Winning today’s race while running tomorrow’s

26th CEO Survey - Globaalit tulokset

Julkaisemme CEO Surveyn Suomen tulokset 15.2.2023 tällä samalla sivulla

Loka–marraskuun aikana 2022 haastattelimme noin 4 400 toimitusjohtajaa 105 eri maassa. Kysyimme muun muassa, miten he uskovat talouskasvun kehittyvän sekä miten luottavaisesti he suhtautuvat oman yrityksensä kasvuun. Globaalisti tarkasteltuna toimitusjohtajien luottamus talouskasvuun on kääntynyt päälaelleen edellisvuoteen verrattuna.

Luottamus globaaliin talouskasvuun romahti

  • 73 % toimitusjohtajista ympäri maailmaa uskoo, että maailmantalouden kasvu hidastuu seuraavien 12 kuukauden aikana. Tämä tulos on pessimistisin näkymä yli kymmeneen vuoteen.
  • Lähes 40 % toimitusjohtajista ei usko, että heidän organisaationsa ovat taloudellisesti elinkelpoisia 10 vuoden kuluttua, jos ne jatkavat nykyisellään.
  • Inflaatio (40 %), makrotalouden epävakaus (31 %) ja geopoliittinen konflikti (25 %) ovat toimitusjohtajien näkemysten mukaan suurimpia maailmanlaajuisia uhkia, kun taas kyber- ja terveysriskien osuudet pienenevät vuoden takaisesta.
  • Toimitusjohtajat leikkaavat kustannuksia. Kuitenkin 60 prosenttia vastaajista ei aio vähentää henkilöstömäärää ja 80 prosenttia vastaajista ei aio pienentää palkkioita pitääkseen kiinni osaajista ”suuren irtisanoutumisaallon” jälkeen.
  • Ranskan, Saksan ja Iso-Britannian johtajat pessimistisempiä kotimaisen kasvun kuin globaalin kasvun suhteen kuin Yhdysvaltojen, Brasilian, Intian ja Kiinan johtajat.
  • Muuttuvat asiakkaiden vaatimukset, sääntely, osaajapula ja teknologiahäiriöt nähdään suurimpina haasteina pitkän aikavälin kannattavuudelle.
  • Toimitusjohtajat näkevät ilmastoriskin vaikuttavan heidän kustannusrakenteisiinsa ja toimitusketjuihinsa seuraavien 12 kuukauden aikana; 58 % kehittää strategiaa päästöjen vähentämiseksi ja ilmastoriskien vähentämiseksi.
Maailmantalouden kasvu

PwC:n julkaiseman toimitusjohtajatutkimuksen mukaan luottamus globaaliin talouskasvuun on romahtanut. Jopa 73 % toimitusjohtajista ympäri maailmaa usko, että maailmantalouden kasvu hidastuu seuraavien 12 kuukauden aikana. Tulosten mukaan näkymät ovat pessimistisimmät yli kymmeneen vuoteen tutkimuksen historiassa. Julkaisemme tutkimuksen Suomea koskevat tulokset 15.2.2023.

Mikko NieminenCEO, PwC Suomi

Suomea koskevat tulokset julkaistaan pian! 

Haluatko tietää, mitä suomalaiset yritysjohtajat ajattelevat tulevaisuudesta? 

Pysy kuulolla – julkaisemme CEO Surveyn Suomen tulokset 15.2.2023 tällä samalla sivulla!

Contact us

Mikko Nieminen

Mikko Nieminen

Partner, CEO, PwC Finland

Tel: +358 (0)20 787 7257

Hannu Suonio

Hannu Suonio

Partner, Strategy Consulting, PwC Finland

Tel: +358 (0)20 787 8552

Mirva Laaksonen

Mirva Laaksonen

Partner, Corporate Taxation, PwC Finland

Tel: +358 (0)20 787 7261

Seuraa ja osallistu