Family Business Survey 2018

Suomalaiset perheyhtiöt jatkavat vahvaa kasvua. Kasvua haetaan uusilta markkinoilta ja yrityskauppojen avulla.

Kasvun toteutukseen omistajat hakevat osaamista yhä useammin perheen ulkopuolelta. Seuraajasukupolvilla on keskeinen rooli tulevaisuuden suunnan näyttäjinä ja innovaation mahdollistajana.

Etsitkö vuoden 2021 perheyritystutkimuksen Suomi-kohtaiset tuloksia? Löydät ne täältä.

Perheyritykset ovat erittäin tärkeitä yhteiskunnalle niin Suomessa kuin maailmalla. Perheyritykset ovat kasvuhaluisia, innovatiivisia ja pitkäjänteisiä talouden tukipilareita. Niillä on hieno mahdollisuus kasvaa ja luoda työpaikkoja sekä vaurautta yhteiskuntaan. Kasvun haasteet perheyrityksissä ovat moninaisia, sillä omistajien täytyy huolehtia sekä dynaamisen liiketoiminnan haasteista että perheen ja omistajien yhtenäisyydestä ja yhteisestä visiosta tulevaisuudelle.

Joka toinen vuosi julkaistava perheyritystutkimuksemme antaa tuoretta tietoa perheyritysten toimintaan vaikuttavista teemoista. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää perheyritysten omistajien näkökulma tärkeimpiin ajankohtaisiin aiheisiin.

Global Family Business Survey 2018 -raporttia varten haastattelimme lähes 3 000 perheyrityksen edustajaa 53 maassa huhti–elokuussa 2018. Yritysten liikevaihto vaihteli 5 miljoonasta 1 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Suomesta raportissa on mukana 68 suomalaisyhtiön päättäjän vastaukset.

Alla olevasta napista voit ladata yhteenvedon Suomen tuloksista. Suomesta kerättyjä tietoja on verrattu kaikkien kyselyyn osallistuneiden yritysten tietoihin sekä mielenkiintoisimpien eroavaisuuksien ja yhtenäisyyksien osalta myös Ruotsin vastauksiin.

Lataa Family Business Surveyn Suomen tulokset 2018

 

Playback of this video is not currently available

PwC:n Global Family Business Survey 2018 - Nostoja Suomen

Tutustu tutkimuksen teemoihin

Suomalaiset perheyritykset ovat jatkaneet vahvaa kasvua.

Suomalaisille perheyrityksille suurin kasvun haaste on oikean osaamisen löytäminen kasvun tueksi.

Vain harvalla suomalaisyhtiöllä on hyvin suunniteltu, dokumentoitu ja kommunikoitu seuraajasuunnitelma.

Tulevaisuudessa ammattimaisia Family Officeja odotetaan nähtävän enemmän Suomessakin.

Useimmilla suomalaisista perheyrityksistä on selkeät arvot ja tarkoitus yrityksen olemassaololle.

< Back

< Back
[+] Read More

Ota yhteyttä

Seuraa ja osallistu