Fighting economic crime in the financial services sector

Rahoituspalvelusektori edelleen talousrikollisten lempikohde

Rahoituspalvelusektori on edelleen yksi talousrikollisten lempikohteista, sillä jopa 45 % rahoituspalveluita tarjoavista yhtiöistä on joutunut taloudellisten väärinkäytösten uhriksi viimeisten 12 kuukauden aikana. Vaikka perinteiset väärinkäytökset ovat edelleen vallitsevia, on tietoverkkorikollisuus noussut toiseksi yleisimmäksi taloudellisten väärinkäytösten muodoksi rahoitussektorilla.

PwC:n Global Economic Crime Survey* -tutkimuksen rahoituspalvelusektoria käsittelevästä analyysistä selviää myös, että vaikka ulkopuolelta tulevat uhkat ovat edelleen yleisiä, ovat yhtiön sisällä tehtävät talousrikokset kasvaneet 50 % viimeisen kahden vuoden aikana. Huolestuttavaa on myös se, että monet yhtiöt eivät ole arvioineet suunnitelmallisesti väärinkäytösriskejään eivätkä kouluttaneet työntekijöitään tietoturvassa. Tutkimus antaa yhtiöille eväitä väärinkäytösten ennaltaehkäisyyn ja työntekijöiden kouluttamiseen.
 

Lataa Fighting economic crime in the financial services sector -julkaisu (pdf 764 kb)

*Tutkimuksesta

PwC:n maailmanlaajuinen Global Economic Crime Survey toteutetaan joka toinen vuosi, ja se julkaistiin nyt kuudetta kertaa. Tämänvuotisen tutkimuksen painopistealueena oli tietoverkkorikollisuus. Tutkimuksessa selvitettiin, kuinka tietoisia yritykset ovat tietoverkkorikollisuudesta, miten se vaikuttaa yrityksiin ja kuinka yritykset ovat varautuneita tietoverkkorikollisuuteen. Suomi osallistui tutkimukseen kolmatta kertaa. Kaikkiaan sähköiseen kyselyyn vastasi elo-syyskuun 2011 aikana yli 3 877 henkilöä 78 eri maasta. Suomesta kyselyyn vastasi 61 henkilöä suurimmista yrityksistä eri toimialoilta.