GRI-sertifioidut vastuullisuusraportointikoulutukset

PwC on ainoa GRI-sertifioituja vastuullisuusraportointikoulutuksia järjestävä taho Suomessa. Koulutuksemme auttaa viemään organisaationne vastuullisuusraportoinnin seuraavalle tasolle. Tutustu koulutuksiimme alla.

GRI training partner

Sertifioitu GRI-koulutus

Koulutuksen kuvaus

Koulutuksessa keskitytään kestävyysraportoinnin prosessiiin, olennaisuusarvioinnin toteutukseen, sidosryhmien odotusten ymmärtämiseen ja kestävän kehityksen tulosten mittaamiseen. Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien osaamista ja kykyä toteuttaa kestävyysraportoinnin käytännön projekteja sekä ymmärtää ja analysoida kestävyysraporttien tietoja. Koulutus sisältää luentoja, interaktiivisa harjoituksia,parhaiden käytäntöjen jakamista sekä keskusteluja. Koulutus on kaksipäiväinen ja sen suorittamalla saat GRI:n myöntämän sertifikaatin. Koulutus järjestetään englanniksi.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Koulutus on suunnattu yritysten raportoinnin, vastuullisuuden ja kestävän kehityksen, kestävyystietojen varmennuksen, johtamisen ja viestinnän parissa työskenteleville, jotka ovat kiinnostuneet kehittämään osaamistaan kestävyysraportoinnissa yleisesti ja valmistautumaan EU:n yritysten kestävyysraportointidirektiivin vaatimuksiin. Koulutus ei edellytä aiempia tietoja kestväyysraportoinnista, mutta perustiedot yritysten kestävyysvaikutuksista, riskeistä ja mahdollisuuksista on hyvä omata.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen tavoitteena on kehittää osallistujien kykyä viedä läpi tai osallistua kestävyysraportoinnin laadinnan prosessiin, lisätä ymmärrystä GRI-standardien mukaisesta raportoinnista ja siitä kuinka kestävyysraportointia voidaan käyttää hyödyksi organisaation toiminnan kehittämisessä.

Siirtyminen uusiin GRI-standardeihin - koulutus

Ilmoittautuminen koulutukseen on suljettu.

Ilmoittautuminen Siirtyminen uusiin GRI-standardeihin koulutuksiin on suljettu. Seuraavaa mahdollista koulutusajankohtaa voit tiedustella laittamalla sähköpostia osoitteeseen sari.vehniainen@pwc.com.

Järjestämme vastaavia koulutustilaisuuksia lisää, joten olethan yhteyksissä meihin koskien tulevien koulutusten aikatauluja tai seuraa koulutussivujamme.

Koulutuksen kuvaus

GRI-standardien päivitys julkaistiin lokakuussa 2021 ja uuden standardin mukaan tulee raportoida jo vuodelta 2022. Tämä koulutus antaa perustiedot GRI-standardien uudistuksesta. Koulutus on erityisen hyödyllinen siirryttäessä uuden GRI 2021 -standardiston käyttöön raportoinnissa. Koulutus kestää yhden päivän ja se järjestetään englanniksi.

Kenelle koulutus on tarkoitettu

Koulutus on suunnattu GRI-standardien ja vastuullisuusraportoinnin parissa työskenteleville, jotka ovat suorittaneet GRI-standardit 2016 -koulutukset, omaavat kokemusta GRI-raportoinnista tai ovat toteuttamassa GRI-standardien mukaista raportointia vuodelta 2022 tai myöhemmin. Jos sinulla ei vielä ole kokemusta GRI-standardeista, niin suosittelemme osallistumista ensin GRI-sertifioituun koulutukseemme.

Koulutuksen tavoitteet

Koulutuksen jälkeen osallistujat ymmärtävät uuden GRI-standardiston tuomat muutokset ja tarvittavat toimenpiteet siirryttäessä GRI-standardien aiemmasta (2016) versiosta uuden GRI-standardiston (2021) käyttöön.

Mikä on GRI

GRI (Global Reporting Initiative) on johtava yritysvastuullisuusraportointistandardien laatija ja heidän raportoinnin viitekehys on maailman laajimmin käytetty. Käymällä sertifioidun GRI:n perusteiden koulutuksen saat GRI:n myöntämän sertifikaatin. 

Kouluttajamme

Mikael Niskala

Mikael Niskala on riippumaton kestävän kehityksen laskennan, raportoinnin ja varmennuksen asiantuntija. Hän työskentelee partnerina ja ESG-liiketoiminnan johtajana PwC:llä Suomessa.

Hänellä on yli 25 vuoden kokemus GRI-standardeista, kestävyystietojen raportoinnista ja raportoinnin käytännöstä. Mikael on kansainvälisten raportointistandardien ja -viitekehysten (GRI, SASB, TCFD, ISSB) syväosaaja ja käytännön soveltamisen asiantuntija.

Hän on ollut toteuttamassa GRI:n sertifioimia koulutuksia vuodesta 2010 lähtien. Mikael on European Financial Reporting Advisory Groupin (EFRAG) asiantuntijajäsen europpalaisten kestävyysraportoinnin standardeja laativassa työryhmässä. Yritysten raportoinnin käytännön kysymysten ohella Mikael on työskennellyt alan tutkijana ja kirjoittanut tietokirjailijana useita raportointia käsitteleviä yrityskirjoja ja artikkeita sekä luennoi aiheesta. Mikaelilla on myös kokemusta kestävää kehitystä koskevien sisältöjen kehittämisestä osaksi tilinpäätösraportoinnin standardeja.

mikael.niskala@pwc.com
+358 50 374 2528

Mikael Niskala
Seuraa ja osallistu