Kokemuksia kisälliajasta

Erica Candolin, Tax Consultant
vuoden 2011 kisälli

"
Aloitin yritysverotuksessa kisällinä keväällä 2011. Opiskelin Hankenilla pääaineenani yritysjuridiikka ja tavoitteenani on valmistua keväällä 2012. Opiskeluideni edetessä kiinnostuin verotuksesta ja näin ollen Kisälli-paikka PwC:llä tuntui luonnolliselta ratkaisulta. PwC:llä minua houkuttelivat yhtiön vahvan maineen lisäksi monikulttuurinen ilmapiiri ja hyvät mahdollisuudet työskennellä kansainvälisessä ympäristössä.
Erica Candolin, kisälli, yritysverotus

Erican ura PwC:llä sai kisälliajan jälkeen jatkoa yritysverotuksen ryhmässä.

Ensimmäisestä päivästä lähtien sain osallistua erilaisiin projekteihin ja koen sen opiskelijana huomattavana etuna kehittäessäni omaa osaamistani. Työni oli mielenkiintoista ja kokemuksen kautta vakuutuin siitä, että tulevaisuudessa haluan työskennellä verotuksen parissa. Työmme on usein projektiluonteista ja tehtävät vaihtelevat paljon. Koen positiivisena myös sen, että saan yrityksen sisällä työskennellä eri asiantuntijoiden kanssa; oppia kertyy monelta eri suunnalta. Lisäksi asiakkaamme edustavat alansa huippua. Kisällinä minulla oli loistava mahdollisuus saada työn kautta oppia alan parhailta asiantuntijoilta ja luoda kontakteja sekä yrityksen sisällä että asiakkaiden keskuudessa. Tämä on näin urani alkuvaiheessa todella tärkeää.

Työssäni haastavinta oli kisälliaikana luonnollisesti niin substanssiosaamisen kuin myös käytännön kokemuksen puuttuminen. Vaikka tämä aiheuttikin välillä päänvaivaa, kokeneemmat asiantuntijat ovat aina valmiita tarjoamaan apua ja näkemystä. Työtahti määräytyy paljon käynnissä olevien projektien mukaan, ja vaikka työ hetkittäin onkin hektistä, PwC:llä huolehditaan työntekijöistä parhaalla mahdollisella tavalla. Tarjolla on niin kursseja substanssiosaamisen kartuttamiseksi kuin virkistysiltapäiviä ja mahdollisuus osallistua mm. erilaisiin urheilutapahtumiin. Nämä aktiviteetit mielenkiintoisen työn ja hyvän palauteprosessin ohella takaavat hyvän työyhteisön, jossa viihtyy.

Kannustan kaikkia rohkeasti hakemaan Kisälli-ohjelmaan ja takaan, että siitä saa oppia loppuelämäksi!"