Taloushallinnon kehittäminen

 

Haluatko parantaa tuloksentekoa ja pääoman tuottoa sekä taloudellisen suorituskyvyn ja kustannusten hallintaa?

Kaipaavatko rahoitustoimintoihin liittyvät prosessit ja raportointi kehittämistä? Tarvitsetko apua ulkoistamisessa, pääoman käytön tehostamisessa tai investointien suunnittelussa?

Esimerkkejä ratkaisuista asiakkaillemme:
 • Taloushallinnon nykytilan diagnosointi
  Tuimme johtoa kehittämistarpeiden ja toimenpiteiden kohdentamisessa. Tuloksena saatiin selkeä käsitys prosessien suhteellisista vahvuuksista, heikkouksista ja niiden kehityspotentiaalista.
 • Kustannuslaskenta toimintojen kannattavaan uudelleenorganisointiin
  Teimme selvityksen tuotantolaitoksen prosessi- ja tuotekohtaisista kustannuksista. Projektin tuloksena asiakkaalle syntyi parempi ymmärrys tuotteiden taloudellisesta kannattavuudesta. Asiakas on pystynyt muuttamaan rakennettaan ja tehostamaan toimintojaan.
 • Profit Capture
  Autoimme asiakastamme tunnistamaan tulo- ja kustannusvuotoja ja käynnistämään toimenpiteet hyötyjen kotiuttamiseksi. Tulo- ja kustannusvuotojen taustalla on tyypillisesti kehitystarpeita "tilaus-toimitus-" tai "hankinnasta maksuun" -prosesseissa sekä ongelmia järjestelmä- ja kontrolliympäristössä.
 • Taloudellisten riskien kartoitus
  Kartoitimme taloudelliset riskit kokonaisvaltaisesti hallitukselle ja johdolle.
 • Johtamisjärjestelmän kehittämisen konsultointi
  Tehtävänämme oli strategisen johtamisen edellytysten arviointi analysoimalla strategia, raportointikäytännöt, kokouskäytännöt ja tietojärjestelmätuki. Suosituksemme johtivat laajamittaiseen johtamisjärjestelmän kehittämiseen.
 • Raaka-aineiden kustannusmassan aiheuttamien taloudellisten riskien arviointi
  Kartoitimme raaka-aineisiin sitoutuneen pääoman riskit kokonaisvaltaisesti sekä arvioimme liiketoiminnan riskienhallinnan kyvykkyyden ja suojautumiskyvyn konsernitasolla.
 • Rahoitustoiminnon optimointi
  Tuimme johtoa rahoitustoiminnon tehokkuuden optimoimisessa ja kustannussäästöjen saavuttamisessa. Tyypillisesti projekteihin liitetään myös erilaisia tavoitteita, kuten raportoinnin tehostaminen ja työtyytyväisyyden lisääminen.

 

Miten voimme auttaa? Jätä meille tarjouspyyntö, niin otamme yhteyttä.

Contact us

Kimmo Nieminen

Partner, Consulting Leader, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7504

Kari Yliluoma

Partner, Consulting, PwC Finland

puh. +358 (0)20 787 7517

Seuraa ja osallistu