Delivering deal value

 

Operatiiviset M&A-palvelut

Osakkeenomistajat ovat yhä vaativampia, joten arvon maksimointi yrityskaupan yhteydessä on erittäin tärkeää. Yrityksen ostaminen on haasteellista ja huonosti hoidettu analyysi yrityskaupan suunnitteluvaiheessa tulee usein esille yrityskaupan integraatiovaiheessa. Vastaavasti yrityksen myyminen saattaa epäonnistua, koska potentiaaliset ostajat eivät tunnista kohdeyrityksen arvoa.

Miten voimme auttaa?
  • Synergia-arviointi: tunnistamme ja tarkistamme suunnitellut synergiaedut.
  • Toiminnan tarkistus: mittaamme potentiaaliset mahdollisuudet liiketoiminnan parantamiseksi.
  • Integroinnin suunnittelu: muutamme synergiaedut ja hankintastrategian toimintasuunnitelmaksi, joka voidaan toteuttaa ja sen tulokset voidaan mitata.
  • Yritysoston jälkeisen integraatioprojektin hallinnointi: ensimmäisten 100 päivän aikana on tärkeää vakiinnuttaa vasta hankittu yritystoiminta ja estää arvon ”vuotaminen”.
  • Carve-out-suunnittelu: tunnistamme oikeat liiketoimet ja laadimme suunnitelman itsenäiselle liiketoiminnalle.
  • Siirtymäkauden palveluiden määrittely ja 1. päivän suunnittelu: määritelemme oikeat palvelut, jotka tukevat yrityskaupan jälkeistä siirtymäkautta.
  • Kustannusten hallinta: tunnistamme jäljellä olevan liiketoimintasalkun ylimääräisen kapasiteetin ja myyntivoiton.
Miksi PwC?

Tunnemme läpikotaisin eri toimialat sekä myynnin, tuotannon ja tukitoiminnot ja niiden merkityksen yrityskaupoissa. Olemme tukenasi kaupan suunnittelu- ja toteutusvaiheessa alusta loppuun tai voit valita palveluistamme vain tarvitsemasi osan.

Käytämme työssämme PwC:n kansainvälisiä menetelmiä ja työkaluja, joiden avulla voimme räätälöidä jokaisen hankkeen vastaamaan juuri sinun tarpeitasi.

 

 

PwC’s 2017 M&A Integration Survey Report

Yrityskaupalla haetaan usein kasvua, kustannustehokkuutta, uusia markkinoita, uusia tuotteita tai uutta osaamista – siis kasvavaa arvoa yrityksen omistajille.

Yritysosto on iso liiketoiminnallinen ja operatiivinen muutos, joka heijastuu usein koko yritykseen ja sen henkilöstöön. Se miten yritysjärjestelyn tavoitteet saavutetaan, on kuitenkin aina lopulta kiinni ihmisistä. Raportti tarjoa näkemyksiä, joiden avulla voit tehdä parempia päätöksiä seuraavan yritysjärjestelyn yhteydessä.

 

Download the M&A Integration survey report

 

 

Contact us

Ismo Saari

Partner, M&A Integration and Separation Services

puh. +358 (0)40 510 8273

Marko Koski

Transaction Services

puh. +358 (0)20 787 8745

Seuraa ja osallistu