Skip to content Skip to footer
Hae

Ladataan hakutuloksia

Yritysvastuujohtajan katsaus 2021

Yritysvastuu on vihdoin kaikkialla

PwC on kehittänyt omaa yritysvastuutaan määrätietoisesti jo yli kymmenen vuoden ajan. Yhtä kauan olemme myös raportoineet tehdystä työstä ja siinä saavutetuista tuloksista. Olemme olleet tästä ylpeitä, mutta emme ole sillä ylpeilleet.

Saattaa olla, että olemme tässä syyllistyneet suomalaisten yritysten tyypilliseen ajatusharhaan, että vastuullisuutemme kyllä näkyy ilman että pidämme siitä meteliä. Niin ei välttämättä ole, joten meidän on puhuttava, viestittävä ja raportoitava vastuullisuudesta edelleenkin.

Asiakkaillemme tähdennämme sitä, että yritysvastuun viestintä on muutakin kuin raportin julkaiseminen kerran vuodessa. Se on sitä, että eri yhteyksissä nostamme vastuullisuustyöstä eri puolia esille luontevana osana keskustelua. Kysyimme PwC Suomen partnereilta, onko näin tapahtunut heidän keskusteluissaan ja jos on, missä tilanteissa. Lisäksi halusimme kuulla, mitä tukea yritysvastuun ohjausryhmä tai yritysvastuujohtaja voisi niihin antaa.

Vastauksissa korostuivat keskustelut asiakkaiden ja oman henkilöstön kanssa. Myös puheenvuorot eri tilaisuuksissa nousivat esiin, mutta paljon oli vielä niitä kohtaamisia, joissa se ei ollut tullut puheeksi. Tueksi toivottiin yhden sivun tiivistelmää kaikkein olennaisimmista vastuullisuusasioistamme. Tiivistäminen on aina haasteellista, emmekä mekään onnistuneet puristamaan vastuullisuuden laajaa sisältöä ihan yhdelle sivulle, mutta kahdelle siitä jo mahtui olennaisimmat asiat. Tämän toivomme jatkossa antavan paremmin eväitä tuleviin keskusteluihin.

Oman yritysvastuun peruselementit kiinnostivat myös henkilöstöä, jolle kerroimme sekä syksyllä että keväällä järjestetyissä tilaisuuksissa keskeisimmät yritysvastuumme asiat. Suuresta osanottajamäärästä sekä ennen tilaisuuksia että niiden aikana saatujen kysymysten määrästä voimme päätellä, että aihe kiinnostaa kovasti. Tämän yritämme pitää mielessä, ja lupaamme kertoa jatkossakin yritysvastuun tärkeimmät kuulumiset säännöllisesti myös omille joukoille.

Hieman haikein mielin jätän PwC:n 1.7.2021 eläkkeelle siirtymisen vuoksi. Olen kiitollinen yhteisistä kehittämisen vuosista, joiden aikana on tehty huima hyppy sekä vastuullisuuden hahmottamisessa, siitä keskustelemisessa että sen toteuttamisessa. Kaikki PwC:läiset seisovat vastuullisuuden takana, kaikilla PwC:läisillä on siinä oma roolinsa ja kaikkien PwC:läisten panostuksen tuloksena siinä onnistutaan.

Olen samalla iloinen voidessani jättää työn jatkamisen kollegalleni Tiina Puukkoniemelle. Hän tuo työskentelyyn oman vahvan osaamisensa ja nostaa vastuullisuuden yhdessä muiden kanssa seuraavalle tasolle.

Nöyrin kiitoksin ja vastuullista tulevaisuutta toivottaen,

Sirpa Juutinen
Yritysvastuujohtaja 30.6.2021 asti


Sirpan sanoja lainatakseni nöyrin kiitoksin otan vastaan uuden roolini PwC Suomen yritysvastuujohtajana 1.7.2021 alkaen. Samalla haikein mielin toivotan Sirpalle antoisia ja seikkailuntäyteisiä eläkevuosia!

Kuten Sirpa sanoi, yritysvastuun merkitys ja rooli on ottanut jälleen jättiläismäisen harppauksen ja muodostunut osaksi yhä useamman yrityksen jokapäiväistä tekemistä osana yritysten liiketoimintastrategiaa. Sitä kautta myös yritysvastuun merkitys osana yrityksen arvonluontia on kasvanut. Regulaatio on tuomassa oman lisänsä yritysvastuun pelikenttään, niin itse tekemiseen kuin siitä raportointiin. Näihin asioihin tartumme myös PwC:llä kuluvan tilikauden 2022 aikana. Toimintaamme ohjaa edelleen myös tarkoituksemme luoda yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista merkittäviä ongelmia.

Tiina Puukkoniemi
Yritysvastuujohtaja 1.7.2021 alkaen

PwC Suomen yritysvastuujohtaja Tiina Puukkoniemi

PwC Suomen yritysvastuujohtaja Tiina Puukkoniemi

Toimintaamme ohjaa tarkoituksemme luoda yhteiskuntaan luottamusta ja ratkaista merkittäviä ongelmia.

Tiina Puukkoniemi

Ota yhteyttä

Tiina Puukkoniemi

Tiina Puukkoniemi

Partner, ESG Reporting & Assurance Services Leader

puh. +358 (0)20 787 7594

Seuraa ja osallistu