Skip to content Skip to footer
Hae

Ladataan hakutuloksia

Vastuullisuutta työsuhdejuristin silmin

Millaisia asioita juristi voi tuoda organisaatioiden vastuullisuuden kehittämiseen? Kysyimme työsuhdejuristiltamme Anne Hirsiniemeltä ja hän vastasi!

Kerro vähän itsestäsi ja työtehtävistäsi

Olen Anne Hirsiniemi ja työskentelen PwC:n Oulun toimistolla työsuhde- ja tietosuojajuristina. Päädyin PwC:lle ystäväni suosituksesta, sillä PwC tarjosi mahdollisuuden työskennellä Oulussa ja sain tätä kautta mahdollisuuden palata vanhoille kotiseuduilleni. Tartuin tilaisuuteen ja olen työskennellyt PwC:llä nyt 1,5 vuotta. 

Työpäiväni koostuvat asiakkaidemme avustamisesta työsuhteisiin ja tietosuojaan liittyvissä juridisissa kysymyksissä. Lisäksi toimin erilaisissa PwC:n sisäisissä rooleissa, kuten luottamus- ja työsuojeluvaltuutetun rooleissa.

Mikä on työssäsi sinulle tärkeää ja mikä motivoi sinua eniten?

Ihmisten hyvinvointi ja oikeudenmukaisuus ovat minulle tärkeitä arvoja. Niiden johdosta olen päätynyt työsuhdejuristiksi, PwC:n luottamusvaltuutetuksi, työsuojeluvaltuutetuksi sekä lisäksi Care for People -työryhmään.

Välitä on yksi PwC:n arvoista ja myös minulle yksi tärkeimmistä, sillä se sisältää mainitsemani tärkeät henkilökohtaiset arvoni – ihmisten hyvinvoinnin ja oikeudenmukaisuuden. Asiantuntijatehtävässä työsuhdejuristina pääsen toteuttamaan välittämisen arvoa avustamalla työnantajia työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Antamieni neuvojen välityksellä minulla on mahdollisuus edistää oikeudenmukaisuutta työpaikoilla ja antaa näkemyksiä sekä vaihtoehtoja asioiden ratkaisemiseksi ihmisten hyvinvoinnista huolehtien. 

PwC:n sisäisissä rooleissa luottamus- ja työsuojeluvaltuutettuna sekä Care for People -työryhmässä saan edustaa työtovereitani kaikenlaisissa työskentelyyn ja työolosuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Saan käydä avointa ja vuorovaikutteista keskustelua työnantajan kanssa siitä, miten Suomen PwC voisi entistä paremmin välittää työntekijöistään ja huolehtia heidän hyvinvoinnistaan. 

PwC:llä käytössämme ovat hyvin laajat työterveyshuollon palvelut, henkilökohtaiset hyvinvointivalmennukset, liikunta- ja kulttuuriedut, joustava työaika ja muut henkilöstön terveyttä ja hyvinvointia tukevat palvelut. Siitäkin huolimatta, että sekä oma organisaatiomme että asiakkaat pitävät huolta henkilöstönsä hyvinvoinnista, kehitettävää riittää loputtomasti alati muuttuvassa maailmassa. Tämä jos mikä motivoi minua omassa työssäni!

Entä miten pidät huolta omasta hyvinvoinnistasi?

Huolehdin omasta hyvinvoinnistani kaikin mahdollisin keinoin, sillä emme voi olla hyviä työntekijöitä, perheenjäseniä, ystäviä, työ- ja harrastuskavereita, jos emme voi hyvin. Pidän huolta omasta hyvinvoinnistani liikkumalla päivittäin luonnossa, kiinnittämällä huomiota terveelliseen ruokavalioon ja huolehtimalla mielen hyvinvoinnista joogan ja meditoinnin avulla sekä läheisten kanssa aikaa viettämällä. Kaiken kaikkiaan vietän aktiivista elämää sellaisten asioiden parissa, joilla koen olevan merkitystä minulle ja vastaavan arvojani.

 

Anne Hirsiniemi

Asiantuntijatehtävässä työsuhdejuristina pääsen toteuttamaan välittämisen arvoa avustamalla työnantajia työsuhteisiin liittyvissä kysymyksissä. Antamieni neuvojen välityksellä minulla on mahdollisuus edistää oikeudenmukaisuutta ja antaa näkemyksiä asioiden ratkaisemiseksi ihmisten hyvinvoinnista huolehtien.

Anne Hirsiniemi

Ota yhteyttä:

Anne Hirsiniemi

Senior Manager, Legal, PwC Finland

+358 (0)20 787 8096

Lähetä viesti

Seuraa ja osallistu