan kannattavuutta ja auttaa yritystäsi myös vaikeiden aikojen yli. Mutta kuinka kokonaisvaltainen budjetointi ja ennustaminen tehdään ja millä tavalla eri järjestelmät tukevat näitä? 

Webinaarissa käsittelemme käyttöpääoman hallintaa ja kassan ennustamista, liiketoiminnan ja kannattavuuden suunnittelua ja uusia näkökulmia budjetointiin ja ennustamiseen.

Katso tallenne

Työntekijät ja tietosuoja pandemiatilanteeessa -webinaari

Työntekijät ja tietosuoja pandemiatilanteessa 12.5.2020

Useat maat ovat alkaneet suunnittelemaan ja toteuttamaan erilaisia teknologisia ratkaisuja taistelussa koronaviruspandemiaa vastaan, mikä on osaltaan lisännyt viranomaisilta tulevia ohjeistuksia. Näistä merkittävä on Euroopan tietosuojaneuvoston 22.4. julkaisema ohjeistus sijaintitietojen ja jäljityssovellusten käytöstä pandemian aikana. Webinaarissa käydään läpi työntekijöiden henkilötietojen käsittelyä työpaikoilla ja pohditaan tarkemmin edellä mainitun Euroopan tietosuojaneuvoston ohjeistusta ja sitä, miten se voi vaikuttaa sovellusten toteuttamiseen. 

Katso tallenne

Muutokset työsuhteissa poikkeusoloissa ja jälkeen -webinaari

Muutokset työsuhteissa poikkeusoloissa ja jälkeen 7.5.2020

Poikkeusolot ovat vaikuttanut yrityksiin niin maailmalla kuin Suomessakin ja on äärimmäisen tärkeää, että yritykset pystyvät sopeuttamaan toimintaansa ja varmistamaan oman yritystoimintansa jatkumisen niin lyhyellä kuin pidemmälläkin aikavälillä. Webinaarissa käsitellään COVID-19-tilanteen mahdollisesti edellyttämiä sopeutustoimia työsuhteisiin ja keskitymme tulevaisuuteen.

Katso tallenne

 

Rahoitus-webinaari 22.4.2020

Rahoitusvaihtoehdot PK-yrityksille COVID-19-tilanteessa 22.4.2020

PwC:n ja Fundun järjestämä webinaari käsitteli COVID-19-tilannetta pk-yrityksen näkökulmasta.  Webinaarissa asiantuntijat pohtivat muun muassa erilaisia rahoitusvaihtoehtoja pk-yrityksille, sekä sitä, millaisiin konkreettisiin toimenpiteisiin yrityksen kannattaa ryhtyä varmistaaksen kassan riittävyydeen poikkeusoloissa.

Katso tallenne

Liiketoiminnan haasteet 3.4.2020

Liiketoiminnan haasteet poikkeusoloissa 3.4.2020

Kolmeen osa-alueeseen jaetussa webinaarissa käsiteltiin työvoiman sopeuttamisvaihtoehtoja, palkitsemisjärjestelmiä ja kansainvälisen liikkuvuuden haasteita, poikkeusolosuhteiden vaikutusta sopimusehtoihin ja verotukseen liittyvien velvoitteiden hoitamista.

Katso tallenne

Quick fixes -webinaari 2.4.2020

EU:n B2B-tavarakaupan pikaparannukset 2.4.2020

Webinaarissa käsiteltiin 1.1.2020 voimaan tulleita EU:n B2B-tavarakaupan pikaparannuksia (Quick fixes), joiden tavoitteena oli yksinkertaistaa ja yhdenmukaistaa tavarakaupan sääntöjä niin call off -varastojen, yhteisömyynnin näytön, yhteisömyynnin aineelliset edellytyksien ja ketjukaupan alueilla.

Katso tallenne

Koronaviruksen vaikutukset -webinaari 27.3.2020

Koronaviruksen vaikutukset liiketoimintaan 27.3.2020

Koronavirus on jo vaikuttanut yrityksiin maailmalla ja sen vaikutukset liiketoimintaan tulevat lisääntymään nopealla tahdilla myös Suomessa. Poikkeuksellisessa tilanteessa on äärimmäisen tärkeää, että yritykset pystyvät sopeuttamaan toimintaansa ja varmistamaan oman yritystoiminnan jatkumisen niin lyhyellä kuin pidemmälläkin aikavälillä.  PwC:n webinaarissa pureudumme tilanteeseen kahdesta kriittisestä näkökulmasta eli yrityksen kassanhallinnan ja työoikeuden kautta.

Katso tallenne

 

Ota yhteyttä

Nina Kinnunen

Nina Kinnunen

Events, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7360

Paula Seppänen

Paula Seppänen

Events, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7054

Seuraa ja osallistu