Global Economy Watch

PwC julkaisee kuukausittain talousnäkymiä käsittelevän Global Economy Watch -raportin. Kesäkuun raportissa käsitellään Pohjois-Afrikkaa ja sitä, mitä yritysten ja päättäjien tulisi huomioida sen osalta. 

Kesäkuu 2015

  • Isoja muutoksia Pohjois-Afrikkaan ja laajemmaltikin tuoneen Arabikevään alkamisesta on kulunut lähes viisi vuotta. Sen kunniaksi PwC luo katsauksen viiteen Pohjois-Afrikan suurimpaan talouteen: Egyptiin, Algeriaan, Marokkoon, Sudaniin ja Tunisiaan.
  • Useimmat Pohjois-Afrikan maat ovat kaikessa hiljaisuudessa alkaneet toteuttaa taloudellisia uudistuksia. Poliittiset ja turvallisuuteen liittyvät huolenaiheet ovat niille kuitenkin yhä suurimmat esteet tulevaisuuden hyvinvoinnin ja vaurastumisen tiellä.
  • Riskitekijöistä huolimatta yritysten kannattaa pitää Pohjois-Afrikkaa silmällä; Brasilian väkilukuun verrattavan 200-miljoonaisen väestön koulutustaso on suhteellisen hyvä, ja maantieteellinen sijainti on otollinen Euroopan, Keski-idän ja muun Afrikan markkinoita ajatellen.
  • Yhtenä potentiaalisena investointikohteena ja kasvun tuojana nähdään turismi. Marokon tuloista turismi tuo jo lähes viidesosan, ja Egypti ja Tunisia voisivat Marokon vanavedessä päästä yhdessä jopa 16 miljardin Yhdysvaltain dollarin tuottoihin.
  • Myös Marokon vahva rahoitussektori tarjoaa mahdollisuuksia Afrikan markkinoille mieliville toimijoille.

Lue lisää

Kesäkuun katsaus pdf-muodossa

*****************

Toukokuun yhteenveto

Huhtikuun yhteenveto

Maaliskuun yhteenveto

Helmikuun yhteenveto

Tammikuun yhteenveto