Ostajan due diligence -selvitys

Ennen kuin allekirjoitat ostajana sopimuksen tarkista, että tiedät ostokohteesta kaiken olennaisen. Ostajan due diligence -selvityksen teettäminen on yksinkertainen tapa saada mielenrauhaa: me varmistamme puolestasi etukäteen, että sopimuksen taloudellinen, kaupallinen, toiminnallinen ja strateginen perusta on kunnossa.

Ostajan due diligence -selvityksessä hyödynnämme saatavilla olevia historiallisia tietoja ja luomme niistä kokonaisvaltaisen kuvan tulevaisuudennäkymistä. Näin varmistamme, että edessämme ei ole ”mustia aukkoja”.

Esimerkkejä tilanteista, joissa voimme auttaa:
  • Haluat vahvistaa yrityksesi ydinliiketoimintaa ja ostaa pois markkinoilta kilpailevan tuotteen, joka on lähes identtinen oman tuotteesi kanssa.
  • Haluat ostaa tuotteita, jotka tukevat yrityksesi olemassa olevaa toimintaa.
  • Haluat ostaa yrityksen saadaksesi jalansijaa uusilla markkinoilla sen tuotteiden avulla tai vahvistaaksesi asiakaskantaasi.
  • Haluat laajentaa yrityksesi nykyistä tuote- ja palveluvalikoimaa ostamalla uusia tuotteita tai palveluja. Haluat mahdollisesti suojautua näin nykymarkkinoiden epäsuotuisilta vaihteluilta.
  • Haluat hajauttaa yrityksesi markkinariskiä ostamalla yrityksen, jolla on samankaltaisia tuotteita ja palveluja toisessa maassa.

Ostajalle teemme taloudellisen, kaupallisen ja markkina- due diligence -selvitykset eli selvitämme taloudellisten, operatiivisten ja strategisten tietojen paikkansapitävyyden, kohdeyhtiön liiketoimintasuunnitelman, toimialan tilan ja kilpailutilanteen sekä markkinoiden tilan ja tulevaisuuden näkymät.

Taloudellinen due diligence -selvitys auttaa yritystä kehittämään strategiaansa ja löytämään huonon menestyksen taustalla olevat syyt. Näin luodaan perusta kehityssuunnitelmille sekä uusien markkinoiden ja mahdollisten ostokohteiden arvottamiselle. Selvityksemme auttavat myös rahoituslaitoksia arvioimaan, ovatko liiketoimintasuunnitelmat toteutettavissa.

Due diligence -selvitysten lisäksi selvitämme, onko toiminnoilla synergiaa. Määritämme myös jatkuvan kannattavuustason, tulevaisuuden kassavirrat ja kaikki muut operatiiviset näkökohdat. Lisäksi suunnittelemme järjestelyn rakenteen.

Selvitystemme pohjalta saat hyvän kuvan ostokohteena olevasta yrityksestä. Pystyt löytämään tärkeimmät menestystekijät ja tekemään päätöksesi harkitusti tiedon eikä luulon pohjalta. Näin mahdollisuudet saavuttaa yritysjärjestelylle asetetut tavoitteet nousevat.

Ota yhteyttä

Ilkka Simula

Ilkka Simula

Partner, Transaction Services Leader & Private Equity Leader, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 8522

Jeroen Bus

Jeroen Bus

Partner, Real Estate Transaction Services, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7886

Mikael Österlund

Mikael Österlund

Partner, Transaction Services, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7838

Michael Hardy

Michael Hardy

Partner, Transaction Services, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7442

Kauko Storbacka

Kauko Storbacka

Partner, Advisory Leader, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7368

Seuraa ja osallistu