Aika päivittää arvonlisäverotiedot?

Olet varmasti joutunut viime aikoina käyttämään aikaasi arvonlisäverokantojen korotusten aiheuttamiin muutoksiin hinnoittelussa, sopimuksissa, ERPissä, ostolaskujen käsittelyssä, raportoinnissa, eri liiketoimintaryhmien sisäisissä ohjeissa ja IT-järjestelmissä sekä kaikessa muussa, mihin arvonlisävero yrityksesi toiminnassa ulottaa vaikutuksensa.

Verokantojen korotusten lisäksi rakentamisen käännetty verovelvollisuus, uudet laskutusohjeet, kansainvälisen palvelukaupan uudistuneet säännökset, toimialakohtaiset tulkintamuutokset esimerkiksi terveydenhuollossa, rahoitussektorilla ja liikuntapalveluissa vaativat kaikki toimenpiteitä yrityksessäsi.

EU:ssa Euroopan unionin tuomioistuin ja komissio tuottavat jatkuvasti uusia säännöksiä tai vanhojen säännösten tulkintaohjeita. Kotimaiset tuomioistuimet eivät jää eurooppalaisia serkkujaan huonommaksi, vaan uusimmat ratkaisut ovat muuttaneet jopa dramaattisesti vanhoja vakiintuneita tulkintoja. 


Vaikka alv-lainsäädäntöä on pyritty yhdenmukaistamaan EU-tasolla, jäsenvaltiot asettavat edelleen omia vaatimuksia kansallisessa lainsäädännössään.

  Vaikka arvonlisäverolainsäädäntöä on pyritty yhdenmukaistamaan EU-tasolla, jäsenvaltiot asettavat edelleen omia vaatimuksia kansallisessa lainsäädännössään. Tiesitkö, että Portugalissa laskutusjärjestelmän on oltava sertifioitu? Tai sen, että Saksassa suunnitellaan tiukkoja dokumentaatiovaatimuksia sisämarkkinakauppaan? Onko vastaasi tullut tieto siitä, että useissa maissa romun myyntiin sovelletaan pakollista käännettyä verovelvollisuutta?

Jos haluat kuulla omaa yritystäsi koskevista ajankohtaisista arvonlisäveroasioista ammattilaisten kertomana, ota yhteyttä! Suunnitellaan kevääksi tai syksyksi yrityksellesi räätälöity ajankohtaiskatsaus arvonlisäverotuksesta. Se voi olla vaikkapa aamiaistilaisuus (2–3 tuntia) tai osa yrityksenne sisäistä koulutuspäivää. Yhtä hyvin koulutus voi kestää koko päivän, jolloin voimme tuottaa teille ennakkoperinnän tai yritysverotuksen koulutusosion samaan tapahtumaan.

Täsmäkoulutuksissa jää pois teille merkityksetön osuus ja pääsemme pureutumaan juuri teitä askarruttaviin asioihin mm. meille ennakkoon lähetettyjen kysymysten käsittelemisen avulla.