Kokemuksia kisälliajasta

Laura Laine
vuoden 2012 kisälli

"Olen opiskellut Tampereen yliopistossa vuodesta 2010 pääaineenani vero-oikeus. Aloitin PwC:n arvonlisäverotuksen ja muun välillisen verotuksen ryhmässä kisällinä maaliskuussa 2012. Varsinaisen kolmen kuukauden Kisälli-jakson jälkeen minun oli mahdollista jatkaa työskentelyä opiskelujen ohessa.

Työtehtävät on olleet tosi monipuolisia; mm. arvonlisäverotukseen liittyvää tiedonhakua asiakastoimeksiantoja varten, erilaisten verottajalle tai asiakkaalle lähetettävien dokumenttien luonnostelua, esitysmateriaalien laatimista, käännöstöitä, erilaisia sisäisiä riskienhallintaan liittyviä tehtäviä ja yhteydenpitoa veroviranomaisiin.
  Laura Laine

Kolme kuukautta keväällä 2012 kestäneen varsinaisen Kisälli-jakson jälkeen Laura on jatkanut työskentelyä PwC:llä opintojensa ohessa.

Mukavinta on ollut monipuoliset ja mielenkiintoiset työtehtävät, joissa olen päässyt hyödyntämään opiskelemiani asioita.

Työvuorojen sopiminen opiskelujen oheen on ollut erittäin joustavaa esimieheni ja muiden ryhmäni kisällien kanssa. Hankalien tehtävien kanssa ei ole tarvinnut jäädä yksin, vaan kokeneemmat ovat aina mielellään antaneet neuvoja ja apua. Yhteishenki on muutenkin ryhmässämme todella hyvä.

Kisällinä tuli aluksi uutta asiaa hurja määrä ja olikin monesti epävarma olo monen asian suhteen, mutta nyt pidempään olleena on mukava huomata, että monet aiemmin hankalalta tuntuvat asiat hoituvat jo rutiinilla. Välillä töissä on tosi kiire, ja minun onkin ollut pakko oppia priorisoimaan."