IFRS-tilinpäätösstandardit

Yhtiöt, joiden osakkeet tai velkakirjat ovat julkisen kaupankäynnin kohteena, ovat velvollisia raportoimaan tilinpäätöksensä noudattaen IFRS-tilinpäätösstandardien säännöksiä. Muille yhtiöille IFRS-tilinpäätösstandardien noudattaminen on vapaaehtoista. Siirtyminen IFRS-tilinpäätösstandardeja noudattavaksi yhtiöksi tulee esille esimerkiksi yhtiön listautuessa noteeratulle markkinapaikalle. 

IFRS-tilinpäätösstandardien käyttöönotto

Siirryttäessä suomalaisesta tilinpäätöskäytännöstä IFRS-tilinpäätöskäytäntöön, haasteellisimpia asioita ovat usein muun muassa uusien kirjaamis- ja arvostussääntöjen omaksuminen, kattavien IFRS-tilinpäätösstandardien mukaisten liitetietovaatimusten täyttäminen sekä IFRS-tilinpäätösraportoinnin implementointi osaksi yhtiöiden prosesseja ja kontrolleja. 

Räätälöity koulutus IFRS-tilinpäätösstandardeista

Räätälöity koulutus on tehokas tapa kasvattaa esimerkiksi talousosaston ja yritysjohdon osaamista IFRS-tilinpäätösstandardeista. Asiantuntijamme suunnittelevat juuri yrityksesi tarpeita vastaavan koulutuksen ja autamme teitä varmistamaan, että koulutus auttaa päivittämään ja syventämään osaamistanne IFRS-tilinpäätösraportoinnissa juuri niillä osa-alueilla, jotka ovat yhtiönne toiminnan kannalta olennaisia.

Miksi PwC?

Pitkäaikainen kokemuksemme listautumisprojekteista ja muista pääomamarkkinatransaktioista sekä asiantuntemuksemme IFRS-tilinpäätösstandardien soveltamisesta tarjoavat erinomaisen yhdistelmän osaamista IFRS-tilinpäätösstandardeihin siirtymisen ja vaikkapa listautumisen onnistuneeseen toteuttamiseen.

IFRS-tilinpäätösstandardit kehittyvät ja muuttuvat jatkuvasti, mikä edellyttää standardien sekä tulkintojen seuraamista myös sen jälkeen, kun ensimmäinen IFRS:n mukainen tilinpäätös on julkaistu. Tarjoamme käyttöönne parhaan mahdollisen osaamisen, jotta voitte keskittyä liiketoimintaanne ja samalla ylläpitää tietämystänne IFRS-tilinpäätösstandardeista.

Viewpoint

Haluatko pysyä ajan tasalla viimeisimmistä muutoksista IFRS-tilinpäätösstandardeissa ja saada käyttöösi PwC:n viimeisimmät ohjeistukset? Viewpoint on PwC:n kansainvälinen raportoinnin tietopankki. Viewpoint sisältää kattavasti uusimpia uutisia, julkaisuja, esimerkkejä parhaista käytännöistä, yksityiskohtaista ohjeistusta, webcasteja ja opiskelumateriaalia IFRS-tilinpäätösstandardeista.

Kirjaudu Viewpointiin

 

IFRS valokeilassa -webcastit

Playback of this video is not currently available

19:00

IFRS valokeilassa - Pitkäaikaisten myyntisopimusten

Playback of this video is not currently available

17:25

IFRS valokeilassa - Arvonalentumistestauksen sudenkuopat

Ota yhteyttä

Netta Mikkilä

Netta Mikkilä

Partner, Global Corporate Reporting Services, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7386

Timo Ihamäki

Timo Ihamäki

Partner, Corporate Reporting Services, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7474

Seuraa ja osallistu