Kokemuksia kisälliajasta

Timo Etelämäki, Senior Manager
vuoden 2005 kisälli

”Varsinaisiin töihin eli asiakkaalle pääsin harjoitteluni aikana heti toisena työpäivänäni. Koska tietämykseni tilintarkastajan käytännön työstä oli pitkälti yliopistolla käymieni tilintarkastuskurssien ja yhden PwC:n koulutuspäivän varassa, en oikein tiennyt, mikä asiakkaan luona minua odottaisi.
 
Timo Etelämäki
Tiimin manageri kertoi asiakkaan ja tarkastuksen tilanteesta automatkalla, ja paikan päällä sain selkeät ohjeet useamman päivän hommista. Oli mielenkiintoista huomata, kuinka pala palalta kokonaiskuva niin tilintarkastuksesta kuin asiakkaan toiminnoistakin kirkastui.

Eri kisällit kävivät hyvin erilaisilla asiakkailla, mutta tehtävät olivat ilmeisesti pohjimmiltaan samankaltaisia. Itse ehdin käydä kuukauden aikana neljällä täysin eri alan asiakkaalla, joista ensimmäisen luona vierähti kaksi viikkoa. Useille kisälleille asiakkaan tilat tulevatkin paljon tutummiksi kuin oma toimisto.

Opin varmasti harjoittelun aikana enemmän käytännön tilintarkastuksesta kuin koko opiskeluaikanani, ja pääsin luvatulle talouselämän näköalapaikalle.”