PwC Suomi 60 vuotta

Yrittäjyyden tukena jo 60 vuotta

PwC Suomi - Yrittäjyyden tukena jo 60 vuotta
1

PwC täytti toukokuussa 60 vuotta ja juhlii pyöreitä vuosia töitä tekemällä. Juhlavuoden teema on PwC:lle tuttu yrittäjyys, ja yrittäjyyttä tuetaan myös syntymäpäivänä.

PwC:n historia on osa modernin Suomen taloushistoriaa. Tilintarkastusala on kokenut valtavan muutoksen vuosien varrella: 1950-luvulla tilintarkastaja oli talouselämän yleisosaaja, joka joutui jatkuvasti improvisoimaan. Nykyaikaa ohjaavat lukuisat ja jatkuvasti täydentyvät säännökset, jotka eri alojen asiantuntijoiden on hallittava hyvin.

Kahden hengen Salmi & Virkkunen -tilintarkastustoimistosta alkunsa saanut PwC on kasvanut toimintaympäristön muuttuessa laajan palveluvalikoiman asiantuntijaorganisaatioksi. Yrityksen nykyään yli 800 asiantuntijaa auttavat asiakkaitaan kasvamaan, toimimaan tehokkaasti ja raportoimaan luotettavasti. Myös maailmanlaajuisen, 157 maahan levittäytyneen PwC-verkoston toiminnot ovat suomalaisten käytössä.

Myös PwC:n asiakaskunta on laajentunut vuosikymmenien aikana hurjaa vauhtia: yrityksellä on tällä hetkellä noin 12 000 asiakasta, joiden joukossa on niin kasvuyhtiöitä, perheyrityksiä, pörssilistattuja, julkisen sektorin toimijoita kuin yksityishenkilöitä.

Suomessa meitä on nykyään noin800

Kansainvälinen PwC-ketju toimii157maassa

 

Ajatuksia tulevasta

"Tämän päivän PwC auttaa asiakkaita tehostamaan ja kasvattamaan liiketoimintaansa. Emme ole enää alkuaikojen tilintarkastustoimisto vaan laajan palveluvalikoiman asiantuntijaorganisaatio."

Kim Karhu toimitusjohtaja

"Viranomaisvalvonta näyttää kiristyvän edelleen ja muutoksia tapahtuu joka puolella. Me pureskelemme asiat ymmärrettävään muotoon ja kerromme, mikä tieto on asiakkaillemme relevanttia ja miten siihen pitää reagoida."

Sari Elonheimo partneri

"Täällä tehdään valtavan tärkeää työtä, autetaan yrityksiä vieläkin vastuullisemmiksi. Kaikessa toiminnassa haetaan pitkäkestoista vaikutusta, ei päälle liimattuja tai hetken kestäviä ratkaisuja."

Suvi Kuusi yritysvastuun asiantuntija