Skip to content Skip to footer
Hae

Ladataan hakutuloksia

Automatisaation ja robotiikan hyödyntäminen kiinteistöportfolion veroraportoinnissa

Esimerkkinä onnistuneesta automatiikan ja robotiikan hyödyntämisestä automatisoimme kansainvälisen kiinteistösijoittajan koko Suomen kiinteistöportfolion (n. 150 kiinteistökohdetta) veroilmoitusten laadinnan.

Osana prosessia asiakkaan tilikarttaa kehitettiin automaation optimoimiseksi. Onnistuneen automaation edellytyksiä on yhteinen tilikartta ja kurinalainen yhtenäisten kirjauskäytäntöjen nuodattaminen, joka mahdollistaa automaation rakentamisen suoraan tilikartasta verolaskelmien kautta verolomakkeille ja sähköisen veroilmoituksen toimittamisen Verohallintoon.

Prosessin digitalisoinnin myötä pystyimme tarjoamaan asiakkaalle lisäarvopalveluna myös kunkin kiinteistörahaston veroaseman optimointilaskelmat, joiden perusteella asiakas pystyi tekemään ratkaisut poistopohjan käyttämisestä ja lopullisista yhtiökohtaisista vastikkeista huomioiden mahdollisten tappioiden vanheneminen ja yritysjärjestelyiden vaikutukset.

Asiakkaan käyttämä aika vuodenvaihteen tilinpäätöskirjausten muodostamiseen ja veroilmoitusten laadintaan tippui murto-osaan aikaisemmasta ja veroraportoinnin laatu parani, mikä säästi aikaa myös Verohallinnon selvityspyynnöiltä.

 

Asiakkaan tilinpäätöskirjauksiin ja veroilmoituksiin käyttämä aika väheni ja veroraportoinnin laatu parani huomattavasti

Ota yhteyttä

Antti Hyttinen

Antti Hyttinen

Partner, Tax & Legal Services

puh. +358 (0)20 787 7742

Mikko Leinola

Mikko Leinola

Partner, Tax Services

puh. +358 (0)20 787 7484

Seuraa ja osallistu