HR-konsultointi

Muuttuvassa maailmassa työntekijät ovat yksi yrityksesi ratkaisevimmista voimavaroista. Henkilöstöjohtamisella on entistäkin tärkeämpi asema työntekijöiden sitouttamisessa sekä rekrytoinnin ja osaamisen kehittämisessä, unohtamatta työhyvinvointia, työnantajamielikuvaa ja inklusiivisuuden varmistamista. 

Ulkoistettu HR-palvelumme voi olla paikallaan, jos yrityksellänne ei ole nimettyä henkilöä vastaamassa HR-hallinnosta ja -strategiasta. 

HR-konsulttimme kanssa voitte yhdessä räätälöidä juuri teidän tarpeisiin sopivan kiinteän tuntimäärän kuukaudessa.  

Avustamme asiakkaitamme mm.:

  • rekrytoinnissa
  • henkilöstön kehittämisessä
  • yhdenvertaisuuden edistämisessä 
  • perehdytysprosessissa
  • henkilöstökäsikirjan luomisessa ja kehittämisessä
  • exit-prosessin kehittämisessä

Henkilöarviointimenetelmä AON -sertifioitu konsulttimme tukee teitä erityisesti rekrytoinneissa, henkilöstön kehittämisessä ja urasuunnittelussa.

HR-tuki vastaa tarpeisiinne, kun kaipaatte apua yksityiskohtaisiin, nopeaa reagointia vaativiin kysymyksiin. HR-konsulttimme vastaavat työsuhteen elinkaareen liittyviin aiheisiin, jotka vaativat TES-tulkintaa ja työlainsäädännön ymmärrystä. Kysymykset voivat koskea mm. työsuhde-etuja, poissaoloja, lomia ja työhyvinvointiasioita. Sinua palvelee myös työoikeus-, palkka-, palkitsemis- ja veroasiantuntijamme.

Voimme auttaa yritystäsi kaikissa työsuhteen vaiheissa

Rekrytointi

Oikean työntekijän löytäminen yritykseesi voi olla vaikeaa. Samaan aikaan uuden työntekijän integroiminen yritykseen vaatii paljon resursseja, minkä vuoksi on harmillista, jos juuri palkattu työntekijä irtisanoutuu. Saat meiltä henkilökohtaista valmennusta onnistuneeseen rekrytointiin. Autamme kaikessa oikean työntekijän tunnistamisesta ja houkuttelemisesta varsinaiseen rekrytointiin.

Suorahaun ja AON-henkilöarvioinnin avulla toivomme löytävämme teille sopivimmat kandidaatit. Voimme myös kehittää rekrytointiprosessianne sujuvammaksi ja inklusiivisemmaksi. Autamme myös työsopimuksen laatimisessa.

Uusien työntekijöiden perehdyttäminen

Kun olet palkannut uuden työntekijän, seuraava tärkeä toimenpide on onnistunut perehdytys. Onboarding on prosessi, jolla varmistetaan, että uusi työntekijä saa hyvän alun. Hyvä perehdytys lisää merkittävästi mahdollisuuksia siihen, että työntekijä on yrityksesi palveluksessa myös vuoden kuluttua. Panostaminen uusien työntekijöiden hyvään perehdyttämiseen on siksi ratkaisevan tärkeää taistelussa pätevästä henkilöstöstä. Autamme sinua kehittämään ja toteuttamaan hyvän perehdyttämisprosessin, joka vahvistaa työntekijöidesi sitouttamista.

Työntekijöiden sitouttaminen

Olipa kyse sitten paremmasta johtamisesta ja viestinnästä, urakehityksen tehostamisesta tai työ- ja yksityiselämän tasapainottamisesta, hyvinvoinnin parantaminen yrityksessäsi voi vähentää työntekijöiden vaihtuvuutta. Yritys, joka pystyy pitämään työntekijänsä, houkuttelee todennäköisesti myös lisää henkilöstöä, koska useimmat työntekijät arvostavat hyvää työpaikkaa. Autamme sinua analysoimaan ja tunnistamaan toiminta-alueita, jotka voivat auttaa lisäämään hyvinvointia yrityksessäsi ja sitä kautta yrityksesi kykyä houkutella ja pitää työntekijöitä.

Työsuhteen päättyminen

Autamme sinua laatimaan työtodistuksen, joka täyttää kaikki lakisääteiset vaatimukset, mikäli joudut tilanteeseen, jossa joudut hyvästelemään työntekijän. Voimme myös auttaa exit-keskusteluissa, joka käydään läpi yrityksestä lähtevän työntekijän kanssa. Tarkoituksena on saada tietoa lähdön syistä, jotta voidaan kehittää oman yrityksen toimintakulttuuria ja -tapoja.

