Corporate finance

 

Taloudellinen neuvonantajasi kaikilla yritysjärjestelyiden osa-alueilla

Yritysmyynnit, yritysostot, MBO-järjestelyt, yhtiöiden ja liiketoimintojen rakenne- ja omistusjärjestelyt, taloudelliset analyysit, vieraan ja/tai oman pääoman ehtoisen rahoituksen järjestäminen, elinkaarihankkeet (PPP), arvonmääritykset, omistajastrategiset selvitykset.

Neuvontapalvelut myyjälle

Myyntitoimeksiannon aluksi laadimme asiakkaallemme räätälöidyn myynti- ja markkinointisuunnitelman sekä sijoitustarinan. Varmistamme, että meillä on yksityiskohtainen ja laaja tuntemus myytävästä liiketoiminnasta.

Valitsemme oikean myyntitavan, joka voi olla kahden osapuolen välinen neuvottelu, kohdennettu myyntiprosessi tai suuri huutokauppaprosessi. Avustamme myös arvonmäärityksessä, kaupan strukturoinnissa ja neuvottelustrategian laatimisessa.

Otamme yhteyttä mahdollisiin ostajiin, koordinoimme tarjousprosessia ja lopullisia neuvotteluja osapuolten välillä.

Neuvontapalvelut ostajalle

Yritysostoissa roolimme muotoutuu asiakkaan tilanteen mukaan. Voimme ottaa kokonaisvastuun ostoprosessista tai tukea asiakasta, jos kohdeyritys on tarjottu myytäväksi toisen investointipankin huutokauppaprosessissa.

Yritysostoissa palvelumme sisältävät ostoprosessin koordinoinnin, neuvonannon ja neuvottelutuen. Avustamme myös arvonmäärityksessä, taloudellisessa analyysissä, synergiaetujen arvioinnissa, due diligence -raporttien analysoinnissa sekä optimaalisen ostohintamekanismin valinnassa.

Neuvomme myös tilanteissa, joissa yritys haluaa monipuolistaa toimintaansa, kansainvälistyä tai siirtyä yritysostojen kautta ylös- tai alaspäin arvoketjussa. Valmistelemme yleensä ns. pitkän listan (long list) mahdollisesti kiinnostavista ostokohteista. Poimimme yhdessä johdon kanssa parhaiten soveltuvat kohteet eli muodostamme ns. lyhyen listan (short list).

 

Tuoreimpia referenssejämme

Sale of Santa Monica Networks to Livonia Partners. Vendors advised by PwC.

Sale of Santa Monica Networks to Elisa. Vendors advised by PwC.

Sale of Auto-Bon Oy, the importing operations of Citroën and DS brands to Bassadone Automotive Group by Veho. Vendor advised by PwC.

Sale of business and assets of Maan Auto Oy, the importing operations of Peugeot brand to Bassadone Automotive Group by Veho. Vendor advised by PwC.

Sale of Helen Ltd Electrical Maintenance Business To Infratek Finland Ltd . Vendor advised by PwC.

 

Miksi PwC?

 

Olemme osa PwC-ketjun vahvaa, kansainvälistä Corporate Finance -verkostoa.

Kansainvälinen verkosto

Toimimme paikallisesti, mutta olemme osa PwC-ketjun vahvaa, kansainvälistä 2500 asiantuntijan maailmanlaajuista Corporate Finance -verkostoa. Paikallisen asiantuntemuksemme, kansainvälisen verkostomme ja toimiala-asiantuntijoidemme avulla varmistat yritysjärjestelyjen onnistumisen.

 

Tavoitamme yhtiöt kaikissa niissä maissa, joissa PwC toimii.

Suhteet

Meillä on kattava ja laaja verkosto, jonka avulla tavoitamme pienet, keskisuuret ja suuret yhtiöt kaikissa niissä maissa, joissa PwC toimii.

 

Neuvonantopalvelumme perustuvat kokemukseen ja viimeisimpään markkinaymmärrykseen.

Transaktiokokemus

Neuvonantopalvelumme perustuvat kokemukseen ja viimeisimpään markkinaymmärrykseen, koska tiimillämme on takana merkittävä määrä toteutettuja yrityskauppoja.

 

Voimme tarjota laajan valikoiman muita yritysjärjestelyissä tarvittavia palveluita.

Osaaminen

Voimme tarjota laajan valikoiman muita yritysjärjestelyissä tarvittavia palveluita liittyen strukturointiin, due diligence -tarkastuksiin, IFRS-raportointiin tai -integraatioon.

 

Voit luottaa neuvojemme puolueettomuuteen.

Riippumattomuus

Voit luottaa neuvojemme puolueettomuuteen, koska emme ole sidottuja mihinkään tiettyyn rahoittajaan tai muuhunkaan tahoon.

 

Leading Mid-Market M&A Advisor, 2016 Global M&A Advisor by Volume – MergerMarket
  Deals Value ($)bn
1. PwC 369 $30.2
2. KPMG 345 $24.7
3. Deloitte 319 $28.6
4. Rothschild 295 $245.1
5. Goldman Sachs 285 $852.5

Contact us

Kimmo Vilske
Corporate Finance Leader
puh. +358 (0)20 787 7938
Lähetä viesti

Hannu Keränen
Partner, Corporate Finance
puh. +358 (0)20 787 7951
Lähetä viesti

Matias Lindholm
Partner, Corporate Finance
puh. +358 (0)20 787 7885
Lähetä viesti

Seuraa ja osallistu