Ostajan due diligence -selvitys

 

Ennen kuin allekirjoitat ostajana sopimuksen tarkista, että tiedät ostokohteesta kaiken olennaisen. Ostajan due diligence -selvityksen teettäminen on yksinkertainen tapa saada mielenrauhaa: me varmistamme puolestasi etukäteen, että sopimuksen taloudellinen, kaupallinen, toiminnallinen ja strateginen perusta on kunnossa.

Ostajan due diligence -selvityksessä hyödynnämme saatavilla olevia historiallisia tietoja ja luomme niistä kokonaisvaltaisen kuvan tulevaisuudennäkymistä. Näin varmistamme, että edessämme ei ole ”mustia aukkoja”.

Esimerkkejä tilanteista, joissa voimme auttaa:
  • Haluat vahvistaa yrityksesi ydinliiketoimintaa ja ostaa pois markkinoilta kilpailevan tuotteen, joka on lähes identtinen oman tuotteesi kanssa.
  • Haluat ostaa tuotteita, jotka tukevat yrityksesi olemassa olevaa toimintaa.
  • Haluat ostaa yrityksen saadaksesi jalansijaa uusilla markkinoilla sen tuotteiden avulla tai vahvistaaksesi asiakaskantaasi.
  • Haluat laajentaa yrityksesi nykyistä tuote- ja palveluvalikoimaa ostamalla uusia tuotteita tai palveluja. Haluat mahdollisesti suojautua näin nykymarkkinoiden epäsuotuisilta vaihteluilta.
  • Haluat hajauttaa yrityksesi markkinariskiä ostamalla yrityksen, jolla on samankaltaisia tuotteita ja palveluja toisessa maassa.

Ostajalle teemme taloudellisen, kaupallisen ja markkina- due diligence -selvitykset eli selvitämme taloudellisten, operatiivisten ja strategisten tietojen paikkansapitävyyden, kohdeyhtiön liiketoimintasuunnitelman, toimialan tilan ja kilpailutilanteen sekä markkinoiden tilan ja tulevaisuuden näkymät.

Taloudellinen due diligence -selvitys auttaa yritystä kehittämään strategiaansa ja löytämään huonon menestyksen taustalla olevat syyt. Näin luodaan perusta kehityssuunnitelmille sekä uusien markkinoiden ja mahdollisten ostokohteiden arvottamiselle. Selvityksemme auttavat myös rahoituslaitoksia arvioimaan, ovatko liiketoimintasuunnitelmat toteutettavissa.

Due diligence -selvitysten lisäksi selvitämme, onko toiminnoilla synergiaa. Määritämme myös jatkuvan kannattavuustason, tulevaisuuden kassavirrat ja kaikki muut operatiiviset näkökohdat. Lisäksi suunnittelemme järjestelyn rakenteen.

Selvitystemme pohjalta saat hyvän kuvan ostokohteena olevasta yrityksestä. Pystyt löytämään tärkeimmät menestystekijät ja tekemään päätöksesi harkitusti tiedon eikä luulon pohjalta. Näin mahdollisuudet saavuttaa yritysjärjestelylle asetetut tavoitteet nousevat.

 

Contact us

Kauko Storbacka
Advisory Leader
puh. +358 (0)20 787 7368
Lähetä viesti

Mikael Österlund
Transaction Services
puh. +358 (0)20 787 7838
Lähetä viesti

Michael Hardy
Transaction Services
puh. +358 (0)20 787 7442
Lähetä viesti

Riitta Pelli
Transaction Services
puh. +358 (0)20 787 8243
Lähetä viesti

Seuraa ja osallistu