HR-asiantuntijamme tarjoavat neuvontaa ja ratkaisuja myös monimuotoisuutta, yhdenvertaisuutta ja inklusiivisuutta (DEI) sekä henkilöstön hyvinvointia koskevissa asioissa

HR-palvelumme tukevat yrityksiä kehittämään periaatteitaan, arvojaan ja toimintatapojaan inklusiivisemmiksi. Yhdessä voimme kehittää yhdenvertaisuussuunnitelman ja juuri teitä palvelevia DEI-ratkaisuja. Yrityksen yhtenä kilpailuetuna työmarkkinoilla on se, että jokainen työntekijä tuntee kuuluvansa työyhteisöön omana itsenään. 

Yhdenvertainen kohtelu ja inklusiivisuus tukee myös työhyvinvointia. Työhyvinvointia ei kehitetä pelkillä vuosittaisilla työhyvinvointiselvityksillä, vaan tämä vaatii työnantajalta paljon enemmän. Lisääntyvät sairauspoissaolot ovat usein merkki hyvinvoinnin alenemisesta. Voimme yhdessä löytää jatkuviin sairauspoissaoloihin ja muihin hyvinvointiin liittyviin haasteisiinne juuri teille toimivat ratkaisut. Asiantuntijamme neuvovat mielellään myös ennaltaehkäisevistä työhyvinvointia tukevista suunnitelmista ja periaatteista.

 

Inklusiivisuus ja monimuotoisuus ovat paljon enemmän kuin pelkkä puheenaihe

DEI-aiheilla on yhä suurempi merkitys sidosryhmien keskuudessa.  Yrityksesi vastuullisuustavoitteita ja -saavutuksia seurataan yhä enemmän, ei ainoastaan työnhakijoiden ja työntekijöiden, vaan myös asiakkaiden ja sijoittajien silmissä. Tulevat ESG-tavoitteet ja raportointivelvollisuus asettavat yrityksille uudenlaiset paineet toteuttaa vastuullisuussuunnitelmaansa DEI-näkökulmasta. 

Henkilöstöasiantuntijamme auttavat löytämään kestäviä ratkaisuja DEI-strategiaanne. 

Henkilöstön työhyvinvoinnin tukemiseen löytyy monenlaisia työkaluja

Työnantajalla on vastuullaan suunnitella työn rakenne ja määrä niin, ettei se kuormita työntekijää. Joskus voi myös tulla eteen tilanteita, joissa työntekijän yksityiselämässä tapahtuvat muutokset ja haasteet koettelevat työssä onnistumista. Luotettava keskusteluyhteys esihenkilön ja työntekijän välillä, tavoitteiden selkeyttäminen ja henkilöstön motivaation tunnistaminen tukevat hyvinvointia henkilökohtaisella tasolla ja työyhteisössä.

Työhyvinvointia tukevien periaatteiden avulla on helpompi puuttua työhyvinvointia alentaviin tekijöihin. Henkilöstöasiantuntijamme auttavat työhyvinvoinnin kehittämisessä mm. hyödyntämällä tyytyväisyysselvityksiä ja päivittämällä henkilöstökäsikirjoja ja -periaatteita.

 

Neuvomme myös työoikeudellisissa kysymyksissä

Työskentelemme yhteistyössä työoikeusasiantuntijakollegoittemme kanssa, mm. kun toimeksiantomme vaativat työlainsäädännön tai työehtosopimusten tulkintaa tai valmistautumista muutosneuvotteluihin.

Lue lisää työoikeuspalveluistamme

Miksi PwC?

  • Työnantajavelvoitteiden, ennakkoperinnän, sosiaaliturvan, yksityishenkilöiden veroneuvonnan ja veroraportoinnin neuvonnan lisäksi tarjoamme työnantajille muun muassa palkkahallinnon palveluja, palkitsemiseen liittyvää neuvontaa, HR-neuvontaa sekä työoikeusneuvontaa. Meiltä saat kaiken saman katon alta.
  • PwC:llä palvelumme ovat kokonaisvaltaisia ja kokoamme asiantuntijatiimimme eri osaamisaloilta aina asiakkaamme tarpeiden mukaan. Laaja asiantuntijaverkostomme koostuu mm. verotuksen, yhtiöoikeuden, työoikeuden, palkitsemisen, arvonmäärityksen ja taloudellisen raportoinnin osaajista.
  • Olemme luotettava ja kotimainen laajan asiantuntemuksen omaava toimija jonka kansainvälisen verkoston avulla voimme palvella sinua joustavasti Suomessa sekä yli 150 maassa.

Ole meihin yhteydessä!

Contact us

Laura Enckell

Laura Enckell

People and Organisation, PwC Finland

Tel: +358 (0)20 7877814

Seuraa ja osallistu