Family Business Survey 2016

Suomalaiset perheyhtiöt kasvavat ja kansainvälistyvät vauhdilla.

Monien toimintaympäristöön vaikuttavien muutosten keskellä kasvun varmistamiseksi tarvitaan kuitenkin entistä enemmän strategista suunnittelua.

Perheyritykset muodostavat talouden selkärangan lähes kaikissa maissa 

Joka toinen vuosi julkaistava perheyritystutkimuksemme antaa tietoa useista yritysten toimintaan vaikuttavista asioista. Tutkimuksen tavoitteena on selvittää perhe- ja yksityisyritysten näkökulma tärkeimpiin ajankohtaisiin aiheisiin.

Tämänvuotinen tutkimus on toteutetuista tutkimuksista laajin ja perusteellisin sekä maailmanlaajuisesti että paikallisesti Suomessa. Global Family Business Survey 2016 -raporttia varten haastattelimme yli 2800 perheyrityksen edustajaa 50 maassa touko–elokuussa 2016. Yritysten liikevaihto vaihteli 5 miljoonasta 1 miljardiin Yhdysvaltain dollariin. Suomesta raportissa on mukana 54 suomalaisyhtiön päättäjän vastaukset, minkä lisäksi Suomessa tehtiin paikallisesti ympäri maan useita syvähaastatteluita syksyllä 2016.

Alla olevan linkin takaa voit ladata raportin Suomen tutkimuksen tuloksista ja johtopäätöksistä. Suomesta kerättyjä tietoja on verrattu kaikkien kyselyyn osallistuneiden yritysten tietoihin sekä Saksasta ja Ruotsista kerättyihin tietoihin sillä perusteella, että markkinaolosuhteet Saksassa ja Ruotsissa ovat samankaltaiset kuin Suomessa. Tarkastelussa on tullut esiin joitakin kiinnostavia eroavaisuuksia ja yhteneväisyyksiä.

 

Miten johtava metsäkonevalmistaja Ponsse hyödyntää digitaalisuutta?

Einari Vidgrénin 1970-luvulla perustamasta yhden miehen yrityksestä on kasvanut kansainvälinen yritys, joka harjoittaa vientiä 40 maahan ja jonka liikevaihdosta 77 % perustuu ulkomaankauppaan. Yritys on tullut tunnetuksi alan huipputeknologiasta koneissa, jotka kaatavat, käsittelevät ja katkaisevat puita tiettyyn mittaan jo ennen niiden kuljettamista pois metsästä. Lisäksi liiketoiminnassa on painotettu kestävää kehitystä tekemällä merkittäviä investointeja uusiin moottoritekniikkoihin, polttoainetalouteen, kierrätettävyyteen ja käytettyjen komponenttien uudelleenhyödyntämiseen tuotannossa.

Digitaalinen tekniikka on vaikuttanut paljon myös metsäteollisuuteen – uusissa puunkorjuukoneissa informaatioteknologia on täydessä käytössä. Ponsse kulkee tässä suhteessa kehityksen kärjessä ja varmistaa näin kaulan kilpailijoihin. Videossa Juha Vidgrén kertoo Ponssen ajatuksia mm. digitalisaatiosta.

Playback of this video is not currently available

Ponsse - Tradition and innovation in Finland

Playback of this video is not currently available

Ahlström - Success to survive to the 5th generation and

The Ahlström family are one of Finland’s most significant industrial dynasties, with a tradition of entrepreneurship and philanthropy that goes back 160 years.

Ahlströmin suku menestyy jo viidennessä polvessa

Ahlströmin suku on Suomen merkittävimpiä teollisuusdynastioita, ja yrittäjyyden ja filantropian juuret ulottuvat suvussa yli 160 vuoden päähän. Suku tunnetaan erityisesti vuonna 1851 perustetusta Ahlströmin paperiyhtiöstä, joka on tällä hetkellä maailman suurimpia ja menestyksekkäimpiä kuitupohjaisten materiaalien toimittajia.

Thomas Ahlström on Antti Ahlström Perilliset Oy:n toimitusjohtaja ja suvun edustaja viidennessä sukupolvessa. Hänen mukaansa yhtiön hallinnon toimivuus jo ennen varsinaista tarvetta on keskeisen tärkeää. Toinen Ahlströmin perheyrityksessä tärkeänä pidetty asia on vahva ja osaamiseltaan monipuolinen hallitus. Videossa Thomas Ahlström kertoo näkemyksiään mm. perheyritysten hyvästä hallintotavasta.

Ota yhteyttä

Seuraa ja osallistu