Ura PwC:llä: Anne Launis

Yritysverotuksen asiantuntija Anne Launis

  • KTM, valmistunut Tampereen yliopistosta vuonna 2005 pääaineenaan vero-oikeus
  • PwC:llä vuodesta 2005

"Tyypillinen työpäiväni koostuu asiakaspalavereista, erilaisten toimeksiantojen hoitamisesta sekä sisäisistä projektipalavereista. Työskentely yhteistyössä eri alojen asiantuntijoiden kanssa asiakkaidemme ongelmien ratkaisemiseksi on palkitsevaa ja yksi työni parhaista puolista.

Tällä hetkellä valtaosa asiakkaistani on kotimaisia pk-yhtiöitä sekä niiden omistajia. Lisäksi hoidan myös muutaman pörssiyhtiön veroasioita.

Anne Launis

Anne työskentelee PwC:n Tampereen-toimistolla. Hänen työtehtävänsä liittyvät erityisesti osakeyhtiöiden ja niiden osakkaiden tuloverotukseen.

Avustamme asiakkaitamme hyvin monenlaisissa verotukseen liittyvissä kysymyksissä, esimerkiksi yritys- ja omistusrakenteiden suunnittelussa, sukupolvenvaihdoksissa, yrityskaupoissa, verotarkastuksissa sekä veroilmoitusten laadinnassa. Työni ehdoton suola onkin työtehtävien vaihtelevuus ja monipuolisuus. Koska jokainen päivä on erilainen, näissä hommissa ei pääse helposti kyllästymään! Myös erilaiset verotukseen liittyvät koulutus- ja luennointitehtävät, joita olen hoitanut varsin paljon viime vuosina, tuovat oman mielekkään lisänsä työnkuvaan.

Ennen PwC:lle tuloani olin työskennellyt Verohallinnossa sekä henkilö- että yritysverotukseen liittyvissä tehtävissä parin vuoden ajan. Opinnoistani sain erinomaisen pohjan veroasiantuntijan työssä toimimiselle. Työn luonteesta johtuu, että uutta opittavaa ja opiskeltavaa riittää kuitenkin aina. Veroasiantuntijan on jatkuvasti seurattava alati kehittyvää verolainsäädäntöä sekä verotus- ja oikeuskäytäntöä.

Viihdyn työssäni tällä hetkellä erittäin hyvin. Ylivoimaisesti parasta työssäni ovat mielenkiintoiset asiakkaat ja työskentely yhteistyössä heidän kanssaan."