Skip to content Skip to footer
Hae

Ladataan hakutuloksia

Kohti monimuotoista ja tasa-arvoista työyhteisöä

PwC Suomen uutena Diversity Leaderina aloitti heinäkuun alussa Niina Vilske. Kysyimme Niinalta hänen työstään ja hän vastasi.

Niina on toiminut PwC:llä tilintarkastajana noin 20 vuotta ja vuosien varrella kokemusta on karttunut myös erilaisissa esihenkilörooleissa ja kehityshankkeissa. Parin viime vuoden aikana Niina on vastannut diversiteettisrategian jalkauttamisesta Assurance-liiketoiminnossa.

Mitkä ovat fiilikset ensimmäisistä kuukausista uudessa roolissasi?

Nimitykseni Diversity Leaderin rooliin on mielestäni hyvä esimerkki siitä, miten monenlaisia mahdollisuuksia PwC voi tarjota. Tilintarkastuksen asiantuntijaroolin ja asiakastyön rinnalla on mahdollisuus osallistua PwC:n kehittämiseen.

Koen, että saan tehdä työtä erityisen tärkeän asian eteen. Sydämeni sykkii monimuotoisuudelle ja tasa-arvolle ja on hienoa, että nämä teemat ovat korkealla PwC:n tavoitteissa. Työyhteisön kulttuuriin ja toimintaan liittyvä muutostyö vaatii aikaa, eivätkä hyödyt ole heti konkreettisesti mitattavia. Haasteista huolimatta, tai jopa niistä johtuen, otan uuden roolini tuomat tehtävät innolla vastaan!

Miten vastuullisuus ja monimuotoisuus näkyvät PwC:n toiminnassa tänä päivänä?

Monimuotoinen työyhteisö ja kaikki ihmiset huomioiva yrityskulttuuri linkkaavat suoraan strategiaamme. Strategiassamme keskeisiä tekijöitä ovat yhdessä tekeminen sekä erilaisen osaamisen, kyvykkyyksien ja näkökulmien tehokkaampi yhdistäminen. Liiketoimintamme erilaisten palveluiden kehittämisen kannalta erilaisia taustoja, kokemuksia ja näkemyksiä arvostavan työyhteisön vahvistaminen on aivan keskeinen tekijä. 

Millaista tasa-arvotyötä PwC:llä tehdään jatkossa? 

Jatkamme kussakin liiketoiminnossa määrätietoista työskentelyä tasa-arvon ja monimuotoisuuden eteen. PwC:n tasa-arvostrategian mukaisesti tavoitteemme on pienentää henkilöstön työtyytyväisyyttä mittaavissa kyselyissä havaittuja eroja miesten ja naisten välillä, varmistaa tasa-arvoinen ja oikeudenmukainen suoritusarviointi ja eteneminen uran eri vaiheissa sekä tasapuolinen palkitseminen kaikille. Tavoitteenamme on olla työpaikka, jossa jokainen otetaan mukaan, ketään ei syrjitä ja, jossa jokaisella on mahdollisuus edetä urallaan ja loistaa juuri sellaisena kuin on. 

 

Niina Vilske

Työyhteisön kulttuuriin ja toimintaan liittyvä muutostyö vaatii aikaa, eivätkä hyödyt ole heti konkreettisesti mitattavia. Haasteista huolimatta, tai jopa niistä johtuen, otan uuden roolini tuomat tehtävät innolla vastaan!

Niina Vilske

Ota yhteyttä

Anni Sokka

Anni Sokka

Recruitment, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 8864

Seuraa ja osallistu