Arviointiseminaari 4.–5.11.2015, Marina Congress Center, Helsinki

Jatkamme edelleen suosittua seminaarisarjaamme ja toteutamme järjestyksessä jo kahdeksannen seminaarin ajankohtaisista kuntatalouden ja arvioinnin teemoista. Seminaari on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien tarkastuslautakunnille sekä tarkastuksen ja arvioinnin viranhaltijoille.

Seminaari tarjoaa ajankohtaisen tiedon lisäksi tarkastuslautakuntien jäsenille ja johtaville virkamiehille mahdollisuuden tavata ja keskustella kollegojensa kanssa ajankohtaisista asioista.

Arviointiseminaarin 2015 teemoja

Seminaarin aihepiirejä tarkastellaan tarkastuksen ja arvioinnin näkökulmasta. Ajankohtaisiin kuntatalouteen ja muuttuviin kunta- ja palvelurakenteisiin liittyvien teemojen lisäksi seminaarissa käsitellään kuntalain muutoksia ja erityisesti tarkastuslautakunnan uusia tehtäviä. Tarkastuslautakuntien näkökulmasta ajankohtaista on myös tilintarkastajajärjestelmän uudistaminen ja tilintarkastuslain muutokset. Kunnan ja konserniyhteisöjen tarkastuksen yhteensovittaminen sekä omistajaohjauksen toteutumisen arviointi korostuvat uudistusten myötä.

Seminaarin luennoitsijoina on aikaisempaan tapaan useita ulkopuolisia asiantuntijoita ja PwC:n edustajia. Lisäksi tarkastuslautakuntien puheenjohtajista koostuva paneeli pohjustaa keskustelua tarkastuslautakuntien mahdollisuuksista vastata arvioinnin uusiin vaatimuksiin. Koska laadukkaan ja vaikuttavan arvioinnin tekeminen on entistä haastavampaa, tarkastuslautakunnilta vaaditaan monipuolista osaamista, asiantuntevaa valmistelua ja tasokasta raportointia. Myös osallistujien vuoropuhelu luennoitsijoiden ja panelistien kanssa tuo uusia näkökulmia seminaarin aiheisiin.

Seminaarin tarkempi ohjelma julkistetaan kesäkuussa 2015.