Perheyritys

Haluamme, että yrityksesi menestyy ja omistuksesi arvo kasvaa. Huolehdimme, että yrityksesi jatkuvuus on parhaalla mahdollisella tavalla turvattu.

Perheomisteinen yhtiö kohtaa ainutlaatuisia mahdollisuuksia sekä haasteita. Siinä missä monet yritykset mittaavat menestystä kvartaaleissa, perheyhtiö mittaa sitä sukupolvissa. Perheyritys on sinulla lainassa ja tehtävänäsi on siirtää yritys paremmassa kunnossa eteenpäin seuraajasukupolvelle. Haluat myös valmentaa seuraajat osaaviksi omistajiksi ottamaan vastaan elämäntyösi.

Haluamme, että yrityksesi menestyy ja omistuksesi arvo kasvaa. Meillä on Suomessa yli 60 vuoden kokemus perheyritysten tukemisesta ja hyvin suunnitelluista sukupolvenvaihdoksista. Olemme aktiivisesti mukana rakentamassa kestävää suomalaista omistajuutta yli sukupolvien.

Tehtävämme on huolehtia siitä, että yrityksesi jatkuvuus on parhaalla mahdollisella tavalla turvattu.

PwC Suomen tiimissä on yli 250 ammattilaista, jotka keskittyvät tukemaan ja palvelemaan perheomisteisia sekä omistajavetoisia yhtiöitä. Tunnemme yrittämiseen ja omistamiseen liittyvät haasteet ja mahdollisuudet sekä parhaat käytännöt. Emme ole vain kotimainen kumppani, vaan kauttamme omistajilla on ainutlaatuinen verkosto ja osaamispohja käytössä. Teemme aktiivisesti yhteistyötä kansainvälisten kollegoidemme kanssa, jotka myös ovat keskittyneet perheomisteisten yritysten auttamiseen. PwC:llä on kansainvälisiä koulutusohjelmia sekä toimialaosaamista, jota yrityksesi voi kasvustrategiassaan hyödyntää.

 

PwC NextGen

PwC NextGen

PwC:n NextGen-valmennukset kansainvälisten huippuyliopistojen kanssa tarjoavat perheyritysten seuraajille kansainvälistä verkostoitumista, akateemisen huippuohjelman sekä puhujat viikon ohjelmiin. Ikähaarukka ohjelmissa on 16–36 vuotta.

Explorer - Learn your passion 
Recommended ages: 16–20 years

Accelerator - Learn your business
Recommended ages: 20–26 years

Leader - Learn how to lead
Recommended ages: 26–36 years

Jos sinulla on kiinnostusta hakea mukaan, tutustu kesän 2021 valmennuksiin tai laita viestiä Minna Oksalle.

 

Family Office

Family Office

Vielä harvalla suomalaisella perheyrityksellä on oma Family Office hoitamassa perheen varallisuutta ja huolehtimassa perheen yhtenäisyydestä sekä seuraajien koulutuksesta. Kirjallisen omistajastrategian avulla perhe ja omistajat pystyvät varmistamaan omistajien tahdon toteutumisen niin yritys- ja sijoitustoiminnan riskien hallinnassa kuin kestävässä kasvussa.

Useat perheet kaipaavat apua vero- ja lakiasioiden kanssa varmistaakseen, että osakassopimukset, avioehdot ja testamentit ovat perheessä kunnossa ja linjassa omistajastrategian kanssa.

Olemme palveluksessasi mm. seuraavissa asioissa: 

  • Perheen varallisuuden hallinnointi & Family Office Roadmap
  • Veroilmoitukset ja muut veropalvelut kuten ulkomaille muutossa auttaminen, ulkomaan verotus
  • Sijoitustoiminnan rakenteet ja verotus
  • Kiinteistösijoitukset
  • Sukupolvenvaihdokset
  • Next Gen -koulutukset
  • Omistajastrategian luonti ja perheen hyvät hallintotavat
  • Vastuullisuusstrategiat, raportointi sekä vastuullinen sijoittaminen (Impact Investing)
  • Säätiöiden perustaminen ja hallinnointitavat.

 

Ota yhteyttä perheyritystiimiimme

Kari Stenqvist

Partner, Tax and Legal Services, PwC Finland

+358 (0)20 787 7465

Lähetä viesti

Anne Launis

Partner, Private Business Leader, PwC Finland

+358 (0)20 787 8017

Lähetä viesti

Minna Oksa

Director, Legal, Tax & Legal Private Business Leader, PwC Finland

+358 (0)20 787 7624

Lähetä viesti

Seuraa ja osallistu