Ninan uratarina – opiskelijasta konsultoinnin traineeksi

Liikkeenjohdon konsultoinnin traineena työskentelevä Nina valmistui hiljattain Aalto-yliopistosta ja totuttelee parhaillaan opiskeluiden jälkeiseen työelämään. Miten Ninan ensimmäiset kuukaudet PwC:llä ovat sujuneet?

Kuka olet ja millaisia hommia teet PwC:llä?

Olen Nina, ja työskentelen PwC:llä Foundation for the Future-tiimissä, joka on suunnattu tuleville liikkeenjohdon konsulteille.

Työpäiväni ovat hyvin monipuolisia. Tällä hetkellä työskentelen pääsääntöisesti vastuullisuusasioiden parissa, osana ESG (environmental, social & governance) -tiimiä. Olen mukana kestävyysraportointiin liittyvässä projektissa, jossa tarkastellaan yrityksen toiminnan vaikutuksia ihmisiin ja ympäristöön sekä myös kestävyysteemojen vaikutuksia yritykseen. Asiakastyön lisäksi olen myös osallistunut erilaisiin sisäisiin kehitystehtäviin.

Miten päädyit PwC:lle?

Aloitin PwC:llä maaliskuussa. Olin esiintymässä yliopistokurssin seminaarissa, jonka jälkeen minuun otettiin yhteyttä PwC:ltä ja kannustettiin lähettämään hakemus. Osallistuin myös Advisory Day -tilaisuuteen, jossa kerrottiin vielä enemmän konsultoinnin työstä sekä PwC:stä yleisesti.

Valmistuttuani alkuvuodesta Aalto-yliopistosta toivoin, että tulevassa työpaikassani pääsisin hyödyntämään osaamistani monipuolisten ja merkityksellisten työtehtävien parissa. On ilo todeta, että PwC:llä odotukseni ovat täyttyneet!

Mistä motivoidut työssäsi eniten?

Minua motivoi työssäni eniten se, että työssäni pääsen tukemaan yrityksiä heidän vastuullisuuteen liittyvissä asioissa. Vaikka isot muutokset vievät aikaa, koen että jokainen projekti, jossa on parannettu tai kehitetty yritysten vastuullisuutta on askel kohti kestävämpää tulevaisuutta. On hienoa olla mukana ajamassa positiivista muutosta. 

Millaisia vinkkejä antaisit PwC:lle hakevalle?

Ole rohkeasti oma itsesi ja tuo esille omat vahvuutesi sekä mielenkiinnon kohteesi. Täällä ei odoteta, että osaat kaiken valmiiksi. Tärkeintä on reipas asenne ja aito motivaatio työlle. 

Muista myös panostaa hakuprosessiin kunnolla. Koin itse, että vaikka rekryprosessissa oli monta vaihetta niin se meni kokonaisuudessa tosi hyvin. PwC:n puolelta viestintä oli koko prosessin ajan selkeää, ja tiesin koko ajan missä mennään eri vaiheiden osalta. Myös haastattelutilaisuuksien jälkeen jäi aina hyvä fiilis – niitä ei siis kannata pelätä! 

Nina McDougall
Liikkeenjohdon konsultoinnin trainee

 

Nina McDougall

Täällä ei odoteta, että osaat kaiken valmiiksi. Tärkeintä on reipas asenne ja aito motivaatio työlle.

Nina McDougall

Ota yhteyttä

Nora Klemelä

Nora Klemelä

Recruitment Lead, Assurance, PwC Finland

puh. +358 20 7878109

Siiri Koskilahti

Siiri Koskilahti

Recruiter, Advisory, PwC Finland

Ella Maisonlahti

Ella Maisonlahti

Recruiter, Tax and Legal Services, PwC Finland

Benita Piela

Benita Piela

Trainee recruitments, PwC Finland

puh. +358 20 7878054

Siiri Nieminen

Siiri Nieminen

Employer brand & recruitment marketing, PwC Finland

Seuraa ja osallistu