Robotiikan ja tekoälyn hyödyntäminen verotoiminnoissa

Robotiikka loistaa toistettavissa toiminnoissa

Kiitos robotiikan ja tekoälyn, veroasiantuntijamme voivat keskittyä erityisosaamista vaativiin tehtäviin.  Hyödynnämme robotiikkaa erityisesti compliance-palveluissa, veroilmoitustyömme tukena. Robotti voi suorittaa yksinkertaisia työvaiheita ja täsmäytyksiä, jotka perinteisesti on hoidettu veroilmoitusta laativien henkilöiden toimesta. Robotiikan avulla pystymme palvelemaan entistä laajempia konserneja entistä tehokkaammin ja nopeammin.

Robotin käyttö:

  • vähentää inhimillisiä näppäilyvirheitä
  • säästää aikaa
  • luo lisäkapasiteettia
  • alentaa kustannuksia

Robotti apuna yritysveroilmoituksen laatimisessa

Hyödynnämme robotiikkaa veroilmoitustyömme tukena. Robotti voi suorittaa yksinkertaisia työvaiheita ja täsmäytyksiä, jotka perinteisesti on hoidettu veroilmoitusta laativien henkilöiden toimesta. Robotin käyttö vähentää inhimillisiä näppäilyvirheitä ja säästää aikaa. Veroilmoituksen laadinnassa vaadittavaa harkintaa, näkemystä, toimialatuntemusta, päätöksiä ja oikeuskäytännön tuntemusta ei voida kuitenkaan ulkoistaa robotin vastuulle. Tässä kohti tarvitaan ihmistä sekä nyt että tulevaisuudessa.

loading-player

Playback of this video is not currently available

Ajankohtaista

Tutustu tarkemmin, miten robotiikkaa voidaan hyödyntää veroilmoitustyön tukena

Lue lisää

 

Tekoäly auttaa suurten tietomäärien käsittelyssä

Tekoäly on erityisen hyödyllinen, kun tavoitteena on luokitella dataa, etsiä tietoa tai poikkeuksia suurista tietomääristä. Olemme muun muassa kehittäneet data-analytiikkan työkalun, joka hyödyntää tekoälyä maksuaineiston analysoimiseen ja poikkeuksellisten maksutapahtumien tunnistamiseen. Näin voimme esimerkiksi löytää virheellisesti tehtyjä maksuja sekä väärinkäytöksiä. Tämä on vain yksi esimerkki siitä, kuinka tekoälyä voidaan hyödyntää yrityksen läpivalaisuun ja löytää arvokasta tietoa, jota ihminen ei löytäisi.

Esimerkkejä, miten olemme hyödyntäneet tekoälyä veropalveluissamme:

Tax Advanced Data Analytics

Kollegamme Sveitsissä ovat kehittäneet käyttöömme koneoppimista hyödyntävän analyysityökalun, jolla voidaan tarkistaa asiakkaan ERP:issä olevasta datasta, onko yhtiö soveltanut välillisen verotuksen säännöksiä globaalisti oikein.

Lue lisää

Swift.MV

Kollegamme Australiassa käyttävät tekoälyä muun muassa tieliikenteeseen liittyvän veroraportoinnin tekemiseen yhdistämällä GPS- ja 4G-verkkoja.

Lue lisää

 

Contact us

Antti Hyttinen

Partner, Tax Services, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7742

Jari Kärkkäinen

Tax Technology, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7487

Seuraa ja osallistu