Fighting fraud in government

Taloudelliset väärinkäytökset lisääntyneet julkisella sektorilla


Globaali taloudellinen epävarmuus ja julkisen sektorin lama vaativat uusia keinoja taistelussa kasvavaa talousrikollisuutta vastaan, käy ilmi PwC:n Global Economic Crime Survey* -tutkimuksen julkisen sektorin analyysistä.

Kavallukset, kirjanpitorikokset, lahjonta ja korruptio olivat yleisimpiä taloudellisia väärinkäytöksiä julkisella sektorilla viimeisen 12 kuukauden aikana. Uudenlainen talousrikollisuus, erityisesti tietoverkkorikollisuus, on kuitenkin tullut pysyvästi perinteisten väärinkäytösten rinnalle. Julkisen sektorin toimijat eivät voi jättää huomiotta myöskään organisaation omien työntekijöiden tekemiä petoksia, joiden määrä on viime vuosina kasvanut. Julkisen sektorin toimijoilla ei ole varaa menettää mainettaan ja tämän vuoksi organisaatioiden on nyt investoitava taloudellisten väärinkäytösten ehkäisyyn.
 

Lataa Fighting fraud in government -julkaisu (pdf 279 kb)

*Tutkimuksesta

PwC:n maailmanlaajuinen Global Economic Crime Survey toteutetaan joka toinen vuosi, ja se julkaistiin nyt kuudetta kertaa. Tämänvuotisen tutkimuksen painopistealueena oli tietoverkkorikollisuus. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka tietoisia yritykset ovat tietoverkkorikollisuudesta, miten se vaikuttaa yrityksiin ja kuinka yritykset ovat varautuneita tietoverkkorikollisuuteen. Suomi osallistui tutkimukseen kolmatta kertaa. Kaikkiaan sähköiseen kyselyyn vastasi elo-syyskuun 2011 aikana yli 3 877 henkilöä 78 eri maasta. Suomesta kyselyyn vastasi 61 henkilöä suurimmista yrityksistä eri toimialoilta.