Arviointiseminaari 26.–27.10.2016, Marina Congress Center, Helsinki

Jatkamme edelleen suosittua seminaarisarjaamme ja toteutamme järjestyksessä jo yhdeksännen seminaarin ajankohtaisista kuntatalouden ja arvioinnin teemoista. Seminaari on tarkoitettu kuntien ja kuntayhtymien tarkastuslautakunnille sekä tarkastuksen ja arvioinnin viranhaltijoille

Arviointiseminaarin 2016 teemoja 

Kuntien tehtävät, hallinto ja talous ovat Suomen historian ehkä suurimpien muutosten edessä. Sote- ja maakuntahallintouudistus tulevat koskettamaan satojen tuhansien ihmisen työtä ja kaikkien kansalaisten palveluja. Muutokset tulevat koskemaan myös sosiaali- ja terveydenhuollon rahoitusta, ohjausta ja verotusta. Tavoitteena on, että sosiaali- ja terveyspalvelujen järjestäminen sekä muita alueellisia tehtäviä siirtyy itsehallintoalueille 1.1.2019.

Ajankohtaisiin talouteen ja muuttuviin kunta- ja palvelurakenteisiin liittyvien teemojen lisäksi seminaarissa käsitellään tarkastuslautakunnan nykyisiä ja tulevia tehtäviä, kuntakonsernin arviointia, sidonnaisuuksien ilmoittamista sekä tilintarkastajajärjestelmän uudistamista.

Seminaarin aihepiirejä tarkastellaan tarkastuksen ja arvioinnin näkökulmasta, koska laadukkaan ja vaikuttavan arvioinnin tekeminen on entistä haastavampaa. Siksi arviointityön jatkuva kehittäminen muuttuvassa ympäristössä vaatii monipuolista osaamista, asiantuntevaa valmistelua ja tasokasta raportointia.

Seminaarin luennoitsijoina on aikaisempien vuosien tapaan useita ulkopuolisia asiantuntijoita ja PwC:n edustajia. Myös osallistujien vuoropuhelu luennoitsijoiden ja kollegojen kanssa antaa osallistujille uusia näkökulmia seminaarin aiheisiin.

Seminaarin tarkempi ohjelma julkistetaan kesäkuussa 2016.